De Limburgse vlaai wordt vanaf 22 januari officieel door Europa erkend als beschermd streekproduct.
De vlaai krijgt dan het zogeheten BGA-label, de beschermde geografische aanduiding.
Een groep Limburgse bakkers heeft er lang voor gelobbyd.
Dankzij de status mogen alleen bakkers uit Nederlands en Belgisch Limburg de vlaai verkopen als 'Limburgse vlaai'.
Ook moet de vlaai voldoen aan strikte eisen op het gebied van het bakproces en het uiterlijk.
Een bakker uit Susteren heeft er lang voor gelobbyd en is blij met de erkenning"De Limburgse vlaai is toch het uithangbord van onze provincie", zo zegt hij bij 1Limburg.
Bron: NOS teletekst.
De vlaai krijgt dan het zogeheten BGA-label, de beschermde geografische aanduiding.
Een groep Limburgse bakkers heeft er lang voor gelobbyd.
Dankzij de status mogen alleen bakkers uit Nederlands en Belgisch Limburg de vlaai verkopen als 'Limburgse vlaai'.
Ook moet de vlaai voldoen aan strikte eisen op het gebied van het bakproces en het uiterlijk.
Een bakker uit Susteren heeft er lang voor gelobbyd en is blij met de erkenning"De Limburgse vlaai is toch het uithangbord van onze provincie", zo zegt hij bij 1Limburg.
Bron: NOS teletekst.