Je belt nooit anoniem, je imei nummer wordt altijd meegestuurd dat zit in het toestel, niet in de simkaart.
Aangezien imei en sim gekoppeld zijn wordt als je belt (ook al heb je caller-id uit staan) toch altijd je telefoonnummer meegezonden.
De provider kan niet zien met welk merk-type toestel je belt, maar dat is na enig zoekwerk (niet al te moeilijk voor hun) wel te achterhalen mits het toestel en imei etc. ook opgegeven staan als gestolen.
Ik neem aan dat je doelt op de maatregelen van de Amsterdamse politie waar straks waarschijnlijk meer korpsen gebruik van gaan maken omdat het aan slaat.
Hier is een oplossing voor, uiteraard zwijgt men daar in alle talen over, maar in de meeste toestellen is het mogelijk om je imeinummer te veranderen.
Ik ga niet vertellen hoe, want dan hebben gsm stelers er ook weer plezier van, maar die wat het echt weten willen die vinden ook wel de juiste plaatsen waar dit beschreven staat.
Ohja.... er was ooit een plan om een grote database aan te leggen met daarin alle imei's van gestolen toestellen.
Dat is niet doorgegaan om de redenen dat men het niet eens werd over de kostenverdeling en over wie het moest gaan beheren etc. Daarnaast waren er inmiddels ook al dubbele imei's per ongeluk in omloop gekomen.
Bellen doe je voor de provider nooit anoniem. Als je anoniem wil blijven moet je niks insturen en uitsluitend je toestel gebruiken voor je prepay kaart en dan nog ben je niet veilig aangezien ze alles kunnen aftappen, je kunnen uitpeilen (gebeurd automatisch eigenlijk al door de masten, is nodig voor je verbinding in stand te houden).
Dus je moet maar goed opletten dat je geen gejat toestel koopt.