Voorraadje Vietnamese Loempia's

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
7.476
Waarderingsscore
616
Punten
113
Leeftijd
73
Locatie
Een stoplicht op rood.
Ff me bezig gehouden met een voorraadje Vietnamese Loempia's
Gaan zo de vriezer in en als er goesting is insmeren met beetje olijfolie en 10 minuten op 200° in Airfryer.


vl1.jpg




vl2.jpg




vl3.jpg



vl4.jpg
 
Kun omschrijven hoe je dat maakt. Je woont net te ver om er eentje te halen. :auto:
 
Mag dat niet openbaar dan? :geenidee:
 
Tuurlijk wel.

Hierbij mijn recept. Hoe je een vietnamese loempia moet vouwen vind je wel op joetjoep.

100 gr glas vermicelli go-tan
1 doos duca filodeeg 2x 8 = 16 vellen.
3 eetlepels olie (wok of olijf of zonnebloem)
2 theelepels gember go-tan
1 grote ui zeer fijn gesnipperd
250 - 300 gr Kipdij gehakt.
Beetje zout
Zwarte peper
1 tl knoflookpoeder/puree
50 gr witte groen prei niet dat donker groene gedeelte
1 maggiblokje (keihard dus eerst raspen)
1 kippenbouillon blok (knorr)
1 kleine el soja saus
1 kleine el rijstazijn
1 tl suiker
125 gr winterpeen julliene
50 gr tauge

Glasvermicelli overgieten met kokend water 10 minuten laten staan, afspoelen daarna goed uitlekken en in stukken van 4-5cm snijden.

Hapjes pan of wokpan voorverwarmen
3 eetlepels olie erin
Gember aanbakken
Ui fruiten
Kipgehakt mengen met beetje zout en peper erbij en rul bakken
Knoflook erbij.
Prei erbij
Maggiblokje en kipbouillonblok erbij
Glasvermicelli stukken erbij
Soja saus erbij
Rijstazijn erbij
Suiker erbij.
Even doorbakken dan de verwarmingsbron uitzetten.
Roer kort de wortelen en tauge door mengsel zodat die niet snotgaar worden.
Daarna goed laten afkoelen.
Weegt ca 900 gram verdeel dit in 16 porties.

Vervolgens filodeeg ontdooien en de vellen lospeuteren

plakjes vullen volgens foto hierboven:
Vel diagonaal leggen
Hoopje vulling op onderste gedeelte leggen, stuk tot de helft dubbel vouwen en vel en vulling naar je toe trekken en dan halverwege oprollen (filodeeg is uitermate sterk en scheurt niet zo snel)
zijkanten omslaan verder oprollen en laatste puntje insmeren met een bloem water papje.

In de vriezer bewaren en indien zin.

Bevroren in de frituur tot goudbruin

Of bevroren ingesmeerd met dun laagje olie 10 minutenin voorverwarmde airfryer.
Indien er rijp op de staafjes zit dit eerst met de hand wegwrijven

Loempia saus van improba is lekker. Maar je kunt ook een bak saus bij de loempiaboer kopen. Die is net iets lekkerder.

Succes ermee.
 
Laatst bewerkt:
Ik hoop het binnen kort te maken.
Zoon werkt weer dus moet ik op de 🐕‍🦺🦮 passen.
 
En zo zien ze eruit na insmeren met vleugje olijfolie en 10 minuten in de airfryer op 200°

Goed gevuld en crispy filodeeg. Yammie 2 voor ieders op zaterdagmiddag

vl5.jpg


vl6.jpg
 
Eet smakelijk… Persoonlijk vind ik die dingen niet te vreten…
 
Ik hou er wel eens van zo af en toe. Zien er heerlijk uit, smakelijk! (Y)
 
Gozert!! Dat ziet er goed uit!!!! Smakelijk!!
 
ziet er heerlijk uit, alleen de verkeerde saus....
ik heb liever de vlammensaus van topking
 
verkeerde saus
Klopt was uit pure noodzaak , meestal halen we bij de vietnamkar een bak hotsaus maar de vogels zijn gevlogen hele maand augustus met vakantie.

Maar bedankt voor de tip. Ga op zoek of deze hier ergens te koop is.
 
Smaken verschillen. Wij gebruiken er normaliter de Hot Chilli saus van Go-Tan bij, ook erg lekker als alternatieve saus.
 
Gewoon pure sambal er op.. Sambal 'brandal'. Deze is smaakvol en niet zo scherp.
 
bij ons hebben ze bij de Plus kleine flessen van Topking vlammensaus
 
...dank jullie wel, nu heb ik honger,,🫔
🫔
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan