Storing bij Essent?

Dat heb ik ook Scubadiver.
Iedereen vroeg of ik een gaatje in mijn hoofd had. Ik zei ja daardoor kijk ik in de toekomst. :LOL:
 
  • Leuk
Waarderingen: Peer
Ik wilde ook graag maar kon niet langer dan 3 jaar. Volgens mij had Essent 5 jaar, maar die waren duurder.
Tja met een oorlog houdt niemand rekening, dus da's boffen voor jullie.
 
Dat is zo BT maar je krijgt ook 5 jaar geen cadeau uit een sigaren doos.:rolleyes2:
 
5 jaar of 3 jaar contract
als het begint te knijpen breken de energie maatschappijen het contract toch open en die recht zaken nemen ze dan voor lief of ze gaan middelen

maak je maar geen illusies dat soort contracten is alleen maar goed voor de leverancier zodat die weet wat er ongeveer afgenomen gaat worden
 
Ik denk dat het ook aan het verbruik licht.
Als je maar weinig gebruikt laten ze het zo denk ik.
 
Nja.. tot nu toe laten ze het hier ook zo, ik verbruik 5500 - 6000 kWh per jaar en 1250 kuub gas. V.w.b. de stroom is dat toch 1,5x het verbruik van een gemiddeld huishouden.
Het zal ook aan de energiemaatschappij liggen. Niet alle leveranciers bieden 5 jaar contracten.
Maar ja nu maakt het sowieso niet uit en het is maar afwachten wat de toekomst gaat brengen.
 
Er lijkt toch een lichtpuntje zichtbaar te worden.
Als de gasprijs inderdaad gaat zakken zal elektriciteit hopelijk ook goedkoper worden.
 
Die prijs zal idd vroeg of laat wel gaan zakken, maar wat ik mezelf afvraag.

Hoeveel voorraad aan gas was er nog voordat de prijzen gingen stijgen, en gaan ze daar het gemiddelde van berekenen?


En ohja, Essent is nog steeds erg moeilijk te bereiken. :rolleyes2:
 
Als de gasprijs inderdaad gaat zakken zal elektriciteit hopelijk ook goedkoper worden.
Ja want de elektriciteitsprijs is gekoppeld aan de gasprijs.
Echter ik geloof niet in dat verhaal. Helaas niet leesbaar want achter een paywal. Deze week hadden ze het op TV ook er over dat ze genoeg voorraad zouden hebben, maar dat dit wel het veel duurdere LNG was.
Prijzen van voor de oorlog zouden nooit meer terug komen werd aldaar gezegd. En dat was een Nederlandse energiedeskundige.
Goldman and Sachs zijn Amerikanen. Dus ik geloof het pas als ik het zie.

@freggel1 Het is nog steeds niet gerepareerd bij Essent, kennissen van mij beginnen ook al steen en been te klagen dat het zo lang duurt. Ik dacht dat ze daar ook wel wat specialisten hadden zitten of met al die winst konden inhuren. Schijnbaar niet...
 
De verbruiksmanager doet het nog steeds niet, maar bij essent.nl kun je bijna alles wel zien van het gebruik.
Maar of dit echt klopt ik weet het niet meer?
 
En ohja, Essent is nog steeds erg moeilijk te bereiken. :rolleyes2:
we zitten dan ook nog in 2022
het is dus nog geen jaar geleden dat je hier over begon lol

Er lijkt toch een lichtpuntje zichtbaar te worden.
op de zelfde dag zie je berichten die beide kanten opvliegen.
probleem is hoe men de kop verzint.
2 euro omhoog is duurder
1cent daarna weer omlaag is "goedkoper geworden"

voorbeeldje

wat is goedkoper?

"nog geen 100€!"
of
"beneden de 100€"
 
Helaas niet leesbaar want achter een paywal.

Gasprijzen dalen snel, mogelijk deze winter op niveau van voor de oorlog: ‘Europa heeft de puzzel opgelost’​

Nu de EU zijn gasreserves bijna volledig gevuld heeft, zullen de gasprijzen weer flink dalen, voorspellen economen van Goldman Sachs. De gezaghebbende Amerikaanse zakenbank houdt er zelfs rekening mee dat de prijzen tegen de winter kunnen zijn gehalveerd, tot het niveau van vorige winter.

Tom Kieft Laatste update: 13-09-22, 19:21




De ergste piek kregen we in augustus voor de kiezen. Een megawattuur gas werd op 25 augustus op de Europese gasmarkt (Dutch TTF) geveild voor meer dan 335 euro: tien keer zo hoog als in diezelfde maand een jaar eerder.

Maar intussen zijn de gasprijzen alweer enkele weken aan het dalen. Zelfs de schok van het (mogelijk voorgoed) dichtdraaien van Nord Stream 1, de belangrijkste gasleiding van Rusland naar West-Europa, is de gasmarkt alweer te boven gekomen. Na bekendmaking dat de leiding langer buiten gebruik zou zijn, steeg de prijs kortstondig met 30 procent, maar daarna zakte de prijs weer: deze week kwam hij voor het eerst in zeven weken onder de 200 euro per megawattuur.

Een opsteker, beslist. Maar alsnog is de gasprijs en de daarvan afhankelijke energieprijs ruim zes keer zo hoog als vorige zomer – en twee keer zo hoog als vorige winter, vóór de Russische inval in Oekraïne.



Volgens Goldman Sachs zien de komende maanden er echter nog een stuk rooskleuriger uit voor de Europese gasmarkt – en dus voor de portemonnees van Europese burgers. De gezaghebbende zakenbank en financiële dienstverlener publiceerde maandag de prognose dat de gasprijzen in Europa de komende maanden nog flink zullen dalen. Bij een gemiddelde winter zou de gasprijs in februari zelfs gehalveerd kunnen zijn, tot zo’n 100 euro per megawattuur.

Gasopslagen​

Goldman Sachs schrijft dat toe aan de voorbereidingen die de Europese Unie heeft getroffen om onafhankelijk te worden van Russisch gas. Europa heeft, in de woorden van de bank, 'de puzzel succesvol opgelost’, dankzij ‘een combinatie van de terugdringing van de vraag naar gas in Europa en bij LNG-kopers elders in de wereld, met een bovengemiddelde opslag van gas als resultaat’.

De Europese Unie heeft de afgelopen weken al het door Brussel gestelde doel bereikt om de gasopslagen voor minsters 85 procent te hebben gevuld voor de winter. De verwachting is nu dat het de lidstaten lukt de gasopslagen tot 90 procent vol te krijgen in oktober. Bovendien wil Brussel met verplichte energiebesparingen en ongekende hervormingen van de energiemarkt de energieprijs nog verder drukken.



,,De markt is aan het uitzoeken bij welk prijsniveau vraag en aanbod, zonder Russisch gas, in evenwicht zijn’’, zegt Jilles van den Beukel, energie-expert van het HCSS. ,,Dat is ook wat je de afgelopen twee weken al hebt gezien. Deels door de versnelde LNG-importen, maar vooral door de vraagvermindering, heeft de energieprijs zoveel kunnen dalen sinds augustus. En daardoor is het inderdaad ook een reëel scenario dat die prijsdaling komende maanden flink door zal zetten.’’

Eerder zei Rob Jetten nog dat het kabinet wil dat niemand deze winter kan worden afgesloten van het gas:

Industrieën dicht​

Op zulke goedkope energierekeningen als we jarenlang gewend waren, moeten we overigens niet rekenen. Zelfs als de prijzen dalen tot 100 euro per megawattuur, zijn ze alsnog even hoog als vorige winter – en dat waren destijds al recordprijzen.

Bovendien wordt de verminderde vraag veroorzaakt doordat veel fabrieken het werk vanwege de hoge energiekosten hebben moeten staken. ,,We hebben gezien dat een boel industrieën, zoals van kunstmest, metaalsmelters, petrochemie, zijn weggevallen – en die komen voorlopig nog niet terug’’, zegt Van den Beukel. En dat gaan we ook voelen. ,,De problemen rondom leveringszekerheid zijn we voorbij. Nu hebben we het grote probleem van de hoge prijzen, maar over een paar maanden, of in de lente volgend jaar, kan het probleem bijvoorbeeld zijn dat we te weinig kunstmest hebben.’’
In het artikel staat ook een filmpje waarin Jetten aangeeft dat niemand in de winter van gas afgesloten mag worden. Dat filmpje kon ik uiteraard niet in de citaat invoeven. Verder staat er een afbeelding van een grafiek in het artikel. Helaas kan ik deze hier niet uploaden, maar hier heb ik hem ook geplaatst.

Onder het artikel stond ook nog het volgende in een apart kader:

‘Schatkist Rusland verdampt nu gas- en olieinkomsten dalen’​


Het Russische begrotingsoverschot is in augustus fors gekrompen, als gevolg van de hoge uitgaven, sancties en de lagere winsten voor olie en gas. Al volgende maand stevent Rusland af op een negatieve balans voor dit jaar, meldt Bloomberg.

Het begrotingsoverschot stond in augustus op 137 miljard roebel (2,24 miljard euro). Dat is minder dan de helft van de 481 miljard roebel die tot en met juli werd gerapporteerd, volgens voorlopige gegevens die maandag door het Russische ministerie van Financiën zijn gepubliceerd.

“We verwachten dat het overschot in de nabije toekomst, waarschijnlijk al in september, zal omslaan in een tekort, naarmate de behoeften van de staat toenemen en de inkomsten beperkt blijven,” zegt Natalia Lavrova, econoom bij BCS Financial Group aan Bloomberg.

De Russische economie leek aanvankelijk immuun voor de sancties die het Westen tegen het land invoerde als reactie op de inval in Oekraïne. Dankzij de hoge gas- en olieprijzen schreef Rusland het eerste half jaar recordinkomsten bij. Maar nu de olie- en gasprijzen weer dalen, en de leveringen van fossiele brandstoffen naar Europa – Ruslands belangrijkste markt, drastisch zijn ingeperkt – begint de balans om te slaan.

Laten we hopen dat de energieprijzen snel weer gaan zakken. Helaas zal dan vermoedelijk eerst een of andere gek in Rusland af moeten treden, door de eigen bevolking weg worden gejaagd of gewoon na een nacht niet meer wakker worden. Zijn verstand gebruiken zal ook een optie zijn, maar die kans schat ik wel heel laag in :biggrin2:
 
Of Europa de puzzel opgelost heeft?
Dan moeten ze wel erg snel om de puzzelstukjes uit te gaan delen, want er gaan steeds bedrijven hun deur dicht doen omdat ze de huidige rekening voor gas in een bakkerij, of verlichting in kassen en ook bijverwarming niet meer kunnen betalen!

Of hebben ze daar straks ook weer een fonds voor?

En wat het gebruik van verstand betreft, als je aan iets begint wat nu speelt, dan heb je bij voorbaat geen verstand meer, en zit er in die holle ruimte een klein groen beestje wat hongerlijdt , wij noemen dat hier een hersenvretertje.
 
  • Leuk
Waarderingen: Peer
Helaas kan ik deze hier niet uploaden, maar hier heb ik hem ook geplaatst.
Thanks voor het plaatsen. Kan hier overigens ook maar gewoon via postimages.;)
Gisteren bij, volgens mij Eenvandaag, ook een een econoom of deskundige gehoord hierover maar die vond dat we die schatting van Goldman Sachs met een flinke korrel zout moesten nemen. We zaten immers nog lang niet aan de prijs van voor de oorlog. Daarnaast gaf hij nog een aantal andere steekhoudende argumenten dat een korte daling niet perse ook een blijvende daling betekende en dat het zelfs ook weer omhoog kon gaan.
Het is dus afwachten.

Of hebben ze daar straks ook weer een fonds voor?
Nee hoor, ze hebben wel ideeën maar ze zijn er nog lang niet uit. En alles wat nu bedacht is dat is voor nu en het winterdeel van begin 2023. Voor de rest, dus zeg maar winter 2023 laat staan 2024 weten ze nog niet eens of ze het wel rond gaan krijgen.
Dat was dus ook een van de argumenten dat die prijzen zomaar eens plots volgend jaar bijv. of misschien eerder, weer de lucht in kunnen schieten.
Daarom wordt er nu ook zoveel gesproken over prijsplafonds, maar daar willen er velen niet aan.
 
  • Leuk
Waarderingen: Peer
@ freggel ook hier trammelant Na 60 dagen nog deze melding dan contact.
Dus de slimme meter uitlezen werkt nu ook niet in home assist via plugwise. Ben beniuwd hoe ze dit oplossen

engie.jpg
 
Gisteren bij een aangetrouwde neef geweest, even de zonnepanelen op de app van de leverancier koppelen.
Dat lukte dus wel mooi.

Maar de app van Essent gaf nog steeds aan dat de app momenteel niet beschikbaar is c.q. je kunt niet inloggen... het duurt en duurt en duurt...
 
Er staat mij iets bij dat het 2G netwerk uitgefaseerd zou worden waardoor slimme meters problemen zouden gaan krijgen. Kan dat er ook iets mee te maken hebben? Het zou dan wel een zeer ongelukkig moment zijn met de huidige energiecrisis, maar het verklaard wel de storingen en de daarbij behorende slechte bereikbaarheid.
 
Correctie,
de plugwise leest de slimme meter correct uit en verwerkt deze in Home Assist.

Het probleem met Engie is dat zij de slimme meter niet kunnen uitlezen.
 
Er staat mij iets bij dat het 2G netwerk uitgefaseerd zou worden waardoor slimme meters problemen zouden gaan krijgen.
Nee dat lijkt me niet. Wel werd er een puls signaal uitgeschakeld (analoog dacht ik) zodat dag- en nachtmeters (oud type) niet meer zouden werken en je dus alleen nog 1 tarief kon krijgen. Tenzij je een slimmer meter had, daarmee kon het wel i.v.m. ander signaal.
Saillant detail hierbij is dat de lantaarnpalen die middels hetzelfde signaal werken als de oude meters, wel gewoon dat signaal blijven gebruiken.

Het probleem met Engie is dat zij de slimme meter niet kunnen uitlezen.
Huh? Hoezo niet? Ik heb nu United Consumers en die lezen de meter gewoon uit maar die hebben een contract met Engie.
En Engie moet dat ook kunnen anders kunnen ze de Engie App ook niet verzorgen. Of heeft die ook een storing net als die van Essent?
 
Weten jullie wat ik denk?

Ik heb mijn verbruik nooit dagelijks bijgehouden, maar sinds dat de prijzen aan het stijgen zijn, wil ik toch graag mijn dagelijks verbruik inzien bij Essent.

De App werkt al bijna een maand niet goed meer, en ik krijg continue de melding dat men mijn meter aan het uitlezen is, maar dit kan 3 dagen duren?

Nou is het zo dat ik via mijn Essent mijn verbruik wel kan zien maar daar lopen ze momenteel ook een dag of 3 achter.
Ik vindt dit allemaal erg vreemd, dat dit nu ineens niet meer werkt.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan