De vreetdagen zitten er weer op.

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.408
Waarderingsscore
242
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Maar ondanks alles heb ik weer een dag of 4 in de keuken gestaan, en heerlijke gerechten gemaakt.

Het was voor de meeste spannend, want in plaats van groenten heb ik exotisch fruit klaargemaakt bij het hoofdgerecht, en dat viel boven verwachting goed in de smaak.

Tevens verder gegaan met het perfectioneren van de bolussen, en tja, die waren ook lekker, door dat ik er broodverbeteraar door de mix gedaan heb.












 
Laatst bewerkt door een moderator:

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.408
Waarderingsscore
242
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Nou op naar oudjaar, en dat wordt een Brabantse koffietafel!

Lekkere Hachee, gehaktballen in tomatensaus, kipkluifjes, satestokken, nasi en zelfgemaakt boerenbrood, en suikerbrood waar ik wentelteefjes van maak.
 
Laatst bewerkt:

sat-ed

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
693
Waarderingsscore
103
Punten
43
Locatie
grunn
ziet er weer goed uit @freggel1

en weer niet ff wat sturen met die postduif....
 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
32.769
Waarderingsscore
305
Punten
83
Leeftijd
58
Locatie
State Penitentiary
Ome freggel1 heeft behoorlijk goed zijn best gedaan weer!
Ziet er goed uit! :)
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.408
Waarderingsscore
242
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Het was ook allemaal fijn om dit alles weer klaar te maken.

Niet alle foto's staan er op, want
ik heb ook nog lekkere huzarensalade gemaakt, en van dit alles voor mijn ouders een maal gemaakt die we bij hun afgeleverd hebben op 2de kerstdag.

De bolussen waren vandaag pas op zijn best, deze hadden 2 dagen in de koelkast gestaan, en waren nu lekker zacht.

Tevens hebben we gisteren nog een paar eters aan tafel gehad die nog nooit kip cocktail gegeten hadden???

Maar ach de glaasjes waar dit in zat waren leeg. :biggrin:

En ohja, onze postduif heeft helaas een pootje gebroken op het moment dat er een cobra ontplofte.
 
Laatst bewerkt:

janblues

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
15 okt 2006
Berichten
1.878
Waarderingsscore
101
Punten
63
Leeftijd
69
Locatie
Baflo

sat-ed

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
693
Waarderingsscore
103
Punten
43
Locatie
grunn
tapeje op de rug
 

edbe

Jr. Member
Lid sinds
12 okt 2009
Berichten
114
Waarderingsscore
9
Punten
18
Leeftijd
49
Locatie
Eygelshoven
nu nog vreten op Oudjaars avond en Nieuwjaar
 

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
2.179
Waarderingsscore
82
Punten
48
Leeftijd
52
Locatie
Ergens daarzo..
Aa4xQClGJOL6vENc2XDG_29_bd98c5169c64caff44bf3266764ed927_image.jpg
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.408
Waarderingsscore
242
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Ach, morgen gaan we beginnen aan een Brabants buffet voor oudjaarsavond!

Bij de koffie Hollandse koffiekoeken.

En dan 's avonds van alles in de warmhoudbakken.

Ik ga suikerbrood bakken, wit en bruin boerenbrood die als ze klaar zijn in dikke plakken gesneden worden, om ze daarna te soppen in gehaktballen in tomatensaus en Hachee.

Tevens ga ik nog sate klaarmaken, en daarbij nasi, en kroepoek, en kipdrumsticks.

Is er later op de avond nog honger dan bak ik nog wat snacks, en de buurman zorgt voor oliebollen. [hopelijk met gist]

Nieuwjaar zetten we dit jaar niet in met vuurwerk, maar met de Snollebollekes.
 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
32.769
Waarderingsscore
305
Punten
83
Leeftijd
58
Locatie
State Penitentiary
morgen gaan we beginnen
Is dat niet wat vroeg? Het is pas overmorgen oudejaarsavond. Ten tijde van jouw schrijven en mijn reactie tenminste. :biggrin:

Vrijdag gaan hier ook de oliebollen weer gebakken worden. Stokjes maken met worst, kaas en uitjes en we hebben nog kerstbrood en er zullen ook weer snacks gebakken worden.
En dan volgend jaar weer proberen te zorgen dat die kilo's er weer af gaan. :)
 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
32.769
Waarderingsscore
305
Punten
83
Leeftijd
58
Locatie
State Penitentiary
die zijn vergeten de gist er in te stoppen
Dat is slechts bij 1 batch gebeurd. Heb al gecontroleerd, de mijne valt daar niet onder dus die heeft gist.
Maar heb hier ook nog zo'n paar kilo zak staan van vorig jaar, dus ik kan sowieso vooruit. :)
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.408
Waarderingsscore
242
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Gist heb ik hier altijd staan.

Maar even terug naar de opmerking van @Black Tiger , ik weet dat ik vroeg begin, maar er zijn gerechten die even op smaak moeten komen met de kruiden die er in zitten.

Salade, vlees of nasi, kun je het beste daags van te voren kruiden en klaarmaken, en dan lekker op smaak laten komen.

Koffiekoeken of bolussen , even een nachtje koud zetten als ze gebakken zijn, dan worden ze veel smeuïger.

De bolussen die ik met kerst gemaakt had waren op derde kerstdag het lekkerst, plakkerige vingers, en een gebit wat bleef zitten. :biggrin:

Morgen lekker verder, de koffiekoeken lekker insmeren met taartina, met een beetje limonadesiroop, en daarna zelfgemaakte witte fondant.

Wat ben ik blij met mijn kunftfebit.
 



Hosting Fun

Bovenaan Onderaan