Cybercrime

M

marciemarc

Gelezen in het magazine van planetinternet:

"De komende maanden tekenen meer dan veertig landen het nieuwe verdrag Convention on Cybercrime. Het verdrag bevat een aantal nieuwe bepalingen die het nog eenvoudiger maken voor de 'bevoegde instanties' om e-mail en ander internetverkeer af te tappen en te traceren. Daarnaast wordt het verboden software en apparatuur waarmee legale produkten veranderd kunnen worden, te bouwen en te verspreiden. Daarmee wordt 'bug hunting' (het zoeken naar fouten en gaten in software door hackers) strafbaar!"

Dit is dan weer een steuntje in de rug voor de C+ boys zeker?

 
Ja leuk.

Wordt de helft van de bevolking agent en de andere helft techno-crimineel.

Zijn al zat films over gemaakt.

Zal wel heel lastig te controleren zijn..

Lukt nu ook al niet.

Tenzij je ze in grote aantallen gaat verkopen..

 
Yupz, belachelijke regel.

We lijken steeds meer terug te gaan naar het Hitler tijdperk. Alles is verboden behalve van waar specifiek uitzonderingen aangeven.

Tsssk.... verenigd Europa my ass.

Als dat zo doorgaat ga ik me ooit nog eens politiek engageren en communist worden of zoiets. Dit is echt niet meer democratie te noemen.

 
Als we nou met zijn alle ons zakgeld bij elkaar leggen en zelf een land kopen ... :)

 
Active ik doe mee, ik heb nog wel een paar gulden in mijn oude sok

 
heeft geen zin wordt dan toch een land in verwegistan,geen footprint moet je zelf provider worden .Nee dan ben je klaar

greetz Geinponem

 
e-mail aftappen ????? Gaan ze straks onze brieven nog openen ook ???? Lijkt mij wel erg ver te gaan !!!

exDumber

 
Het is inderdaad een belachelijke regelgeving maar het is niet zo zwart als we dat willen inzien. Je kan namelijk niet zomaar naar een provider toestappen en vragen om enige informatie. ALS een provider voet bij stuk houdt, en geloof me dat wil hij best wel doen want als openbaar wordt dat men aan Jan en Alleman zomaar prive gegevens geeft bij het eerste de beste verzoek verliest hij klanten, moet bijv een organisatie als C+ van de rechter vooraf toestemming hebben gekregen om de provider te verplichten om ook maar enige informatie af te staan. Dat staat gelijk als een huiszoekingsbevel zoals men die nu kent dus er moet wel een concrete, met bewijzen gestaafde, vermoeden zijn voordat een rechter of rechtercommissaris toestemming zal geven voor het aftappen van internetbescheidens.

Maar inderdaad is het weer een extra bemoeilijking voor diverse boarden/sites/personen want je zou maar eens een rechter hebben die organisaties zoals C+ een warm hart toedragen. En inderdaad staat het openen van bijv email gelijk aan het openen van post...ook dat gebeurt tegenwoordig wel in grote strafzaken alleen de vraag blijft natuurlijk nu hoe wordt deze wet daar bepaalde rechters geinterepeerd en hoe snel wil men in Nederland naar dit volgens mij super zware middel van inbreuk in iemand privecy grijpen.

Satwatcher

 
Ik dacht dat in nederland juist een wet was aangenomen die email onder het briefgeheim plaatst? Mocht er iets bekend worden dat ze zoiets doen dan ga ik alle mail encrypten. Laat ze het dan nog maar eens proberen :)

 
Heren,

Uit eigen ervaring (Ik speel nog wel eens providertje) kan ik u melden dat de Nederlandse regering het volgende aan het doen is:

ALLE zogenaamde Service-providers (Mensen die o.a. inbeltoegang regelen en/of email-diensten) worden VERPLICHT een zogenaamde aftap-server te plaatsen. Deze server dient a) Beveiligd te zijn tegen misbruik, b) Ten alle tijden benaderbaar te zijn voor personen met toestemming (BVD) en c) op basis van inbel/loginnaam toegang te verschaffen tot de mailbestanden van de af te tappen persoon. Kortom: Zeg maar dag met je handje tegen de privacy regels in dit land. We zijn met de providers samengeweest in Den Haag om te kijken met hardwareleveranciers wat er voor weinig te leveren is, maar de kosten komen (Bij eerste aanschaf) niet lager dan Fl.100.000 (!!!!!) per provider. Kortom: Alle kleine jongens failliet en de grote afgeluisterd. De servers dienen trouwens qua software en functionaliteit niet af te wijken van de door BiZa gepropageerde normen; Zeker bij C- in de leer geweest? Er zit helaas nog maar een ding op: Iedereen aan de PGP en dan maar hopen dat ze je private key niet te pakken krijgen ;)

Groe(n)ten,

Skidz.

 
Grondbeginselen van democratie??? Hypocriet??? Toch maar zakgeld inzamelen en een landje kopen.

Aznar

 
Dat is nou het leuke aan zo'n board. Er zitten specialisten tussen op alle gebied. Is er iemand op de hoogte van de regelgeving betreffende e-mail in het Belgenland? Aangezien hier ongeveer alles mogelijk is zou het me niet verbazen moest ook hier de privacywetten met de voeten getreden worden.

 
In Belgie geeft je gewoon de juiste persoon wat geld en dan "verdwijnen" je gegevens hehehehehe.

PGP lijkt me zinvol, zal het eens gaan bekijken.

 
Dat aftappen gebeurt al :-(

Hoorde laatst van iemand die bij een van de vele free-internet boys hoorde dat ze een .forward filtje hadden gemaakt op de email box van een van hun klantjes. Op verzoek van de zwaantjes.

Anyway persoonlijk zelf altijd happy bunnie met PGP geweest :) Klus wel eens bij en laatst ook een heel bedrijf aan de PGP gezet nadat duidelijk was geworden dat er ergens wat documenten verloren gegaan waren op de email road *lol*.

Crypte met Seca vind ik overgens wel een hele mooi grap :)

WeBsel

 
De discussie begint interessante wendingen te krijgen.

Een paar maanden geleden was er in de tweede kamer een hoop paniek m.b.t. dit onderwerp. De paniek was er vooral omdat de hoge heren vonden dat ze dit hadden moeten weten! En het werd ze nu pas duidelijk gemaak, op welke schaal "afluisteren" plaats vindt.

Het bleek dat een aantal landen (o.a. USA, GB en Australie) een gigantisch afluisternetwerk hebben opgebouwd. O.a. het aftappen van telefoonverkeer via de satellieten.

De naam van de organisatie zou Echelon zijn. Ik schrijf "zou zijn" omdat er allemaal zo geheim over gedaan wordt, dat het bestaan ervan nog steeds niet officieel bevestigd wordt.

Er zijn al een aantal duidelijke gevallen bekend, waarbij europese bedrijven benadeeld werden doordat amerikaanse bedrijven voorkennis hadden (ik meen iets bij het verkopen van vliegtuigen). Uiteraard getipt door hun geheime dienst.

Recent worden de mogelijkheden weer gebagatelliseerd door politieke onderzoeksministers (europese commissie).

Diegenen die zich bang willen laten maken, die kunnen bij websites als "echelon watch" (http://www.dis.org/erehwon/echelon.html) terecht.

Mensen die de kop in het zand willen steken, kunnen bij de volkskrant een aantal artikeltjes uit het archief opdiepen (o.a. http://www.volkskrant.nl/nieuws/internationaal/360022300.html?history=/i345028200)

Gaat het nog over satelliet? Volgens mij wel, maar wellicht meer als (niet te onderschatten) "kletspraat".

Groetjes,

 
Hallo allemaal,

Ik heb dit onderwerp met interesse gelezen, maar heb een term zien staan die me zo een twee drie niets zegt; namelijk PGP.

Is er iemand die me eens uit zou willen leggen wat hiermee bedoeld wordt?

Alvast bedankt!

 
Tuurlijk.

PGP staat voor Pretty Good Privacy.

Het is een tekstcoderingssysteem wat is uitgevonden in de tijd van BBS'sen en mailnetwerken (echomail/netmail).

PGP maakt een public en een private key aan. De private bevat jouw (random aangemaakte) codering, je hebt wel een password, de public key is voor mensen die jouw berichten mogen ontsleutelen.

Er zijn hiervan diverse versies al gemaakt. Begonnen dus in de hierboven genoemde tijd, met als hoogtijdagen pak hem beet een jaar of 6 geleden, de topperiode van de 486 systemen.

In die tijd was het onmogelijk binnen korte tijd de codering te kraken.

Je kunt kiezen tussen o.a. 256, 512 en 1024 bits encryptie. Met de 1024 bits encryptie zou decoderen te lang duren (lees: hacken). Daarom heeft (ik dacht in 1997) de Amerikaanse regering verboden de 1024bits encryptie in Amerika te gebruiken en te exporteren.

In Europa is niet zo'n verbod geweest, wel een poging maar dat werd vlug door het bedrijfsleven tegen gehouden.

Het is altijd nog wel in gebruik geweest maar met de tegenwoordige nieuwe wetgevingen komt het weer steeds meer op, volgens mij is er zelfs ook een windowsversie.:)

Het hacken van de code duurt nu niet meer tientallen jaren zoals met 486 systemen, maar is ook niet binnen een paar weken te realiseren (als je een 1024bits of hogere encryptie neemt).

Genoeg info? :)

 
en wat zit er al ingebouwd in Windows in opdracht van de regering van USA?: spy software.

 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan