Rutte verklaard Limburg tot rampgebied i.v.m. overstromingen!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
32.145
Waarderingsscore
162
Punten
63
Leeftijd
57
Locatie
State Penitentiary
Voor de overstromingen in Limburg wordt de Wet tegemoetkoming schade bij rampen in werking gezet. Dat heeft demissionair premier Rutte bekendgemaakt. Het betekent dat de overheid meebetaalt aan een deel van de schade. "Het is volstrekt helder dat de situatie in Limburg rampzalig is", zei Rutte.

Eén van de voorwaarden voor het in werking stellen van de wet is dat het gaat om schade die niet te verzekeren is en onvermijdelijk was.
Rutte zei dat heel Nederland meeleeft met Limburg. "We staan schouder aan schouder." Morgen zal hij een bezoek brengen aan het getroffen gebied, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich vanavond al lieten zien.

"Straten zijn veranderd in kolkende rivieren", zei Rutte na afloop van een crisisoverleg over de situatie in de deels ondergelopen provincie. "Er zijn wijken en dorpen die helemaal onder water zijn komen te staan er wordt met man en macht gewerkt om mensen in veiligheid te brengen."

Bron: RTLNieuws

P.s. Uw admin heeft gelukkig nergens last van. Er zijn wel enkele risico wijken die vannacht misschien nog wel problemen kunnen ondervinden. Enkele evacuaties zijn al uitgevoerd.
Wij leven als Satellite Fun mee met alle mensen die schade hebben geleden en de doden die hierdoor gevallen zijn in Duitsland en België en evt. elders.
 

aart44

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
31 mrt 2003
Berichten
2.638
Waarderingsscore
12
Punten
38
Leeftijd
76
Locatie
Amersfoort
Het lijkt er op dat Maastricht en heel Limburg de dans ontspringen het water is iets minder hoog gekomen als verwacht.
Nu maar hopen dat het de komende dagen ook goed blijft gaan zoals in Roermond en verder in de loop van de Maas.
In Duitsland is het andere koek al 100 doden.
 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
32.145
Waarderingsscore
162
Punten
63
Leeftijd
57
Locatie
State Penitentiary
Nou een klein deel van Maastricht heeft wel last ervaren, maar zoals vaker zijn wij de dans ontsprongen. Net buiten Maastricht ging het vanmorgen mis toen er een gat in de dijk van het Julianakanaal ontstond en dat bedreigd dan Meerssen.
Ook verder zijn we er nog niet doorheen, maar wel bijna. In Monsin in Belgie is er een stuw, daarvan werken wegens reparaties slechts 2 van de 6 sluizen. Afgelopen nacht was er nog het risico dat deze het niet zou houden en gezien het hoogteverschil van een meter, zou dat een vloedgolf in België en Maastricht kunnen veroorzaken als deze het zou begeven.
Dat is nog niet gebeurt, het is gestopt met regenen, maar echt zakken doet het water daar ook nog niet, dus deze stuw wordt momenteel scherp in de gaten gehouden. 2 sluiten staan open en het water loopt over andere sluizen heen. Dus echt 100% zekerheid is er van daaruit nog niet.

In België zijn ook al doden gevallen, maar in Duitsland is het helemaal vreselijk, daar is een aardverschuiving geweest wat vele huizen heeft vernietigd. Er zijn mensen die bellen voor hulp, maar niemand kan erbij omdat alle wegen er omheen stuk zijn en landen met heli's is ook zowat niet te doen vanwege de gaten en alle modder. 😢
Dit is een soort ramp wat volgens mij niemand verwacht had in West-Europa op dit niveau. :(

Veel medeleven en sterkte voor al die families!
 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan