[OSCAM] versies ook voor externe readers géén EMUlator

mimisiku

Sr. Member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
427
Waarderingsscore
107
Punten
43
Locatie
Nederland
Hier plaats ik de recente OScam binaries. In principe voor alle ontvangers met een Mipsel of Armhf processor. Mijn OScam versies bouw ik vanuit Gorgone's SimpleBuild op een Lubuntu LTS 18.4 laptop. De OScam versies (builds) ondersteunen USB én PCSC kaartlezers. Al - mijn bekende - externe USB en seriële kaartlezers kunnen worden gebruikt. Getest zijn: Smargo, Argolis Triple Reader, duoLABS Stinger, EasyMouse en Omicron 3310.

Let op!

Deze OScam versies hebben dus ook USB en seriële bibliotheken (libs) nodig. Deze zitten vaak niet in de gebruikte image! Deze moeten uiteraard worden na-geïnstalleerd. Deze bestanden komen in /usr/lib van de ontvanger. Vergeet niet de rechten op 755 te zetten!

Nu kan het zijn dat de recent geplaatste OScam niet werkt. Meestal is dit te wijten aan 2 oorzaken:
  • Het bestand oscam in /usr/bin heeft niet de rechten (Attributes) 755
  • de ontvanger mist 1 of meerdere bibliotheken (libs)
Wanneer een bibliotheek mist kun je het best een Telnet-sessie starten op je ontvanger. Installeer op je PC het programma PuTTY (een Windows telnet client). Start dit programma met TELNET <ip van je box>. Bijvoorbeeld: telnet 192.168.178.150. Bij login: geef je root in. Bij password: gewoon <Enter> óf het password wat je eventueel zelf hebt ingevoerd. Je komt dan in de hoofddirectory. Typ vervolgens:

cd /usr/bin <enter>
oscam -b <enter>

Er volgt dan een foutmelding van een missende shared-object. Noteer dit even. Haal vervolgens de correcte bibliotheek op (download ze hier) en pak ze uit. Kopieer de missende bibliotheek naar /usr/lib en geef het attributes 755.

Herhaal deze procedure totdat er geen foutmelding meer verschijnt. Je nieuwe OScam is dan gestart en kan via de OScam WebIF benaderd worden.

Oude versie: 11719
Changelog: Nagra fix

Nieuwe versie: 11720
Changelog: Emm-cache fix

Nieuwe versie: 11722
Changelog: ATR nieuwe NDS smartcards T3TV

Nieuwe versie: 11724
Changelog: None! Spaces to tabs in build-environment

Toegevoegd:
DM-One UHD en DM-Two UHD versies + libraries


U moet zich Aanmelden of Registreren om de spoiler te kunnen zien!

U moet zich Aanmelden of Registreren om de spoiler te kunnen zien!

U moet zich Aanmelden of Registreren om de spoiler te kunnen zien!

U moet zich Aanmelden of Registreren om de spoiler te kunnen zien!
 
Laatst bewerkt:
Wat is er dan mis met de in de feeds aangeboden versies van oscam?
 
Direct iets "mis" natuurlijk niet, ze werken prima. Ze missen allemaal PCSC..en bijna allemaal OpenPli en niet voor Dreambox en meer.. Gewoon omdat het kan en niet omdat het moet.
 
Mimisiku heeft weer nieuwe versies geupload. Zie eerste post.
 
Update, weer nieuwe versies in eerste post, nu ook de Arch64 libraries en DM-One en Two versies erbij.
 
Laatst bewerkt:
Ter info (en misschien op de verkeerde plek)

Vanaf morgen heeft develop (NB) standaard de icam patch (stream relay) in de emu versie, vanaf maandag heeft release-8.3 de icam patch in de emu versie zitten.

Ik heb vandaag de recipes voor het bouwen van die versies aangepast dus moeten ze in principe na de eerstvolgende build al beschikbaar zijn.
 
Ondersteun je daarmee niet ongewild cardsharing? Icam werkt alleen met illegale cardsharing via PayTV servers en voor mensen die wél een kaart hebben én over de unieke K1 sleutel bezitten (en die zijn op 1 hand te tellen)
 
Dat maakt niet uit lijkt me. Oscam ondersteund ook ongewild cardsharing en nog wel meer, met al die emu's en mogelijkheden die daar ingebakken zitten.
Dus lijkt me niet dat het een probleem is als je een optie voor weinig mensen toe voegt. En hoe zit het met interne sharing met een kaart en K1 sleutel als je maar 1 kaart hebt?
Ik denk niet dat we ons daar druk over moeten maken wat er onbedoeld ook mee kan.
 
Ondersteun je daarmee niet ongewild cardsharing? Icam werkt alleen met illegale cardsharing via PayTV servers en voor mensen die wél een kaart hebben én over de unieke K1 sleutel bezitten (en die zijn op 1 hand te tellen)
Dan zou CCcam ook niet mogen, die emuleert standaard ook van alles als je de SoftCam.Key gebruikt.
Wat betreft de cardsharing opmerking, ik denk niet dat we roomser dan de paus moeten gaan worden ;) je kungt er standaard niets mee en zult zelf wat werk moeten verrichten om resultaat te halen.
 
Mimisiku plaatste een nieuwe versie 11720.
 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan