- Lid sinds
- 8 feb 2001
- Berichten
- 35.678
- Waarderingsscore
- 1.455
- Punten
- 113
- Leeftijd
- 61
- Locatie
- State Penitentiary
Beste Pikkie.
Eigenlijk is dit een vraag aan jou als goede vriend en bierdeskundige.
Ik heb namelijk een slechte eigenschap overgenomen uit het Boetsenbos. Nja misschien niet zo slecht maar in elk geval wel vreemd voor mij.
Bij de BBQ was men immers weer eens vergeten donker bier voor mij te regelen. Want die kamelenpies die ze pils noemen drink ik immers niet.
Echter is Boets, zoals bij velen bekend, een uitstekend gastheer en wilde niet horen van mijn plan om het voor mezelf gewoon bij limonade en cola te houden. Er werden wat idee?n gesuggereerd maar die werden door mij afgewimpeld als zijnde te sterk (trappist) en niet zoet genoeg.
En na het noemen van dit laatste argument, schoot Boets iets te binnen, wat in het Brabantse land schijnbaar toch wel bekender moet zijn want opeens ging onze freggel1 en andere lieden beamen dat dit lekker moest zijn.
Er werd een zeer groot glas ter beschikking gesteld. Hierin werd een bodem Grenadine geschonken en daarop op een nette wijze een compleet flesje Westmalle dubbel leeg gegoten.
Na enige voorzichtige en keurende blikken mijnerzijds en de garantie van een niet nader te noemen andere aanwezige dat die het wel zou uitdrinken als ik het niet zou lusten, heb ik voorzichtig eens aan het spul geproeft.
Om een lang verhaal kort te maken.... een en ander heeft er niet alleen toe geleid dat ik er (op het gemak uiteraard) 3 stuks van achter elkaar heb leeg gedronken aldaar, maar erger nog... dat ik er hier ook zin in kreeg. En wel zoveel dat ik een paar weken geleden al een paar flesjes Westmalle dubbel had gekocht.
En verleden week zaterdag en ook afgelopen zaterdagavond heb ik het maar eens geprobeerd. Maar met een licht probleem.
Echte grenadine is in Maastricht schijnbaar zo goed als niet te krijgen. Dus ik gewone aanmaak limonade genomen, want dat zou ook werken zo werd me gezegd door een lokale drankenhandel.
Een glas ter grootte van wat ik bij Boets had was ook niet snel genoeg gevonden dus uiteindelijk heb ik hier thuis gewoon een soepkom genomen, dat werkte ook, je had me eens moeten zien.

Het smaakt zo goed, alhoewel nog niet helemaal zo goed als bij Boets. Ik zag ook een vreemd soort plakkerig schuim wat nog bovenop kwam en bleef drijven. Hetgeen overigens ook gewoon hier naar binnen gegoten is.
Aan jou als deskundige daarom nu de volgende vragen:
1.) Kan het zijn dat Grenadine zich beter hecht met bier en daarom de smaak iets beter is en ook bij Grenadine niet van dat plakkerige schuim ontstaat?
2.) Gezien ik dit nu elke zaterdagavond wil hebben (en misschien nog vaker), ben ik dan nu verslaafd geworden aan het goedje?
3.) Zijn verdere bezoeken aan het Boetsenbos nog wel te vertrouwen, gezien nu blijkt dat ik als niet-drinker, opeens bepaalde gewoontes mee naar huis blijk te nemen na afloop?
Eigenlijk is dit een vraag aan jou als goede vriend en bierdeskundige.
Ik heb namelijk een slechte eigenschap overgenomen uit het Boetsenbos. Nja misschien niet zo slecht maar in elk geval wel vreemd voor mij.
Bij de BBQ was men immers weer eens vergeten donker bier voor mij te regelen. Want die kamelenpies die ze pils noemen drink ik immers niet.

Echter is Boets, zoals bij velen bekend, een uitstekend gastheer en wilde niet horen van mijn plan om het voor mezelf gewoon bij limonade en cola te houden. Er werden wat idee?n gesuggereerd maar die werden door mij afgewimpeld als zijnde te sterk (trappist) en niet zoet genoeg.
En na het noemen van dit laatste argument, schoot Boets iets te binnen, wat in het Brabantse land schijnbaar toch wel bekender moet zijn want opeens ging onze freggel1 en andere lieden beamen dat dit lekker moest zijn.
Er werd een zeer groot glas ter beschikking gesteld. Hierin werd een bodem Grenadine geschonken en daarop op een nette wijze een compleet flesje Westmalle dubbel leeg gegoten.

Na enige voorzichtige en keurende blikken mijnerzijds en de garantie van een niet nader te noemen andere aanwezige dat die het wel zou uitdrinken als ik het niet zou lusten, heb ik voorzichtig eens aan het spul geproeft.
Om een lang verhaal kort te maken.... een en ander heeft er niet alleen toe geleid dat ik er (op het gemak uiteraard) 3 stuks van achter elkaar heb leeg gedronken aldaar, maar erger nog... dat ik er hier ook zin in kreeg. En wel zoveel dat ik een paar weken geleden al een paar flesjes Westmalle dubbel had gekocht.
En verleden week zaterdag en ook afgelopen zaterdagavond heb ik het maar eens geprobeerd. Maar met een licht probleem.
Echte grenadine is in Maastricht schijnbaar zo goed als niet te krijgen. Dus ik gewone aanmaak limonade genomen, want dat zou ook werken zo werd me gezegd door een lokale drankenhandel.
Een glas ter grootte van wat ik bij Boets had was ook niet snel genoeg gevonden dus uiteindelijk heb ik hier thuis gewoon een soepkom genomen, dat werkte ook, je had me eens moeten zien.

Het smaakt zo goed, alhoewel nog niet helemaal zo goed als bij Boets. Ik zag ook een vreemd soort plakkerig schuim wat nog bovenop kwam en bleef drijven. Hetgeen overigens ook gewoon hier naar binnen gegoten is.
Aan jou als deskundige daarom nu de volgende vragen:
1.) Kan het zijn dat Grenadine zich beter hecht met bier en daarom de smaak iets beter is en ook bij Grenadine niet van dat plakkerige schuim ontstaat?
2.) Gezien ik dit nu elke zaterdagavond wil hebben (en misschien nog vaker), ben ik dan nu verslaafd geworden aan het goedje?
3.) Zijn verdere bezoeken aan het Boetsenbos nog wel te vertrouwen, gezien nu blijkt dat ik als niet-drinker, opeens bepaalde gewoontes mee naar huis blijk te nemen na afloop?