wat is een patch, en wat doet het?

N

nitwit

als een bezitter van een flip 5816 en Pace500 kom ik bij de humax-ontanger-topics het voor mij onbekende woord patch tegen. Wat doet een patch, en waarom heeft de humax dit nodig?

nitwit

 
@nitwit,

Standaard zit er op de Humax 5400 embedded Irdeto maar Betacrypt wordt niet ondersteund. Door nu een All-CAM patch te installeren wordt dit probleem verholpen en kan er wel naar Betacrypt scrambled kanalen gekeken worden.

 
dus een patch is een stukje software in de Humax die je zelf programmeerd via de seriele poort die het het toelaat meer meer soorten coderingen de decoderen op je Humax?

 
bijna goed, de patch (Engels: lapje) is in de computerwereld een kleine aanpassing in de software om een "bug" (vervelend insect, =vervelend foutje) op te lossen.

In ons geval is het "foutje" dat de ingebouwde Irdeto CAM niet in staat is om Betacript (c-cam) te ontcijferen.

Hobbyisten bleken in staat om een stukje extra programmacode te schrijven als "lap"middel om dit te verhelpen: De patch.

 
dank je voor jullie uitleg. Dit maakt de Humax wel wat interessanter als m'n flip. Als je de codes hebt geprogd, doet ie het gewoon, en meer kan ie ook niet.

tx

nitwit

 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan