Zanardi zwaar gewond door ongeval

S

Simon

Zanardi zwaar gewond door ongeval

LAUSITZRING - De Italiaanse autocoureur Alex Zanardi is zaterdag door een ongeluk op de Lausitzring zwaar gewond geraakt. De 34-jarige Zanardi verloor beide benen. De voormalige formule-1-coureur van Williams ligt in een ziekenhuis in Berlijn. Woordvoerders willen niet zeggen of hij buiten levensgevaar is.

Zanardi deed op het Duitse circuit mee aan de eerste race van de Amerikaanse Cart-series op Europese bodem. Toen Zanardi na 142 van de 154 ronden met zijn Honda/Reynard uit de pits kwam, week hij ineens af van zijn lijn en kwam dwars op de baan te staan. De Canadees Alex Tagliani kon hem niet meer ontwijken en reed met volle snelheid, geschat 320 kilometer per uur, op hem in.

Zanardi verloor door het ongeluk zijn benen, het ene boven en het andere onder de knie. Beide auto's belandden tegen de buitenmuur langs de ovalen baan.

Helikopters brachten de onfortuinlijke coureurs naar het ziekenhuis. Tagliani was snel bij bewustzijn en maakt het redelijk. Zanardi moet nog gecompliceerde operaties ondergaan. De race werd vervolgd en gewonnen door de Zweed Kenny Brack

Bron: de Telegraaf.

 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan