Marvel's Stan Lee overleden.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
16.098
Waarderingsscore
70
Punten
48
Leeftijd
57
Locatie
State Penitentiary
Stan Lee, de bedenker van stripboekuitgever Marvel, is maandagochtend (plaatselijke tijd) op 95-jarige leeftijd overleden. De auteur kampte al langere tijd met een verslechterde gezondheid.

De auteur, in 1922 geboren als Stanley Martin Lieber, kampte al langere tijd met een slechte gezondheid. Zo werd hij eerder dit jaar met hartproblemen in het ziekenhuis opgenomen, maar kort daarna werd hij daar weer uit ontslagen. Ook kreeg hij longontsteking, maar hij liet kort nadat dit bekend werd weten dat hij aan de beterende hand was.

Lee begon in de jaren zestig samen met zijn zakelijke partner Jack Kirby de Marvel-reeks met The Fantastic Four. Daarna volgden onder meer Spider-Man, The Incredible Hulk, X-Men, Iron Man en The Avengers.

De strips van Marvel werden de afgelopen tien jaar vrijwel allemaal verfilmd. Deze reeks ontpopte zich tot een van de succesvolste filmreeksen in de geschiedenis van Hollywood.

Lee had tot nu toe in alle Marvel-films een cameo, een klein bijrolletje. De schrijver is ook te zien als animatie in de nieuwe Disney-film Ralph Breaks the Internet, het vervolg op de hit Wreck it Ralph.

De relatie tussen Lee en Marvel begon echter wel te wankelen toen er Hollywood-films van de strips gemaakt werden. In 2002 klaagde hij het bedrijf aan, omdat hij meende te weinig royalty's te hebben gekregen voor de eerste Spider-Man-film. Drie jaar later werd er voor 10 miljoen dollar (bijna 9 miljoen euro) geschikt in de zaak.

De striptekenaar heeft in totaal bijna zeshonderd superheldenpersonages verzonnen, een klein deel daarvan stond de laatste twee decennia centraal in de vele superheldenfilms die zijn verschenen.

De Marvel-bedenker verloor vorig jaar zijn vrouw Joan, met wie hij 69 jaar getrouwd was. Hij had twee kinderen: dochters Joan Celia en Jan.

RIP Stan.

@Bron: nu.nl

 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
30 sep 2003
Berichten
5.881
Waarderingsscore
97
Punten
48
Leeftijd
55
Locatie
Zundert
Hij heeft mooie stripfiguren verzonnen en een respectabele leeftijd gehaald! 

RIP!

 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan