tuning afstemmen mislukt

Parabolica

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2003
Berichten
3.596
Waarderingsscore
160
Punten
63
Locatie
In the midlle of nowhere
Kan je de coaxkabel niet verbinden met de TV en dan een scan doen? Als dit kan dan kan je testen of het signaal stabiel blijft dan kan je er van uit gaan dat de box een probleem heeft.
 

Parabolica

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2003
Berichten
3.596
Waarderingsscore
160
Punten
63
Locatie
In the midlle of nowhere
Ik heb ooit zelf mijn contactdoos vervangen omdat het signaal soms niet goed doorkwam. Momenteel gebruik ik een coaxkabel van zo'n 7 meter en het signaal is prima.
 

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
2.308
Waarderingsscore
110
Punten
63
Leeftijd
53
Locatie
Ergens daarzo..
De ontvanger vind toch zenders? Dus de verbinding lijkt mij goed. Ik denk dat er softwarematig iets fout gaat, of dat misschien de tuner slecht is.
Misschien eens een leen-ontvangertje neerzetten?
..Nu kom ik regelmatig in Haarlem en omgeving.. waar je niet woont.. ;)
 

Parabolica

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2003
Berichten
3.596
Waarderingsscore
160
Punten
63
Locatie
In the midlle of nowhere
Het kan natuurlijk de splitter zijn maar dat is eenvoudig te testen door hem er tussenuit te halen.

Als de contactdoos te oud is kan het zijn dat het signaal gaat fluctueren (had ik ook) en dan moet je een Ziggo gecertificeerde contactdoos plaatsen die frequenties tot 2 GHz aan kan. Ik zeg niet dat dit de oplossing is voor @markrutte10 maar hij kan het wel controleren.
 

sat-ed

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
842
Waarderingsscore
126
Punten
43
Locatie
grunn
@markrutte10

net een nieuw kabinet en het gaat al weer fout!

komt door je naam sorry..
@edbe z'n schuld

maar ff ontopic
heb je geschroefde of gegoten stekkers
heb in het verleden een draadbreuk in de kern gehad door te hard aandraaien van het schroefje blijkbaar.
rare storingen en niet te zien pas als je de stekker van de kabel haalt zie je dat laatste stukiie zitten.
en dan in mijn geval ook nog een bril op doen die ik niet heb.

wat @Parabolica zegt komt ook vaak voor idd
die aop kun/kon je bij ziggo krijgen als je klant bent nieuwe kabels trouwens ook
 

markrutte10

Jr. Member
Lid sinds
21 jun 2021
Berichten
58
Waarderingsscore
7
Punten
8
Locatie
nederland
Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie hulp
sat-ed jij ook ik weet dat je mijn naam niet mooi vindt, maar toch bedankt
 

sat-ed

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
842
Waarderingsscore
126
Punten
43
Locatie
grunn
@markrutte10
zie aan een kant de lol er ook nog wel van in
en je hebt lef dat moet ik toegeven
in deze tijd die naam kiezen
 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
33.097
Waarderingsscore
369
Punten
83
Leeftijd
58
Locatie
State Penitentiary
Ah moet kunnen, in die tijden hadden wel nog Balkenellende met eerst het zuur en dan het zoet, alleen toen het zoet moest komen viel het kabinet. :biggrin:
 

sat-ed

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
842
Waarderingsscore
126
Punten
43
Locatie
grunn
in die tijden hadden wel nog Balkenellende met eerst het zuur en dan het zoet
zoet?
ja voor hem 29 miljoen in 2 jaar binnen harken
wij hebben alleen maar zuur gekend met de befaamde wnt die door hem is ondertekend
 

mimisiku

Active member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
280
Waarderingsscore
55
Punten
28
Locatie
Nederland
We dwalen af… Het AOP fluctueert niet, maar kan door corrosie/slecht contact wél flinke demping veroorzaken op bepaalde frequenties. Oude AOP’s filteren signaal onder de 120 Mhz (89-120Mhz was voor DAB gereserveerd, maar nooit ingezet). Nu gebruikt Ziggo dit voor het nieuwe uitzendspectrum.. Kun je b.v. Film1 niet inscannen dan moet je de AOP (laten) vervangen..
 

markrutte10

Jr. Member
Lid sinds
21 jun 2021
Berichten
58
Waarderingsscore
7
Punten
8
Locatie
nederland
mimisiku, wat weet jij veel van al die techniek
Is dat een hobby van je of is dit je werk
Ik zou willen dat ik dat ook allemaal wist
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.488
Waarderingsscore
253
Punten
83
Leeftijd
57
Locatie
Zundert
@markrutte10

Ik vrees dat ik het antwoord hier al op weet.
Dit noemen wij hier een uit de kluiten gewassen hobby. ;)
 

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
2.308
Waarderingsscore
110
Punten
63
Leeftijd
53
Locatie
Ergens daarzo..
Hobby? Ik denk dat het woord "obsessie" eerder in de buurt komt. :biggrin2:
 

mimisiku

Active member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
280
Waarderingsscore
55
Punten
28
Locatie
Nederland
Nee, geen obsessie, maar inderdaad: werk en hobby zijn wel verweven.. Heb als (data)monteur zowel voor Canal Digitaal, UPC, Hertzinger en Ziggo gewerkt. Schotels plaatsen, uitrichten, ontvangers prepareren, DataCenters, koper/glas de hele riedel…. En de daarbij horende ‘probleempjes’.. Rotte/oude AOP’s, rotte (poreuze, gebroken) coax, afschuwelijke afmontage.. Noem maar op…
 

Bol 7 daagseBol 7 daagse


Bovenaan Onderaan