Sch**t aan de hoge gasprijzen!

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.691
Waarderingsscore
331
Punten
83
Leeftijd
57
Locatie
Zundert
We moeten toch een goeie pan snert klaar kunnen maken die een uur of 3 op de pit staat? Lekker met vers brood...

Lekker laten pruttelen, iets wat veel beter is dan die blikken... :geek:



 

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
2.477
Waarderingsscore
176
Punten
63
Leeftijd
53
Locatie
Ergens daarzo..
Voor dit soort dingen:

1200x590.jpg
 

boets

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
16 mrt 2001
Berichten
1.329
Waarderingsscore
125
Punten
63
Leeftijd
62
Locatie
boetsenbos
@Freggeltje, 2 zielen 1 gedachte, hier staat hij ook al 2 uur te pruttelen.
 

boets

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
16 mrt 2001
Berichten
1.329
Waarderingsscore
125
Punten
63
Leeftijd
62
Locatie
boetsenbos
Zie onderstaande foto
 
Laatst bewerkt:

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.691
Waarderingsscore
331
Punten
83
Leeftijd
57
Locatie
Zundert
Hoe groot is die pan van jou maatje B.? De mijne 4 liter, dus genoeg voor 2 dagen en een maaltje voor de buren...
Altijd lekker, en je wordt er warm van tijdens het verbranden. Niet op de pit natuurlijk maar wat de maag doet. :biggrin:




Ohja @Dr.Z, zo'n ding heb ik ook maar ik ben nog een beetje van de ouderwetse, en loop affentoe naar die pan om er even in te roeren, ruiken, en proeven. :biggrin:


En Ohja, het nagerecht wat er bij hoort soms: Amarican pancakes met slagroomijs, warm fruit en slagroom.
 
Laatst bewerkt:

boets

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
16 mrt 2001
Berichten
1.329
Waarderingsscore
125
Punten
63
Leeftijd
62
Locatie
boetsenbos
Hoeveel liter weet ik niet, diameter is 25 cm en hij is 14 cm hoog, genoeg voor twee dagen en restant gaat in de vriezer.
 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
33.604
Waarderingsscore
523
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
State Penitentiary
Volgens mij heeft B er meer erwten in zit zoals het hoort. Of komt dat bij jou nog freggel1? Want bij mijn weten hoort snert groen te zijn, toch?
Wel lekkere wordt.

maar ik ben nog een beetje van de ouderwetse, en loop affentoe naar die pan om er even in te roeren, ruiken, en proeven.
En waarom heb je het idee dat dit met zo'n ding niet zou hoeven en/of kunnen? Dat blijft hetzelfde hoor. ;)
Ik had zo'n ding van de Lidl, kostte 30 euro. Fritespan verwarmen en water koken voor soep gaat daar wel sneller mee. Maar voor de rest hebben dingen toch een bepaalde tijd nodig. Heb daar ook een pan soep op gemaakt, en dat moet dan net als op het gas ook gewoon sudderen.
Dus ook gewoon naar de pan om er in te roeren, ruiken en proeven. :)
 

janblues

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
15 okt 2006
Berichten
2.234
Waarderingsscore
176
Punten
63
Leeftijd
70
Locatie
Baflo
Oh freggel het is net wat je eet maar doe je je best dan krijg je ook veel gas terug.
 

janblues

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
15 okt 2006
Berichten
2.234
Waarderingsscore
176
Punten
63
Leeftijd
70
Locatie
Baflo
Heerlijk en dan met een lekker stuk van een varken er in.
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.691
Waarderingsscore
331
Punten
83
Leeftijd
57
Locatie
Zundert
Die foto is gemaakt net na dat ik er de groentes bij gedaan had @Black Tiger , dus dat geeft een vertekend beeld,
er zit bijna 2 pakken spliterwten in de soep.
 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
33.604
Waarderingsscore
523
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
State Penitentiary
Ahaaa... daarom vroeg ik ook al of dat er nog bij kwam, had al zo'n licht vermoeden dat het nog niet af was. :)
Mooizo, dat gaat geheid lekker smaken!

Wij zijn vandaag begonnen aan de wortelrats. Wortelstamppot heet dat volgens mij in het Nederlands.
 

boets

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
16 mrt 2001
Berichten
1.329
Waarderingsscore
125
Punten
63
Leeftijd
62
Locatie
boetsenbos
Aardappelen, uien en wortels, in goed Brabants bekend als peeënstamp of te wel hutspot.
@ Freggel, pan van de erwtensoep hier is 6 liter. https://www.berekenen.nl/a-z/inhoud-cilinder-berekenen
@ Jan, inderdaad kilo schouderkarbonade er in, (zonder bot) en rookworst. De schouderkarbo kan je eventueel ook vervangen door hamlappen, is ook erg lekker.

B.
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.691
Waarderingsscore
331
Punten
83
Leeftijd
57
Locatie
Zundert
@boets ik zou er een varkenshiel in doen [2] dan heb je geen last van de honden. ;)

Wortelstamppot dat noemen wij hier peejstamp.
Ik vindt deze het lekkerste met flink wat uien er door, rookworst in blokjes gesneden, en een goeie jus er overheen.

Maar morgen gaat hier een pan boerenkoolstamp klaargemaakt worden met knabbelspek.
Die van vroeger is er helaas niet meer, lekker zelf bakken, en het vet in een schaal doen, als deze afgekoeld is, een flinke laag met een mes op een boterham, en dan suiker er over heen.
 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
33.604
Waarderingsscore
523
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
State Penitentiary
Ja inderdaad, schouderkarbonade.. hmmz... een lekker paar varkenspootjes hoort in snert. En inderdaad rookworst.
Wat wij ook lekker vinden is de dag erna de wortelstamp lekker opbakken in de pan.

Helaas lusten ze hier geen boerenkoolstamp, maar we hebben wel al zuurkoolstamp met spekjes en zelfs rodekool stamp gemaakt. Dat laatste is ook best lekker! Boerenkoolstamp maak ik wel eens voor mezelf, zij het dan een kleinere portie uiteraard. Lekker!
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.691
Waarderingsscore
331
Punten
83
Leeftijd
57
Locatie
Zundert
Ik vergeet erbij te zeggen dat er hier door de boerenkoolstamp als deze klaar is en op het bord geschept word er nog een lepel mayonaise of mosterd door heen gaat.

Zuurkool ligt hier ook klaar, en daar gaan hier ook spekblokjes doorheen, en natuurlijk aardappelpuree.

[verse] Rodekool, ik neem aan dat je daar ook een paar appels in doet tijdens het koken, en een paar lepels suiker, daarna als deze op tafel komt nog even een theelepel kaneel er door mengt?
En dan eventueel om het goed af te ronden, een pan hachee erbij.
Wat daar van over blijft de andere dag op eten met verse friet.
 

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
2.477
Waarderingsscore
176
Punten
63
Leeftijd
53
Locatie
Ergens daarzo..
En Ohja, het nagerecht wat er bij hoort soms: Amarican pancakes met slagroomijs, warm fruit en slagroom.
Ehm, kan ik bij jou asiel aanvragen? :love2:
 

janblues

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
15 okt 2006
Berichten
2.234
Waarderingsscore
176
Punten
63
Leeftijd
70
Locatie
Baflo
Het is bij jullie altijd een stuk warmer.
Maar hier zijn we nog niet zo bezig met winterkost.
Mijn moeder maakte altijd erwtensoep ( snert) met Groningse poffert.
Heeeeerlijk.
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.691
Waarderingsscore
331
Punten
83
Leeftijd
57
Locatie
Zundert
@Dr.Z , als jij mijn toco voorziet van alle spullen om van het gas af te komen, en energie neutraal te zijn, dan ben ik best bereidt om mijn garage aan te passen, en mijn auto buiten te parkeren, en voor jou daar een lekker buitenverblijf van te maken van 18m².

Eten is er altijd voldoende hier dus dagelijks aanschuiven kan. ;)

@janblues of het bij ons altijd een stuk warmer is dat betwijfel ik, maar wat winterkost betreft, ik hou gewoon van lekkere stevige kost, en je kunt mij altijd wakker maken voor een pan snert of andere winterse kost. :LOL:

Volgende week weer eens lekkere bloedworst met appels klaarmaken, lekker bitter, maar de suiker die bij de appels gaan, en het zoete ijs met een pannenkoek..... tja.
 
  • Geweldig
Waarderingen: Dr.Z

Sint op motor Hosting Fun Sint op motor


Bovenaan Onderaan