Alweer CORONA

Status
Niet open voor verdere reacties.
bedoelde meer

Heel in het begin van de Coronacrisis gooide België de grenzen dicht met o.a. met wegblokkades maar dat kreeg de nodige kritiek. Nu ontvangen ze daar de toeristen met open armen omdat geld zalig makend is. Ik kan me voorstellen dat de detailhandel in Nederland er dan ook niks meer van begrijpt.

Toch heeft België tot nu toe minder besmettingen dan Nederland heeft en heeft dat niet te maken met het gedrag van de Nederlanders zelf?
Zijn wij meer een knuffelvolkje dan dat de Belgen zijn ? :)
 
hoe staan de zaken in duitsland?
 
hoe staan de zaken in duitsland?

In de winkelstraten staan die zaken netjes op een rijtje. :)

In Duitsland kan het per deelstaat verschillen wat de regels zijn maar in alle deelstaten is de 2G regel van kracht.

En voor ongevaccineerden zijn de inreisregels nog veel strenger dan voor de gevaccineerde of diegene die van Corona zijn hersteld. Ook reizigers uit niet EU landen vallen onder zeer strenge regels.

En je raadt het al, Nederland is een hoog risico gebeid.
 
Nu ontvangen ze daar de toeristen met open armen omdat geld zalig makend is.
De winkeliers misschien wel, maar de overheid heeft toch al een paar keer opgeroepen om niet te komen. Maar meer dan oproepen kun je niet doen.
Zolang het reis- en winkelverkeer (twee kanten op trouwens) mogelijk blijft zal het sowieso lastig blijven.

Zijn de besmettingen in België echt minder qua cijfers? Ik weet dat ze daar een dubbele capaciteit hebben van IC bedden dan in Nederland. Maar als er daar ook minder besmettingen zijn doen wij toch iets fout lijkt me. Zou me niet verbazen als dat aan de Nederlanders zelf ligt maar daar mag men bijv. bij het OMT wel eens naar kijken hoe dat kan.

Duitsland... ja logischerwijze zijn wij in Nederland rood. We kunnen wel nog in Aken met onze QR code boodschappen doen gelukkig.
 
Het weekgemiddelde in België is lager dan in Nederland maar hoe het er over 2 weken uitziet blijft natuurlijk gissen.

Ik hoorde ook van iemand in Duitsland dat je daar iemand makkelijker kan corrigeren als die persoon geen mondkapje draagt in tegenstelling tot in Nederland.

Nu komt het OMT met een advies om alleen nog medische masker te dragen op drukke locaties. Als je nog een berg hoge voorraad hebt dan moet je ze toch kwijt vroeg of laat. Was wel leuk geweest als ze vandaag al op het bordes een voorbeeld hadden gegeven. :)
 
Nu komt het OMT met een advies om alleen nog medische masker te dragen op drukke locaties.
Medische maskers zijn minder goed dan FFP2 maskers, iemand van RIVM of OMT zei een redelijk recent nog dat men op bepaalde plekken in het ziekenhuis beter FFP2 kon gaan dragen en zou ook zorgen dat die dit ook goedkoper konden inkopen.

In Duitsland is er een FFP2 plicht of in elk geval is die er wel geweest. Want die hebben we speciaal toen moeten kopen om boodschappen te gaan doen in Duitsland. Aangekomen bij de Kaufland bleken echter zelfs de meeste Duitsers nog gewoon met die blauwe gewone mondmaskers rond te lopen. Dat zijn wij de keer daarna ook gaan doen want in die FFP2 dingen krijg je veel minder lucht.

Wat ze nu hier dan weer met die medische maskers willen, die wel nog geschikt zijn voor zorginstanties weet ik ook niet. Ze zijn wel beter dan de gewone blauwe maskertjes dus misschien denken ze zo ook wat tegen te gaan.
 
Gemakshalve reageer je ook niet op mijn opmerking over de pest.
Nee natuurlijk niet. De 'pest' was een bacterie..

BT, gozert, het wordt allemaal veel te overtrokken en er wordt onnodig angst gezaaid.
Zowel de woordvoerders van het RIVM als het OMT, waarvan ik de laatste al helemaal lamzakken van de bovenste plank vindt, kan ik gewoonweg niet serieus nemen.
De logica is volledig zoek en het is prima wanneer jij deze lieden serieus neemt, want dat doen met jou meer mensen, maar sorry ik niet en trek mijn eigen plan.
Tot nu toe gaat het prima. Alle gezinsleden zijn inmiddels weer uit quarantaine en lopen weer rond, terwijl niemand ziek is geweest.
De jongst had een beetje hoofdpijn en een klein kuchje, net als mijn vriendin, maar dat was voor een dagje.

De zogenoemde "omekron"versie heeft inmiddels alweer een nieuwe variant, en dat is de mutatie met "delta" en wordt genaamd "deltakron".
Het originele virus, covid-19, bestaat niet meer en is opgedeeld en versplinterd en daarmee kan de mensheid het einde van de pandemie inluiden.
..hoewel, er komt nog een kleine opleving, maar dat zal niet veel zijn.
Hoe ik aan deze wijsheid kom? Simpel, ik kijk naar de geschiedenis van de mensheid van de afgelopen 2000 jaar en verder terug.
Verdiep je een beetje in biologie en denk logisch na, meer is niet nodig.

Voor wat betreft Oostenrijk; ik ga zeker op zoek naar harde bewijzen wanneer ik daar in de gelegenheid voor ben, maar ik ben vrijwel zeker van mijn gelijk over mijn eerder geschetste situatie aldaar.
Over Engeland zijn er ook spookverhalen en kan mededelen daar daar geen harde maatregelen meer zijn als lockdowns en het leven is daar weer zo'n beetje op het oude niveau aan het komen, terwijl Engeland één van de zwaarst getroffen landen is geweest.

Voor de rest ga ik het niet bagatelliseren, want we kennen allemaal die ene persoon als zwaar geval en die wij graag al maatstaf gebruiken, maar het grootste gevaar van dit virus is angst.
Vergeet niet dat we ook nog zoiets hebben als een biologische "natuurlijke firewall" voor dergelijke virussen.
 
Dat schreef ik al. :)
Nu nog even en er komt een drzacron variant..nou, maak dan je borst maar nat!
...waar je ook loopt, er is dan overal storing op tv en radio!
 
Hoe ik aan deze wijsheid kom? Simpel, ik kijk naar de geschiedenis van de mensheid van de afgelopen 2000 jaar en verder terug.

Sorry Dr.z maar toen leefde er aanzienlijk minder mensen op deze wereld en minder dicht op elkaar. Vliegtuigen waren er niet dus dat als de wereldreiziger van continent naar continent trok per boot was tegen de tijd dat ze land zagen de bemanning al dood, ook dat werkt als een firewall.

Toch kan ik je wel volgen dat vroeg of laat Corona langzaam naar de achtergrond zal gaan. Maar de tussenliggende periode moeten wij met elkaar overbruggen zonder al te veel gezondheidsschade op te lopen.

Voor de rest ga ik het niet bagatelliseren, want we kennen allemaal die ene persoon als zwaar geval en die wij graag al maatstaf gebruiken, maar het grootste gevaar van dit virus is angst.

Ga dat maar eens uitleggen in landen zoals Brazilië aan al die families waarvan de kostwinnaar is overleden. Daar heerst de angst dat zij de rest van hun leven met nog meer angst moeten leven omdat zij zich afvragen hoe zij nu de vaste lasten gaan betalen. Dus daar hebben ze niet alleen de angst om Corona op te lopen en hoe te overleven maar ook de angst wat er daarna gebeurd en dan gaat het echt niet om één persoon die jij en ik niet kennen.

Ik kan me heel goed in hun situatie inleven en die van andere die het niet zo goed hebben als wij in Nederland. En even voor de duidelijkheid, daar heeft een president de macht die helemaal niet luistert naar zijn adviseurs omdat ook hij van mening is dat ze onzin vertellen.
 
bedoel het aantal besmettingen in duitsland.
dat we rood zijn voor hun wist ik al want ze meten met 2 maten.
boodchappen worden daar ook gedaan door nederlanders zonder qr
 
Sorry Dr.z maar toen leefde er aanzienlijk minder mensen op deze wereld en minder dicht op elkaar.
Precies, dus pandemieen duurden veel langer en de hygiëne was een stuk minder. Anno nu gaat alles veel sneller voorbij.
Daarbij moet ik wel zeggen dat vroeger complete dorpen ophielden te bestaan door een epidemie, nog voordat deze de kans kregen om door reizigers doorgegeven te worden.
Ziektes als de Pest werden gewoon doorgegeven over de gehele wereld, alleen duurde dat veel langer en dat ging via dieren.
Ga dat maar eens uitleggen in landen zoals Brazilië aan al die families waarvan de kostwinnaar is overleden
Ja en? wil je die puinhoop in Brazilië gaan vergelijken met Nederland?
Zelfs virussen als Ebola en het Marburgvirus krijgt hier geen voet aan de grond dankzij onze levensstandaard en er zijn toch enkele gevallen geweest in met name Duitsland die tijdig de kop ingedrukt is.
In Afrika heeft een dergelijk virus enorm om zich heen gegrepen en geleid tot enorm veel doden.
"Ach ach, arme buitenlandertjes, laten wij gebroederlijk arm in arm solidair zijn met mensen in andere landen en er hier ook maar een zooi van maken"...
Nee...gewoon nee!

Ik geloof niet dat wij iets te maken hebben met landen buiten onze landsgrenzen, buiten de handel om, en het is zeker zo dat Nederland eens moet ophouden met bepalen hoe de rest van de wereld zich moet gaan gedragen.
Het is ook zo dat Nederland eens moet stoppen met het imiteren van het buitenland en dan met name het imiteren van de Amerikaanse aanstellerij.
..maar dit terzijde en geheel offtopic. :)

Vaccins?? Helemaal voor! Maar wat er nu gebeurd gaat gewoon buiten elke vorm van helder verstand om en er wordt maar lukraak rondgeprikt in de hoop, want wat er nu gebeurd is gewoon gokken, dat het virus zonder schade voorbij gaat.
Echt, je reinste kolder ten top!! Waanzin!!!
Zoveel vrouwen met menstruatieproblemen en zelfs de vrouwen die al lang uit de overgang zijn, zijn weer ongesteld.
Vind jij dat normaal?
Mensen met lichamelijke klachten na vaccinatie maar wat wordt er beweerd?? " nou, die hebben vast onderliggende klachten" of " dat is toeval en komt niet door vaccinaties"
Synthetische moleculaire verbindingen worden ingespoten waarbij de gok is dat het immuunsysteen van een biologisch wezen getraind gaat worden om toekomstige virussen tegen te houden...
Ok, in theorie werkt het, maar wat zien wij in de praktijk? ...cijfers wijzen uit dat er nu meer doden te betreuren zijn dan aan het begin van de pandemie zonder vaccins.

Sorrie, ik geloof er niet in. Laat moeder natuur gewoon haar werk doen. Diegene die dood gaan ,gaan dood en diegene die overleven brengen een sterkere mensheid voort.

Maar de toekomst zal het uitwijzen.
 
Laatst bewerkt:
Ja en? wil je die puinhoop in Brazilië gaan vergelijken met Nederland?

Ja dit wil ik @Dr.Z omdat het gaat om hetzelfde virus en zeker niet om een enkel geval wat er uit gelicht wordt.
Ik geloof niet dat wij iets te maken hebben met landen buiten onze landsgrenzen, buiten de handel om

Tjonge jonge, wat een naastenliefde. Was Balkenende dit ook niet van mening en was toen bijna heel Nederland niet verontwaardigt over deze uitspraken van deze man? Ik ga maar even tot 10 tellen voordat ik hier nog verder op ga reageren.
 
Laatst bewerkt:
Ja dit wil ik @Dr.Z omdat het gaat om hetzelfde virus en zeker niet om een enkel geval wat er uit gelicht wordt.
Het gaat er om dat de levensstandaard in de regel daar een stuk lager ligt dan hier. Dat is uiteraard erg triest, maar zij willen gewoon niet anders!
Wat doet Nederland om hen te helpen? Wij zorgen ervoor dat er een half oerwoud gekapt wordt voor onze vega-troep!
En over naastenliefde gesproken, dit is niet de manier.

Tjonge jonge, wat een naastenliefde
Het gaat niet om naastenliefde, want je kunt mij onmogelijk beschuldigen over het gebrek aan naastenliefde, het gaat om gezond verstand!
Gevoel en verstand gaat vaak niet samen en soms moet er pijn zijn om daarna voldoening te krijgen door anderen te helpen die wél geholpen willen worden.

Gezond verstand is; "die enkele mensen redden die binnen machte liggen, dan proberen iedereen te redden en volledig falen"

Dit is mijn mening en omdat ik deze mening heb hoef ik geen slecht mens te zijn. Als jij vind dat ik een slecht mens ben vanwege mijn eigen mening en deze uit, dan ben je zelf niet veel beter want dan maak je jezelf schuldig aan fascisme.
Niemand anders gaat bepalen wanneer ik goed of slecht ben.. Ik ben eerlijk en als dat mij slecht maakt, dan ben ik maar slecht.
 
Laatst bewerkt:
Sorry @Dr.Z misschien heb je het zelf niet door maar jij spreekt je eigen constant tegen. Aan de ene kant schrijf je dat je humaan bent en wat later "Gezond verstand is; "die enkele mensen redden die binnen machte liggen, dan proberen iedereen te redden en volledig falen".

Elke brandweerman weet als je het vuur zijn gang laat gaan dat de brand op een gegeven moment uitgaat en toch gaan ze de brand te lijf om zo te redden wat er te redden valt. En ik krijg gezien jouw uitgebreide mening het idee dat jij dan roept "had je daar maar niet moeten gaan wonen".

Nergens schrijf ik dat jij een slecht mens bent maar ik kan mij totaal niet vinden in jouw redenatie zeker niet als ik nu om mij heen kijk en zie hoe de wereld er momenteel voor staat.

En al die Coronadoden in Brazilië komen in alle lagen van de bevolking voor maar veel mensen kunnen geen beroep doen op de langdurige gezondheidszorg die voor de gemiddelde Braziliaan onbetaalbaar is. En dat speelt dus niet alleen in Brazilië maar vooral in de landen die denken laat de natuur maar op zijn beloop gaan omdat men totaal geen interesse heeft in het volk maar alleen in de handel.

Toen mijn ex-vrouw een zeldzame k**ker kreeg heb ik lopen knokken voor een behandeling terwijl onwetende artsen haar al opgegeven hadden. Zij heeft 10% jaar langer geleefd door medicijnen en is niet eerder overleden omdat de natuur dit wilde. Ze heeft haar dochter zien trouwen en haar eerste kleinkind geboren zien worden. Haar dochter kan nu verder leven maar zou jij haar partner zijn geweest dan had zij dit dus nooit mogen meemaken?

Ach, het is maar een virusje ook al is de hele wereld er door getroffen. Ga je schamen als je zoiets durft te beweren.
 
Ik kan er geen touw aan vast knopen aan jouw verhaal en de vergelijkingen gaan naar mijn inziens geheel mank, maar laten we het er over eens zijn dat we het oneens zijn..
Wat er met jouw vrouw is gebeurd is natuurlijk erg triest, maar moet ik dan ook mijn overleden vriendin er bij halen die aan onverwachte hartfalen was overleden terwijl zij met haar vriendin aan het bellen was? Had zij dan maar niet moeten bellen? Het is de natuur en hoe hard en hoe triest het ook is, het is niet anders.
De mens staat niet boven de natuur en dat moeten wij helaas voor nu accepteren. In de verre toekomst zal het misschien anders zijn.
Jij weet net als ik dat dit soort gebeurtenissen hartverscheurend zijn...ik ga er niet op verder, want moeilijk....

Ja, het is maar een virusje en het origineel is weg. Wat nu overblijft zijn varianten die minder schadelijk zijn. Flinke verkoudheid..punt.
 
Ik kan er geen touw aan vast knopen aan jouw verhaal en de vergelijkingen gaan naar mijn inziens geheel mank

Laat ik nu dezelfde indruk hebben als ik jouw reacties lees maar ik filter die informatie wel omdat ik best wel veel wantrouwen zie bij jou tegenover het RIVM en het OMT. Het zou beter zijn als er meer één woordvoeder was i.p.v. dat iedereen zijn mening geeft maar ik hoor liever meerdere meningen dan eentje.

En ik ken die tactiek als iemand op zijn denkwijze wordt gewezen en dat hij/zij het dan opeens niet meer goed begrijpt. Een goede verstaander heeft maar weinig woorden nodig om te begrijpen waar het over gaat of je staat er totaal niet voor open omdat jouw visie de enige juiste is want dan ben je bij voorbaat doof voor een ieder met een andere mening. Ik heb veel vertrouwen in de wetenschap maar ik kijk ook met een kritisch blik naar bepaalde ontwikkelingen.

Ontkennen dat Corona ongeacht in welke vorm, maar een virusje is komt maar bij 10% van de bevolking voor. De overige zijn over het algemeen iets realistischer en die weten ondanks alle berichten donders goed wat er speelt. In landen waar politieke leiders Corona bewust hebben onderschat daar is het behoorlijk uit de hand gelopen en als iemand dit niet wil zien dan denk ik lees dan eens wat verder dan het plaatselijk dagblad of een nationale krant. Juist door wat breder te lezen lees je hoe het niet moet als men Corona onderschat of het tegenovergestelde doorslaat in de beperkingen.

Dat overlijden door bepaalde aandoeningen helaas niet zijn te voorkomen en onze naasten niet meer bij ons zijn is heel triest en inderdaad helaas onvermijdbaar maar er zijn situaties waar medicijnen, soms in samenwerking met een operatie, wel effect hebben. En wil je in de toekomst wel grip hebben op bepaalde aandoeningen dan moet je nu beginnen met de onderzoeken naar goede medicijnen en niet over 20 jaar. Jij en ik kunnen niet berekenen hoeveel levens er gered zijn door vaccinatie maar geloof mij, dit zijn er heel veel. Dat men constant virussen moet blijven onderzoeken en vaccinaties moet door ontwikkelen dat is niet anders. Dat jij er niet in gelooft prima, maar ga niet mensen onzeker maken die niet sterk in hun schoenen staan want zonder dat jij het beseft creëer jij ook angst onder de twijfelaars.

Welterusten voor straks en morgen weer gezond op.
 
De logica is volledig zoek en het is prima wanneer jij deze lieden serieus neemt, want dat doen met jou meer mensen, maar sorry ik niet en trek mijn eigen plan.
Het is niet zo dat ik alles wat ze zeggen voor koek en ei slik, maar ik ga er wel van uit dat het grootste gedeelte van wat zij zeggen wel klopt, want dat zeggen medici over de hele wereld, in elk geval in Europa ook grotendeels hetzelfde.
Dat jij liever je eigen plan trekt, dat is je goed recht. Echter het is dan ook logisch dat ik van mijn kant jouw idee over hoe en wat minder serieus neem omdat het juist het meerendeel der medici op de wereld is die er hetzelfde over denkt. Maar ieder zijn eigen mening.
Dat het qua aantallen gelukkig niet de spuigaten uit loopt, daar zijn we het wel over eens en ook dat het met name groepen mensen van boven de 40 zeg maar, zwaarder treft.

De zogenoemde "omekron"versie heeft inmiddels alweer een nieuwe variant, en dat is de mutatie met "delta" en wordt genaamd "deltakron".
Dat geeft mij alleen maar aan dat je de alleen de kop hebt gelezen net als Boets, maar niet de inhoud van de artikelen. Men denkt dat op Cyprus gevonden te hebben, maar diverse specialisten vinden dat dit niet mogelijk is en denken dat er wat dit betreft op Cyprus een fout in het lab gemaakt is.
Deze variant is ook nog nergens anders gevonden of verspreid.

Voor wat betreft Oostenrijk; ik ga zeker op zoek naar harde bewijzen wanneer ik daar in de gelegenheid voor ben, maar ik ben vrijwel zeker van mijn gelijk over mijn eerder geschetste situatie aldaar.
Nou succes dan. Want het zijn zelfs uitspraken van meerdere ministers aldaar in de overheid die ook aangehaald worden in diverse berichten.
Je zegt dat het grootste gevaar angst is, dat zal best, lijkt me ook logisch omdat niemand weet wie er getroffen wordt en hoe ernstig ze getroffen gaan worden, juist omdat die ziekte zo variabel is qua effect op mensen.

Ziektes als de Pest werden gewoon doorgegeven over de gehele wereld, alleen duurde dat veel langer en dat ging via dieren.
Ja de builenpest. Echter de meeste mensen zijn gestorven aan de longpest en die werd gewoon van mens tot mens overgedragen. Daarom was de enige oplossing ook quarantaine in die tijd. En die verspreiding ging erg snel.

boodchappen worden daar ook gedaan door nederlanders zonder qr
Wat dacht je van Belgen en Duitsers die hier (nog steeds) boodschappen komen doen en ook kwamen doen toen het daar erger was en hier minder? Dat werkt twee kanten uit.

Wij zorgen ervoor dat er een half oerwoud gekapt wordt voor onze vega-troep!
Dat is een hele andere discussie, maar dat is ook niet alleen Nederland die daar voor zorgt. De bomenkap overal ter wereld, met name t.b.v. westerse wereld is een enorm probleem waar we op langere termijn echt nog wel tegen aan gaan lopen. Niet meer normaal wat er aan bomen weg is over de hele wereld. Alleen al door kap, dan hebben we het nog niet eens over bosbranden. Maar oke, andere discussie.

Ja, het is maar een virusje en het origineel is weg. Wat nu overblijft zijn varianten die minder schadelijk zijn. Flinke verkoudheid..punt.
Dat is echt een pure wappie uitspraak, sorry. Ik zou aangeven als ik zoiets zou vinden en dat is bij deze. Het is geen virusJE het is een VIRUS en zeer zeker geen flinke verkoudheid. Dat gaf je eerder zelf ook nog toe.
Ga het anders maar even uitleggen aan de mensen die in het ziekenhuis en op de IC's liggen. En ik heb ook een variant gehad en was er goed ziek van. Dus zoiets roepen is pure onzin en komt alleen vanuit een zeer beperkt blikveld in eigen omgeving waar schijnbaar weinig last is.
Ik dacht dat jij wat kennis van virussen had? Dan moet je ook weten dat een variant zowel erger als minder erg kan zijn, dus die uitspraak slaat echt nergens op.

Ontkennen dat Corona ongeacht in welke vorm, maar een virusje is komt maar bij 10% van de bevolking voor.
Eerder andersom. Je spreekt je zelf echt tegen. Je kunt niet stellen dat het een gevaarlijk virus is en dan het weer "een virusje" noemen zoals verkoudheid genoemd kan worden. Dat is echt bagatelliseren dus ook hiermee spreek je jezelf tegen.

want dan maak je jezelf schuldig aan fascisme.
Facisme? Dat is een bijzonder domme uitspraak.
Overigens een uitspraak die tegenwoordig ook erg gemakkelijk geroepen wordt door wappies. Ja sorry maar als ik ze zie spreek ik diegene ook daarop aan had ik gezegd. Want als je dat roept weet je klaarblijkelijk de betekenis van fascisme niet. Kan helemaal niet in deze context gebruikt worden.

Nergens heeft Parabolica iets over slecht mens gezegd en ook ik zeg dat niet en wij zijn ook die mening niet toegedaan. Je hebt gewoon een andere mening and that's all. En daar discussieren we over.
Maar roepen dat iemand zich schuldig maakt aan fascisme? Ga eens eerst de betekenis van dat woord opzoeken want je weet niet waar je het over hebt.
Als er iets democratisch is dan is het wel de discussie hier en de vrijheid dat we dit kunnen doen.

Ik ga toch opteren om de discussie te sluiten want zoals gezegd, kritisch zijn en en andere mening hebben is geen probleem, dat moet kunnen.
Maar dit soort ongefundeerde uitspraken door mensen van fascisme te beschuldigen gaan te ver en als je een ernstig virus, terwijl men weet dat anderen zich daaraan storen, toch kleinerend een virusje blijven noemen, en ook nog beweren dat het maar een verkoudheidje is.... Dan zijn we uitgediscussieerd wat mij betreft.
 
Eerder andersom. Je spreekt je zelf echt tegen. Je kunt niet stellen dat het een gevaarlijk virus is en dan het weer "een virusje" noemen zoals verkoudheid genoemd kan worden. Dat is echt bagatelliseren dus ook hiermee spreek je jezelf tegen.

Ik denk je mijn reactie verkeerd gelezen en begrepen hebt @Black Tiger. :)

10% van de Nederlandse bevolking onderkend de gevaren of het bestaan van het Corona virus terwijl ik geen stap meer buiten de deur zet omdat in mijn stad er een explosie is van besmettingen door de Omikron variant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan