Whiskey met eend voor de kerst

pikkie

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
16 aug 2002
Berichten
4.293
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
71
Kerstrecept voor eend met whiskey
Benodigdheden:
- Een eend van 5 kg.
- 2 flessen Schotse Whisky.
- Spekreepjes.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.
Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.
Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand toen.
Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke.
De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent noggis oprape em met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege.
Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in de hove toen.
Deheent oprape en dove eers opedoen.
De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette.
Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege.
Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De bles op de grondzette.
Uide bles drinke wande glave sijn opof kabot.
Den'ove aftette, deooge sluite en omvalle.

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de wanden en plafond schoonmaken.
Glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen!
 
Eend met sinaasappel

voor 6 personen
Benodigdheden :
1 eend
het sap van 4 sinaasappelen en 2 volledige sinaasappelen
1 glaasje witte wijn en 1 glaasje portwijn

1 koffielepel ma?zena
zout, peper, kruiden "alle vlees"
100 g boter

Kruid de eend aan de buiten- ?n de binnenkant met een mengsel van zout, peper, kruiden 'alle vlees'.
Kleur de eend in een stoofpan. Voeg ? van het sinaasappelsap toe en laat 1u30 braden.

Op het einde van braadtijd voegt u de witte wijn, de portwijn en ma?zena opgelost in de rest van het sinaasappelsap, toe.
Laat 1 min. koken; warm de schijfjes van de 2 overige inaasappelen in de saus op.

Snijd de eend, schik deze op een schotel versierd met sinaasappelschijfjes.

Dien de saus apart op, samen met princessenboontjes en gestoomde aardappelen.
 
Originally posted by pikkie
Kerstrecept voor eend met whiskey
Benodigdheden:
- Een eend van 5 kg.
- 2 flessen Schotse Whisky.
- Spekreepjes.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.
Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.
Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand toen.
Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke.
De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent noggis oprape em met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege.
Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in de hove toen.
Deheent oprape en dove eers opedoen.
De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette.
Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege.
Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De bles op de grondzette.
Uide bles drinke wande glave sijn opof kabot.
Den'ove aftette, deooge sluite en omvalle.

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de wanden en plafond schoonmaken.
Glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen!

http://www.alinden.demon.nl/humor/docnl/recept.htm

lol...hehehe
 
Ingredi?nten:

wilde eenden
2 dl droge witte wijn
1 eetl. citroensap
2 sjalotjes
tijm
3 laurierblaadjes
peperkorrels
1 ui
2 wortelties
2 kruidnagelen
500 g kalfslever of kippelevers
50 g roomboter
200 g vers vet spek
zout
1 theelepel honing
1 eetlepel appelsap
2 eetlepels bloem
2 eieren
150 g dungesneden vers vetspek
1/2 dl medeira
poedergelatine

bereiding:



Ontvel en ontbeen de eenden.
Snijd het borstvlees in mooie dunne lange repen, marineer deze tenminste 12 uur in de wijn, waaraan het citroensap, de verse of gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, en enkele gekneusde peperkorrels werden toegevoegd.

Breng het overige eendevlees aan de kook met 2 1/2 deciliter water, 1 mespunt zout, 1 ui, 2 worteltjes, 2 kruidnagelen en enkele peperkorrels, laat het 5 minuten doorkeken en in het vocht afkoelen. Snijd de kalfslever in grote stukken. Bak deze of de kippelevers en, zo aanwezig, ook de eendelevers bruin en net aan gaar in de boter. Voeg het marinadevocht toe. Haal het eendevlees uit het kookvocht, bewaar het vocht als u straks gelei wilt maken.

Draai het eendevlees en de lever en het spek tweemaal door de molen. Meng het zeer intensief met hetgeen in de braadpan achterbleef en voorts nog met 1 theelepel zout, gemalen peper, 1 theelepel honing, 1 eetlepel appelsap. 2 eetlepels bloem en 2 eieren. Proef, laat het mengsel tenminste een 1/2 uur staan en proef weer. Bekleed een terrine met lapjes spek. Druk er het mengsel in, afgewisseld met de gemarineerde repen eendeborstvlees. Dek dit af met spek en sluit de terrine op een geeigende wijze.

Zet de pat? ruim 1 1/2 uur in een bak, waarin nog heet water wordt gedaan, in een voorverwarmde oven (150-1750 C, stand 1-2). Laat de pat?, ten dele onder druk, afkoelen. Bedek de pat? desgewenst met een gelei, gemaakt van het kookvocht van het vlees, aangevuld met geconcentreerde bouillon van het karkas getrokken. Maak de gelei op smaak met madeira en voeg per deciliter 3 gram gelatine toe.
 
Eend met cranberries

2 (wilde) eenden
5 cl cranberry-azijn (basisrecept)
5 cl cranberrylikeur
50 gram cranberries (basisrecept)
50 gram boter

voor de eendebouillon:
de gehakte eendekarkassen
wat wortel, prei en selderij (soepgroenten)
3 tomaten
tomatenpuree
olijfolie
een kruidnagel
peperkorrels
een laurierblaadje
versgemalen peper
zout

Snijdt het borstvlees en de poten van de eend en leg het apart. Hak de karkassen in vieren. De karkassen gaan samen met de grofgesneden groenten en de tomaten in een ruime pan. Voeg twee lepels olijfolie toe en bak het mengsel even aan. Dan wordt er 3 liter water aan toegevoegd dat langzaam aan de kook wordt gebracht. Voeg nu ook de tomatenpuree, het laurierblad, de kruidnagel en de peperkorrels toe. De bouillon tegen de kook aan houden tot er nog ? liter over is. Daarna zeven en bewaren.

Het borstvlees en de poten worden met versgemalen peper ingewreven en ros? gebakken (het vlees is dan binnenin nog zacht rose van kleur en niet helemaal gaar). Het vlees warmhouden.

De braadboter wordt geblust met wat cranberrylikeur en de cranberry-azijn. Daarna 2 dl van eerder gemaakte bouillon toevoegen en de 50 gram cranberries. Het mengsel laten inkoken tot het stroperig wordt en er dan 50 gram boter in klontjes doorroeren. De borstjes worden in plakjes gesneden en op een voorverwarmd bord geschikt samen met het pootje. De saus wordt er omheen gegoten.
 
2 eenden
10 eetlepels honing (vloeibaar)
3 limoenen
4 cl frambozenazijn
2 sjalotten
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
300 g dooierzwammen (cantharellen)
50 g suiker
2 dl gevogeltefond
50 g boter (bakboter)
50 g boter (roomboter)

De eenden kruiden met peper en zout en instrijken met honing. Laten bruinen in de pan en dan gedurende 20 minuten verder laten garen in een oven van 200 graden. Regelmatig bedruipen met braadjus.

Voor de saus de braadpan gedeeltelijk ontvetten en deglaceren met frambozenazijn. Vervolgens de suiker en de gevogeltefond toevoegen en laten inkoken. Afwerken met klontjes ijskoude roomboter.

De limoen in partjes verdelen, de schil verwijderen en de partjes door de saus mengen.

De dooierzwammen schoonmaken en bakken in boter. Afwerken met gehakte sjalotten en fijngesneden peterselie.

Het vel van de eend verwijderen en in fijne reepjes versnijden. Het borstvlees in zo dun mogelijk plakjes snijden.

Het vlees en het gesneden vel op verwarmde borden schikken, de gebakken paddestoelen erover verdelen en lichtjes oversausen.
 
2 jonge wilde eenden
2 eetl. olijfolie
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
? ongepelde bol knoflook, eenmaal dwars doorgesneden
6 geplette jeneverbessen
6 geplette peperkorrels
1 in stukken gesneden ui
1 in stukken gesneden prei
1 dl rode port
1 dl rode wijn
2 eetl. Grand Marnier
2 dl sinaasappelsap
zout en peper
70 gr boter
1 dl jus de veau
de rasp van 1 sinaasappel
1 theel. honing of 1 theelepel citroensap

Snijd de poten en het ruggedeelte van de eenden en zet ze in de olijfolie aan.
Bak ze goed aan, voeg dan de laurier, de peperkorrels, de jeneverbessen, de tijm en de knoflook toe en bak ze even mee.
Voeg vervolgens de ui en de prei toe, bak ook die even mee en blus af met de rode wijn, de port, de Grand Marnier en het sinaasappelsap en voeg zoveel water toe dat alles onder staat.
Laat 3 uur trekken, passeer door een fijne zeef en kook ot 1 dl in.
Verwarm de oven voor op 140?C.
Bestrooi de eendenborsten aan de kant van het bot met zout en peper.
Verhit 50 gr boter en bak de eendenborsten daarin aan alle kanten lichtbruin.
Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal.
Zet deze 10 minuten in de oven en laat het vlees daarna op een warme plaats 10 minuten rusten.
Schakel de oventemperatuur door naar 240?C.
Fileer de borsten, maar laat het vel eraan.
Snijd ze waaiervormig in plakjes, leg ze in de oorspronkelijke vorm tegen elkaar en zet ze 20 seconden in de voorverwarmde oven.
Maak de saus af: voeg de jus de veau aan de ingekookte eendenfond toe en laat weer enigszins inkoken.
Voeg de sinaasappelrasp toe en monteer de saus met 20 gr boter.
Proef nu de saus; is ze te zuur, voeg dan de honing toe, is ze te zoet, voeg dan het citroensap toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Presentatie:
Schenk op elk voorverwarmd bord een spiegel saus en schik de plakjes eendenborst hier in een cirkel op.
Lepel wat van de saus over het vlees en geef de rest er apart bij.
 
2 wilde eenden
2 dl. bouillon
zout en peper
tijm
1 dl calvados
4 appels
100 gram gedroogde pruimen
150 gram boter
maizena
citroensap

Maak de eenden schoon en was ze. Dompel ze in kokend water en droog ze af. Verdeel de appels in stukjes en stop ze in de buikholte samen met de ontpitte pruimen en wat tijm en zout. Naai de eenden dicht met een lardeerdraad met touw. Verhit de boter, rol de eenden erdoor en braad ze aan alle kanten aan. Giet de bouillon en de calvados er op, leg een deksel op de pan en stoof de eenden 2uur zachtjes. Maak de maizena aan met water en bind het stoofvocht hiermee. Sprenkel er citroensap over, roer het goed en laat het even door verwarmen. Leg de eenden op een warme schaal, schep de appels en de pruimen eromheen en geef de saus er apart bij met een luchtige aardappelpuree.
 
1 eenden borstfilet
2 eetlepels (olijf) olie
2 eetlepels rode port
2 eetlepels balsamicoazijn
? theelepel vloeibare honing
2 eetlepels pijnboompitten
2 bosuitjes
1 zakje waterkers (75 gram)
50 g roompat?
zout en peper

In een kommetje olie, port, azijn en honing tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
In een koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten in 3 minuten lichtbruin roosteren.
Bosui schoonmaken en in stukjes van 2 centimeter snijden. Waterkers over 2 borden verdelen,
helft van dressing erover sprenkelen, Bosuitjes erover verdelen. Pat? in reepjes van ? - 1 centimeter
snijden en diagonaal in het midden van de borden leggen. Eend bestrooien met zout en peper en op
velkant 3 minuten bakken. Keren en op andere kant nog 2 minuten bakken. Eend in dunne plakjes snijden en om de pat? leggen. Rest van dressing erover sprenkelen. Garneren met pijnboompitten.
Serveren met stokbrood of een lekker verse ciabatta.
 
Waarom heeft een jager z'n pet vaak achterstevoren op?








Dan denken de konijnen dat hij naar huis gaat.
 
Okee, nog 1 tje dan.....hehehe


Tip van Dimi: voer de eenden van tevoren goed vet met spruitjes en boerenkool...hehehe


Nodig:
Braadslee
1 gevilde eend (let op: eend eerst slachten, dan pas villen!)
100 gr. roomboter
4 uien
half pond oca
2 sinaasappels
handvol sleepruimen
1/2 liter witte wijn, van de koffiebarak
1/2 liter sinaasappelsap
5 eetlepels honing
peper, zout, nootmuskaat, rozemarijn en laurierblad

Bereiding:
Vet de braadslee ruim in met roomboter. Stop de eend vol met gepelde en in stukken gesneden ui en leg hem of haar op zijn of haar rug in de slee.
Smeer de borst van de eend ook in met de roomboter. Strooi de slee rondom de eend vol met de gewassen oca's en de sleepruimen en giet er de wijn, het sap en de honing bij. Naar smaak de kruiden toevoegen. Garneren met plakjes sinaasappel.
Braad de eend afhankelijk van de leeftijd 1 tot 1,5 uur in het midden van de oven.

Serveertip:
Serveer de eend met aardappels, spruitjes en een frisse salade.
 
Gebraden Kabouter

In de loop van de jaren '90 hebben wij in restaurant 'Sibelio' een naam opgebouwd met betrekking tot dit gerecht. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag: "Waar haal ik een geschikte kabouter vandaan?" In antwoord op deze vraag wil ik twee opmerkingen maken. Op de eerste plaats: een goede kabouter halen we natuurlijk bij de poelier! Enkele supermarkten (waaronder die ene waar ze op de kleintjes letten) stunten met kabouters in de diepvries, maar ik kan U verzekeren, waarde smulpaap, een kabouter uit de diepvries is gewoonweg 'not done'. Ten tweede: net zoals de poelier konijnen altijd m?t kop verkoopt zodat U als consument zeker weet dat het een konijn en g??n kat is), zo worden kabouters altijd m?t puntmuts verkocht. Op de kleuterschool leerden we allemaal natuurlijk al dat er twee soorten kabouters zijn: de tuinkabouters, soms met schop of kruiwagen, maar in ieder geval met een rode puntmuts, en de duinkabouters, met een blauwe puntmuts. Overigens zijn er ook nog boskabouters, die dragen g??n puntmuts en zijn ook niet geschikt voor consumptie. Dus die laat ik hier buiten beschouwing.
De keuze tussen tuin- en duinkabouters is zuiver persoonlijk. Tuinkabouters zijn in de regel vetter, terwijl de duinkabouters een iets pittigere smaak hebben. De blauwmutsjes zijn iets duurder, we praten dan over een prijsverschil van zo'n slordige ?2,50 per kilogram, maar de fijnproever heeft dat er meestal wel voor over.

Voorbereiding en bereiding

In de regel zult U een schoongemaakte kabouter kopen. Een enkele keer kan men op de markt een exemplaar kopen dat nog van allerlei binnenwerk ontdaan moet worden, maar zelfs de poeliers op de markt maken de kabouters tegenwoordig veelal schoon. Het schoonmaken van een kabouter is best een vervelend werk, met name het verwijderen van de beharing kan, vooral bij de mannelijke exemplaartjes, nogal eens wat problemen opleveren. Nergens voor nodig want met een hete soldeerbout schroeit U het baardje er zo vanaf. Beter nog is de bunsenbrander, hoewel dat toch wel enige omzichtigheid vereist. Ingewanden zijn vrij gemakkelijk te verwijderen, met de bekende verticaalsnede opent U de kabouter en het binnenwerk klettert er zowat uit.
Wrijf de kabouter na het schoonmaken in met peper, zout, knoflookpoeder en een snufje ketoembar. Als vulling kan ik een mengsel van zuurkool en groene (ontpitte) olijven aanbevelen, maar spruitjes als vulling doen het vooral in het koudere jaargetijde prima. Leg de gevulde kabouter op de braadslee, besprenkel hem bij voorkeur met een mengsel van olijfolie, citroensap en ketjap, verwarm de oven voor op 185 ?C. Na 25 minuten in de oven (met spruitjesvulling 30 minuten) is de kabouter klaar om opgediend te worden. In ons restaurant serveren we deze lekkernij met aardappelpuree en jachtsaus.

Eet smakelijk
 
@pikkie
waar is het recept dan eend met bier ??
kom ik wel bij jou eten dan :)
 
Kabouters .... doet me ineens denken aan een leuke bezigheid op tweede kerstdag ..... Cool ! ....


DWERGWERPEN

Bewoonster van Gouda, heeft het over dwergwerpen. Waarom ze altijd een baardje hebben, vraagt zij zich af.

Goede vraag die veel door leken wordt gesteld. Ik heb zelf jarenlang in wedstrijdverband dwerg geworpen. Heerlijke sport. Altijd buiten. Ik zat bij de Nederlandse top drie. Het komt heel moeizaam van de grond, maar ik ben er van overtuigd dat binnen een paar jaar hele volksstammen met hun eigen wedstrijddwerg in de rondte lopen.

Ik wil er hier wel iets over vertellen.

Heel belangrijk is dat je een band met je materiaal krijgt. Dus af en toe, hoewel je je gek schaamt, lekker uit eten met je dwerg. Je moet hem langzaam laten wennen aan zijn baasje. Ze zijn heel erg op hun hoede. Als je dus meteen bij de eerste ontmoeting zegt: ?kan jij door een brandende hoepel springen en mag ik je Paulus noemen??, dat is niet verstandig. Je moet investeren. Luisteren naar al die dwergenverhaaltjes, dat ze beukennoten hebben gevonden en dat ze ook best van neuken houden, dat moet je aanhoren, het is niet anders. Je wilt uiteindelijk een dwerg die voor je door het vuur gaat.

Je kan tijdens dat soort etentjes wel al stiekem kijken naar het kantelgewicht van de dwerg. Dus als ze zich rekken naar hun glas, kijk dan of het bovenlichaam goed scharniert. Heel belangrijk, dat ze, eenmaal geworpen, in de lucht nog met wat schroefbewegingen extra centimetertjes kunnen pakken, maar daar hebben we het zo over, over het gooien.

Heel goed is het om een geile dwerg te nemen, omdat het zwaartepunt dan bij de balzak ligt, waardoor je makkelijker die massa in beweging krijgt.

Ik nam mijn wedstrijddwerg altijd een paar dagen in huis. Liet ik ze in een kartonnen bananendoos lekker aan het voeteneinde van mijn bed slapen. Heel belangrijk is dat er wel sprake is van hi?rarchie, maar dat je ze ook weer het idee geeft, qua houding, dat ze best 1 meter 70 zijn.

Dan komt het lastigste onderdeel. Vragen of je een handvat in hun rug mag schroeven. Dat is ideaal. Ze zullen tegenstribbelen, want het is niet geheel pijnloos , zes van die verzonken keilbouten in je dondertje, maar het heeft zoveel voordelen. Je kan makkelijk reizen. Je komt echt ergens mee binnen. Dwerg losjes in je hand, met het gezichtje naar voren, vlak naast je heup. Je kan ze voor buitenlandse toernooien als handbagage meenemen, ook niet onbelangrijk.

Maar effe die vraag... Waarom hebben ze een baardje en dan meestal de variant grungesikje, met handige befopening in het midden.

Laten we, het is tenslotte internet, een bekende dwerg als voorbeeld nemen. Of eigenlijk ex-dwerg, want door een heel listige vulling in zijn hielen zit hij nu net op de 1.51. De ultieme wedstrijddwerg. Geil genoeg , dat is duidelijk. Baardje ook meer dan in orde. Je kan zien, aan de vorm, dat hij vroeger door een ondeskundige werper veel met zijn smoel in de aarde is geland, terwijl iedereen weet, het telt waar je met je schouder in de grond komt.

Dwergen voelen zich gewoon goed met een baardje. Het is de natuur. Joggers dragen bijvoorbeeld graag een pet of laten graag hun tieten zien. Of ze lezen sites van webloggende schaapherders. Dat kan allemaal gewoon, dus laat de dwerg dan zijn baard hebben.

De wedstrijden. Heel belangrijk is dat je relaxed naar de wedstrijd toeleeft. Neem wat eten mee dat de dwerg lekker vindt. Verwen hem een beetje. Aai hem eens lekker door zijn baardje. Zijn ze er erg gevoelig voor. Kan net die ene winnende centimeter zijn. Juist op de wedstrijddag ook op tijd afstand scheppen. Niet te amicaal worden. Onderstreep op tijd de professionele band. Ik donderde hem altijd met handvat en al in mijn achterbak en dan reed ik naar Duitsland, waar de Superanfangsklassiering Straufmacher uhd Kobolten Mannschaft Unterhantelungs competitie plaatsvond.Meestal zijn ze dan geprikkeld als je ze uit de auto haalt, maar dat is goed.

Het gooien zelf. Heel belangrijk is dat je je pols goed onder zijn reetje zet. Hij zit dus op je hand als het ware, zo als je een kind naar sinterklaas laat kijken. Dan die concentratie vooraf. In een ritme komen. Dwerg moet stil zitten, hoofdje naar voren en dan de aanloop. Een korte schreeuw, bij mij meestal VETTEEEEEEEEE KUTTTTTTT, en dan moet je het aan de dwerg overlaten. Dan sta je verder machteloos als gooier. Op dat moment moet je het uit handen geven. Je dwerg moet in de lucht een soort van opwaartse druk voelen. Met maaiende bewegingen van zijn dwergenarmpjes kan hij de richting be?nvloeden en dan is het dus zaak om met zijn schouder in de grond te komen. Ik heb een keer een dwerg de hele Loosdrechtse Plas omgegooid, maar dat zijn uitzonderingen.

Nou, ik hoop dat ik mensen enthousiast heb kunnen maken voor deze sport. Je kan altijd voor vragen bij mij terecht. Ik hoop dat Gouda dwergwerpen een beetje op de kaart gaat zetten.




Cya ...
 
@The Green Hornet

Geniaal ! Ik kon het niet in een keer uitlezen omdat ik bang was dood van mijn stoel te vallen van het lachen

Super !
 
Alle Credits naar DoorDevil ...



Cya ...


Binnenkort DoorDevil kijkt Porno bij C+.... ook geniaal !
Hahahahah
 
Ha ha ha ha ha war een eend al niet teweeg kan brengen hehe ik ga ook dwegwerpen ha ha ha

Eend met bier eerst de whiskey op dan aan het bier......

He he ff een nemen....

Laten we maar over eend ophouden straks krijgen we een ban van duck wegens mishandeling van zijn soortgenoten....
 
Beste helpdesk,



Anderhalf jaar geleden ben ik van de versie Verloofde 7.0 overgestapt op Vrouw 1.0 en ik heb opgemerkt dat het programma een applicatie heeft ge?nstalleerd genaamd Baby 1.0 die heel veel ruimte inneemt op mijn harde schijf. Deze applicatie wordt niet genoemd in de gebruikershandleiding van Vrouw 1.0. Bovendien installeert Vrouw 1.0 zichzelf in alle andere programma's en start zichzelf op zodra ik willekeurig welk ander programma open en saboteert op deze wijze de correcte uitvoering van andere programma's.

Sommige programma's zoals AvondjeKroegMetVrienden 10.9, HeleNachtFeesten 2.5 en RustigZondagavondjeVoetbalVoorDeBuis 16.4 werken zelfs helemaal niet meer! Daar komt nog bij dat een bepaald achtergrondprogramma (virus?) zichzelf geheel automatisch installeert (Schoonmoeder 1.0) waardoor of het hele systeem vastloopt, of Vrouw 1.0 ineens heel raar gaat doen. Het lukt niet om dit programma te de-installeren en dat is bijzonder ergerlijk, vooral als ik het programma ZondagochtendVrijen 3.0 wil uitvoeren. Het lijkt er zelfs op dat sommige onderdelen hiervan permanente bugs vertonen. Bijvoorbeeld, het commando C:\pijpenopzateragavond.exe activeert niet meer. Ik overweeg om weer gebruik te gaan maken van Verloofde 7.0, maar de de-installatie van Vrouw 1.0 schijnt mij buitengewoon ingewikkeld te zijn, en ik kan niet inschatten welke consequenties dat zou kunnen hebben voor andere programma's zoals Baby 1.0 die, ik moet het toegeven,mij toch zeer bevalt.

Kunt u mij helpen?
 
Cool !


Ik wil het eens over de pornofilm hebben. Een sterk ondergewaardeerd genre vind ik, na een jaartje Canal+ kijken. Heeft het helemaal in zich om camp te worden, als het het al niet is. Dit weekend al duizenden mensen zonder kaartje voor de deur bij alweer de 4e Inside Little Randal Anal Annie party. Met de elektrische voorbinddildo trillend onder de arm, om het nog een b??tje warm te hebben. Hele rij mannen met de verplichte witte Oostduitse sportsokken. Nederland valt massaal voor de porno met of zonder verhaal.

Ik ben, als ik moet kiezen, wel een groot voorstander van de variant zonder verhaal. De locatie moet duidelijk zijn, even met enkele shots een beeld neerzetten van de copulatieruimte. Dat je een vaag idee hebt waar John Savage zijn tegenspeelster dit keer ruggelings naar toe kan schuiven. Beetje freewheelend langs de schutting en bij het klaarkomen inmiddels ergens achter het huis in een hoek van de keuken aangeland. Tijdens het wild gereed komen ligt John, op aanwijzing van de regisseur, met zijn gespierde reet op het pedaal van een vuilnisemmertje. Prachtig, precies in het ritme van de steeds wilder wordende dollemansrit voor eigen gerief, die kletterende old-school beat van het dekseltje.

Maar ik zie het scenario het liefst zo eenvoudig mogelijk. Graag weinig verhaal. Telefoon gaat, ?bij jou of bij mij?? en daarna als mensgeworden konijnen er op los, Na een jaartje kijken voelt het inmiddels aan alsof je oude bekenden op de koffie krijgt. Alle porno wordt gefabriceerd door drie schele acteurs en zes willige actrices. Door flink te leuren met pruikjes en zonnebrilletjes valt het minder op.

Helaas kunnen veel regisseurtjes het niet laten om er toch iets artistieks van te maken, er toch iets van een verhaallijntje in te gooien. Laat ik, voor u allen, die natuurlijk no???it porno kijken, even de vreeswekkendste misvattingen over creatieve vormgeving op een rijtje zetten. Porno zoals wij het liever NIET zien. Meestal weet je het al na zes seconden. Dit wordt niks.

Allereerst het gedoemde genre van de Historische Porno. Parende acteurs in een leuke geschiedkundige setting. Cleopatra met een banaantje, dat werk. Hilarische kostuums vaak, want het moet volkomen lowbudget. Kan aan mij liggen, maar als iets niet opwindend is, dan is het wat mij betreft een geile Karel de Grote of een masturberende Jeanne D?Arc. Kijk, daar heb je de acteur die je vorige week nog een bedrijfsleider van de autowasserette zag spelen, dit keer met een plastic mali?nkolder aan, scheel klaarkomend op een vrouw met vetersandalen om de voeten. Opwindend! Grootste nadeel wat mij betreft is vooral het schrijnende gebrek aan lingerie in die tijd. Een stuk lendendoek, semi-erotisch voor het rokende lid gehangen, dan heb je het wel gehad. Vrouwen springen uit een wit gewaad en meteen die putjeskonten vol in beeld. Er zal wel een markt voor zijn.

Steeds meer vertoond, en heel erg fout, het science fiction porno genre. Standaard met een achterlijk kale professor die uit is op het zaad van alle bewoners der aarde. Weer dezelfde kostuums en acteurs als in het historisch drama maar dit keer binnenstebuiten gedragen waardoor het, met dichtgeknepen ogen, wel iets futuristisch heeft. Alle actrices tot je grote schrik groen geverfd en met krankzinnige hoofddeksels op tijdens het vleesrijden. Kijken ook steeds, want het is science fiction, met wijd opengesperde ogen in de camera. Soms ook een combinatie van de twee genoemde genres als de kale wetenschapper een tijdmachine in elkaar heeft gesleuteld. Acteurs in met zilverpapier beklede kast, een minuut lang de cameravoering van Top Pop Yea om een zeker vorm van tijdreizen te suggereren, en hopla, komen ze alweer ge?recteerd de kast uitgeflikkerd in het laat 17e eeuwse Polen.

De Italiaanse pornofilm uit de jaren zeventig. Niet te harden. Steevast spelend op het platteland, wat al niet geil is. Glorietijd van de onbeperkte schaambeharing. Alleen maar acteurs met schaamhaar dat subtiel doorloopt in de bakkebaarden, ook bij de vrouwen. Je weet niet of je twee grazende Shetland pony?s ziet of twee neukende Italianen. Schaambont als gedekte tafelkleden. Het kan allemaal in de Italiaanse porno. Fijne muziek ook steeds. Een orgel volgegoten met vloeibaar frituurvet, zo klinkt het ongeveer. Veel buitensc?nes in dit genre. In de berm van landweggetjes, even snel tegen een eik aan, voordat er toeristen om de hoek komen kijken.

De huis tuin en keuken porno van Nederlands fabrikaat. Niet om aan te zien. The Handyman heet deze serie. Autistische timmerman met hazenlip filmt met een video8 zijn kansarme veroveringen. Moet je gezien hebben om het te geloven. Heeft een griezelige neus, blijkbaar dwars door de broek heen, voor vrouwen met uitgewaaierde pukkelzones op hun reet. Je weet het inmiddels, maar toch schreeuw je het iedere keer uit van schrik als een veroverde vrouw eindelijk de broek laat zakken.

Mooiste en heel camp, let op mijn woorden, zijn de gesproken teksten van Handyman. In plat Amsterdams komt er ongeveer het volgende uit. ?H?????, toppie h?. Jaaaaa echt vet toppie. Weet jij wat de Handyman vindt? De handyman vindt jou een harstikke tof meisie. Zou jij, als handyman zegt dat jij wel eens een filmcarriere zou kunnen hebben krijgen, zou jij dat geloven van handyman? Draai je eens om, nee ander kant. Jaaaa, dat is echt top. Jezus, wat ben jij aanwezig zeg. Je hebt pressence, weet je dat, attelenoojeheine wat een power, zeg, de kolere!? En dat brabbelt maar door terwijl hij ondertussen rusteloos zijn loodgieterslid kneedt.

Nou ja, dat liever dus niet. verder komen we er wel uit denk ik. Nog wat details die mij wat vrees aanjagen, als relatieve nieuwkomer in de deze wondere wereld. Kan iemand mij uitleggen waarom het lid steeds op een buik wordt geledigd? Wat is dat voor raar gesproei? In real life wordt je waarschijnlijk negen van de tien keer woedend het bed uitgetrapt om een vaatdoekje te halen, maar in de film schijnen de dames het heerlijk te vinden, zo?n warme sproeikop op hun navel. Op het laatste moment het gezicht onder waaieren blijkt ook populair. Verder nog wat moeite met kleine ongerijmdheden, zoals het uitpellen van sexy zwarte kousen terwijl die juist aan moeten blijven, voor mijn gevoel. Maar dat is meer een kwestie van smaak of, misschien veel voor de hand liggender, moeten ze wel uit omdat er door de moordende snelheid waarmee tussen de met kous beklede dijen wordt bewogen een statisch elektrisch lagedrukgebied ontstaat dat zich fataal ontlaadt als Long Tall Ernie tijdens de bevrijdende zaadlozing steun zoekt bij de stalen bedrand. Dat zal het wel zijn denk ik !

Credits ? : DoorDevil .... the man without taste ! .... Cool !...
 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan