Schotel verwijderen

pikkie

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
16 aug 2002
Berichten
4.294
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
69
Ook ik krijg nu schrijven dat ik de schotel van mijn schuur dak moet halen welke er al 20 jaar staat, de schotel die aan de schuur hangt kan ik begrijpen.
Ik wil best mee werken gaat het niet om maar de woningbouw wil mij ook verbieden de schotel in de tuin te plaatsen daar moest ik nou even hartelijk om lachen, de reden van dit alles is ik moet maar kabel nemen dus niet he of anders via internet dus moet ik de illegale weg gaan bewandelen zal de kantonrechter leuk vinden.
Wie heef er meer met dit bijltje gehakt of heeft tips ouwe pik is nu op kookpunt. :devil: :devil: :devil:
 
Als je een schotel op een tegelvoet in de tuin plaatst, staat ie er net zo legaal of illegaal als je tuinmeubels lijkt me. :pfff:


http://www.totaaltv.nl/nieuws/woningbouwvereniging-mag-schotel-niet-verbieden/

http://www.onastra.nl/18704952/schotelverboden

https://blog.iusmentis.com/2013/01/02/het-plaatsen-van-een-schotelantenne-als-grondrecht/
 
https://astrasat.nl/antenne-schotels/megasat-camping-portable.html

vermommen als barbeque  :biggrin: :tong: :cool:
 
Ik zou de rijdende rechter erbij halen.
Want je kunt die artikelen hier boven wel lezen, maar dat gaat om schotel verboden bij schotels die nog niet geplaatst zijn of sinds kort.
Voor zover mij bekend moet een schotelverbod in het huurcontract c.q. de voorwaarden staan.
Maar dan nog, als die schotel al 20 jaar staat, zeker als jij dat kunt aantonen, is er al sprake van gewenning. De bouwvereniging kan dat niet meer plotseling gaan verbieden omdat ze het ontsierend vind bijv. omdat ze in die situatie al veel en veel eerder de gelegenheid hebben gehad om een verbod uit te spreken.

Voor een plotseling verbod zullen ze dus heel goede gronden moeten hebben. En zelfs als ze die hebben, dan kunnen ze je niet verbieden een schotel op tegelvoet in je achtertuin te plaatsen, want inderdaad, ze kunnen ook niet bepalen welk soort tuinmeubels jij in je tuin mag zetten.

Ik denk persoonlijk, mede omdat die schotel er al zo lang staat, dat je een zeer goede kans maakt en anders in elk geval het recht hebt om hem in je tuin te zeggen op tegelvoet. Mede omdat hij dan niet als "vast" kan worden betiteld, hij is dan verplaatsbaar.
 
Je kan een schotel stoel in de tuin of op je balkon neerzetten:
61H9nmlMlnL._SL1500_.jpg

Conrad verkoopt ze, maar je kan ze vast ook wel elders krijgen.
https://www.conrad.nl/nl/Search.html?searchType=REGULAR&search=sat%20chair&category=%1FMultimedia%1FTV-ontvangst
 
Bedankt allemaal al voor het mee denken de advocaat van mij gaat zich er in in lezen en is dankbaar voor de linkjes
 
Heel veel succes alvast Pikkie en hou ons op de hoogte!
 
Ik denk zelfs dat als de schotel niet eens zichtbaar is vanaf de openbare weg (vaak een voorwaarde) dat de rechter de woningbouw in het ongelijk zal stellen. Veel succes ermee Pikkie.
 
Raar landje? 

Dit mag wel???
 
We hebben een goede jurist in de armen genomen, we zijn met 28 gezinnen dus kan nog spannend worden. ik hou jullie op de hoogte.
 
Suc6
 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan