Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie vereist momenteel het gebruik van de ingebouwde Safari browser.
Dat is net de reden waarom ik me aan de dubbel hou, ik ben immers geen Brabander, die maken we nog zatter dan Limburgers, daarom blijven wij wat nuchterder.bt hoezo waag je je niet aan de trippel is niks beters voor een brabander
Hoe kom je aan 12 graden? Overigens blijkt hiermede dat je totaal geen verstand van echt bier hebt, want Kasteelbier smaakt uitstekend. Daarnaast is het aangeraden en mij voor het eerst aangereikt in een koude winter door een Fries, namelijk onze eigen Denktenk! Jij gaat nu dus even publiek zeggen dat Denktenk dus slecht biermateriaal ter beschikking stelt? Want dat is wel uit je statement op te maken.freggel1 zei:Pikkie toch, hij dronk eerst kasteelbier, dat moet je drinken op 12 graden??? Hartstikke lauw dus, en smaakt dan voor geen meter!
Tsssk... amateur! Hier hebben ze ook plat gelegen en het liet zich uitstekend schenken, kwestie van kundigheid.want als hij plat ligt dan laat hij zich niet uitschenken...
Da's dus Limburg, want Brabant bevindt zich net onder de helft van het land.Kom nou maar eens naar het zonnige zuiden,
Westmalle Trappist; monnikenwerk
Of je nou voor of tegen het Rooms-Katholicisme bent, ??n ding moet je de katholieke kloosterbewoners de Trappisten nageven; ze kunnen ontzettend goed bier brouwen!
Er zijn in Belgi? 6 trappistenkloosters en in Nederland is er ??n bij Tilburg. Van deze kloosters maakt het klooster in West-Malle het lekkerste bier; de West-Malle trappist. Ze maken een donkere trappist die dubbel hergist is en een lichte trappist die 3 maal hergist is; oftwel tripel. De Tripel is een heerlijk biertje van 9%. De donkere dubbel heeft een alcoholpercentage van 7%. Sommige fervente trappistenliefhebbers zweren erbij dat je een trappist nooit koud mag drinken, want wie de trappist in de ijskast doet 'vermoordt' de trappist. Toch is een trappist op kamertemperatuur te warm. Een trappist moet op een koele plaats bewaard worden en is zeer lekker als hij rond de 12 graden Celcius is. Maar een trappist van 4 of 5 graden Celcius verliest inderdaad veel aan smaak en aroma.
Het klooster in West-MalleNatuurzuiver
Een trappist is een bier om uitgebreid van te genieten. Wie hem snel drinkt doet de rijke smaak van dit bier tekort. Allereerst voel je de heldere tintelingen die de tong opvangt. Een trappist is een bier van hoge gisting en daardoor is hij zacht van smaak. De intense, fruitige smaak rolt om de tong heen. Daarna kent het bier een licht bitter afdronk maar veel minder scherp als een ordinair pilsje. In tegenstelling tot de meeste pils is de trappist een natuurzuiver produkt. Er worden voor het bier de volgende ingredi?nten gebruikt: water, mout, gist, suiker en hop. Puurder kan het bijna niet. Het bier is daardoor op de fles zeker 2 jaar houdbaar; ter vergelijking een Heineken-biertje waaraan chemische conserveringstoffen zijn toegevoegd is 3 maanden houdbaar.
Koken met Westmalle Tripel
Op het internet zijn zeer veel goede recepten verkrijgbaar om te koken met bier. Een westmalle heeft levend gist op de fles daarom kun je het goed gebruiken bij het bakken van appelflappen. Je maakt appelflappen volgens oud-Hollands recept maar je voegt het laatste restje bier uit de fles, waar veel gist in zit, toe aan het beslag. Zo kun je ook ragouts maken met een half flesje bier, of een lekkere saus voor bij de gebakken vis, met trappistenbier. Je kunt ook een hele kip of kalkoen klaarstomen met bier; wie een beetje creatief is heeft al die recepten niet nodig. Maak alleen nooit de fout om ander bier dan trappistenbier te gebruiken, en al helemaal geen pils; dan kun je je eten net zo goed direkt weggooien zo vies is dat. Enkele abdijbiertjes komen ook in aanmerking om mee te koken. Na enige ervaring met het koken met trappistenbier kun je als kok zelf oordelen of een lokaal stads- of abdijbiertje geschikt is om mee te koken. Vooral in Belgie zelf zijn er veel restaurants te vinden waar de chefkoks een menu met Belgisch bier voorschotelen aan de bezoekers.
Een trappist moet op een koele plaats bewaard worden en is zeer lekker als hij rond de 12 graden Celcius is.
freggel1 zei:Trappist drink je bij voorkeur lekker op een graadje of 6, zet het rechtop in de koelkast