Illegale iptv groter probleem voor providers en streamingdiensten

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
3.080
Waarderingsscore
450
Punten
83
Leeftijd
54
Locatie
Ergens daarzo..
Naar aanleiding van een bericht in TotaalTV, lijkt het mij eens tijd om de betaal-tv aanbieders uit te lokken voor een discussie over het kat en muis spelletje, wat halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw is begonnen.....mochten deze meekijken dan.

Het bewuste bericht

Jawel, het gaat over illegale tv!
Consumenten worden de illegaliteit in gedreven omdat de abonnementskosten niet meer zijn op te brengen en zoeken naar alternatieven die volop verkrijgbaar zijn.
Wordt de ene illegale club opgerold, dan ontstaan er minimaal 10 nieuwe en blijft het dweilen met de kraan open.
Tv aanbieders komen met de ene technische oplossing na de andere en steeds maar weer wordt deze techniek gekraakt.
Al 40 jaar (!!!!) is dit spelletje aan de gang en op een één of andere manier blijft het lonend om dit systeem in stand te houden. Waarom??
Waarom denken de tv providers en producenten dat zij dit spelletje gaan winnen? Het gaat om geld, veel geld en blijkbaar loont het om de prijzen steeds maar weer te verhogen omdat een bekende voetballer een 200 miljoen per jaar moet verdienen en George Clooney blijkbaar niet kan leven zonder exorbitant salaris.
Het gaat om geld wat de consument moet opbrengen en welke er steeds meer moeite mee gaat krijgen om rond te komen, en alleen maar omdat zij afleiding zoeken na een lange werkdag vol stress.
Hebzucht van producenten en providers maken dat zij gefrustreerd raken en op zoek gaan naar alternatieven.

Tv-piraten oprollen heeft weinig zin want die duiken steeds verder ondergronds en er zijn al berichten dat tv-content via het darkweb-2 wordt aangeboden. Moeten wij deze kant op gaan dan?

Wat is er mis om de abonnementen met 3/4 te verlagen zodat het voor de tv-piraten niet meer lonend is om een illegaal systeem in de lucht te houden?

Dan hebben wij ook nog het fenomeen "reclame". Blijkbaar zijn fabrikanten bang dat de consument hen over het hoofd ziet en worden reclamemakers en reclamebureaus steeds gehaaider om fabrikanten met mooie beloftes en valse cijfers het geld uit de zakken te kloppen.
Want, de consument is inmiddels immuun voor reclame geworden en wanneer zij iets missen in hun leventje, dat zij dit wel tegenkomen in de (online)supermarkt. Reclame is niet meer effectief en nee, wij trappen niet meer in het fabeltje dat programma's gemaakt worden met reclamegelden, want dat is de grootste kolder die er bestaat...
Reclamebureaus kunnen wat mij betreft de rug op met hun beweringen.

Na 40 jaar kat-en-muis spel tussen betaal-tv aanbieders en de "hobbyisten" zouden mensen toch wakker moeten worden, of in elk geval de tv aanbieders, fabrikanten en andere belanghebbenden, want het loopt de spuigaten uit.
Met de komst van spotify en Netflix ging het al de goede kant op, maar wederom komt de hebzucht om de hoek kijken met allerlei aanbieders die langzaamaan de prijzen gaan verhogen en onderling prijsafspraken maken.

De tv piraterij gaat nooit verdwijnen zolang de prijzen maar blijven stijgen omwille van de hebzucht, dus misschien eens in een spiegel kijken?
 
Laatst bewerkt:
@Dr.Z for president!
Goed verwoord!
Heb min of meer de zelfde mening
Prijzen normaal dan heeft de illegale handel ook geen klanten.
(En dat geld niet alleen voor tv abonnementen)
 
  • Leuk
Waarderingen: edbe
Het probleem ligt dieper. Aanbieders zijn alleen lokaal te abonneren - of je dat al te duur vind is niet eens ter sprake - . Enige uitzondering is eigenlijk M7 waarbij je zowel op NL alsook BE legaal kunt abonneren. Via de (multisat) kun je vele zenders ontvangen, maar al zou je willen, abonneren mag je niet. Dan komt de hebzucht om de hoek kijken: je wil toch kijken dus dan maar via illegale weg.. Zo start de vicieuze cirkel dieop hoogtoeren draait.. Meer encryptie, geen losse kaarten meer, CI(+) of CCA geïntroduceerd etc.
 
@mimisiku
Denk dat je de groep bedoelt die alles wil zien.
Waar het mij omgaat is dat je om vrij normale dingen te kunnen zien je kapitalen kwijt bent.
Dan praat ik nog niet eens over zoiets als opname mogelijk heden das helemaal standaard een drama ( in de cloud paar uurtjes en nog reclame)
Ik heb persoonlijk geluk dat ik geen F1 en voetjebal of darts volg maar tel al die abo.s eens op...
 
Tsjaaa…..

Ik had het idee of de hoop dat met de komst van streamingdiensten de reclame wat minder zou worden, helaas dat ging niet door. Sterker nog een betaal tv dienst zoals ESPN gooit ook gewoon met reclame terwijl het eigenlijk zo zou moeten zijn dat er juist geen reclame zou moeten zijn.

En daar komt Dr. Z. zijn punt die voetballers willen meer geld, die verslaggevers willen meer geld. Iedereen wel meer geld (ja wie niet).
Zelf Willem Alexander wil meer geld want hij moet strx misschien belasting betalen. Je kan niet zomaar 50% van veel geld zomaar 50% inleveren gaat ie roepen. Dus hij zal wel eerst wat meer krijgen waarna hij belasting gaat betalen.

Verder willen we ons goed beschermen tegen alle ellende in de wereld en dat kost ook geld, dus daar zal strx ook wel een belasting verhoging komen.

Ik ben dus bang dat we er niet meer vanaf komen. (Leuker kunnen we het niet maken)

Op naar tv piraten. (ik dacht eerst we gaan een tv zender beginnen via de satelliet)
 
  • Leuk
Waarderingen: Dr.Z
Wat is er mis om de abonnementen met 3/4 te verlagen zodat het voor de tv-piraten niet meer lonend is om een illegaal systeem in de lucht te houden?
Het probleem hiervan is dat een verlaging van 3/4 gewoon niet mogelijk is, want dat zou betekenen dat de streamingdiensten dat deel van de inkomsten (dus 75%) winst zou zijn en dat is zeer zeker niet het geval.

Als je jezelf een beetje gaat oriënteren wat een beetje radiorechten kosten om uit te zenden (zelfs via internet) en dan weet dat dit maar een fractie is van wat rechten van films zijn, dan is dat vrij logisch.
Het is niet voor niets dat vroeger FilmNet bijvoorbeeld op de fles is gegaan en dat ook diverse streamingdiensten eerst zijn begonnen met het tegen gaan van delen van accounts en daarna dus de prijzen zijn gaan verhogen, omdat dit niet het gewenste effect had.

Kijk naar de strubbelingen die Viaplay zeker in het begin had, toen alleen al een groot deel van Nederland bij hun naar de F1 wilde kijken. In het begin regende het klachten van o.a. freezes.
Het zijn dus niet alleen de filmrechten maar ook behoorlijke investeringen in netwerkverbindingen en servers zodat niet alleen Nederland maar de hele wereld kan kijken zonder freezes en anders geneuzel.
Natuurlijk zijn het bedrijven dus een winstmarge moet er ook zijn, maar ze maken lang niet allemaal grote winst.

Kijk eens naar Disney+ die in 2022 ondanks meer abo's nog meer verlies draaide, ruim 12 miljoen abo's erbij maar een verlies van 1,47 miljard dollar in 2022!

Bij Netflix ligt dat anders. Door de maatregelen kregen die er 9 miljoen abo's bij en maakten nu 1,47 miljard winst. Dus even veel als Disney verlies leed.
Welnu... 1,47 miljard gedeeld door 247 miljoen abo's is 5,95 per abonnee winst. Daar zal ook nog wel belasting over betaald moeten worden dus dat wordt nog wel wat minder.
Daarnaast is de concurrentie groot dus je moet wat reserve opbouwen en het aantal abo's kan om welke reden dan ook enorm gaan schommelen op heel korte periode. Het zijn immers geen jaar abo's.
Maar die hoeven niet echt de prijzen te verhogen. Echter aan 1/4 van de prijs zouden ze verlies draaien.
En door de enorme hoeveelheden rechten die Disney gekocht heeft zouden ze het komend jaar wel eens moeilijk kunnen gaan krijgen.

Ook Videoland maakte een behoorlijk grote winst. Met 1,2 miljoen abo's maakten ze 304 miljoen winst. maar dat is wel voor hele Nederlandse RTL Group inclusief dus de advertentie inkomsten van hun TV zenders.

Kortom, er kan hier en daar nog wel iets vanaf misschien, maar door de moordende concurrentie is het beter even gewoon niets te doen qua prijsverlagingen.

Het probleem is gewoon de concurrentie. Hoe meer concurrentie, hoe meer (liefst nieuwe) content je moet kopen en hoe duurder dat is. En je zult bakken moeten investeren om te voorkomen dat je concurrent er mee gaat lopen.
Maar ook weer niet te veel anders krijg je Viaplay situaties. Zoals Disney nu heeft maar die kan het goed hebben omdat al hun andere zaken, met name de parken, nog altijd genoeg opleveren om nog steeds uiteindelijk winst te draaien als je dat er bij op gaat tellen.

Met de komst van spotify en Netflix ging het al de goede kant op, maar wederom komt de hebzucht om de hoek kijken met allerlei aanbieders die langzaamaan de prijzen gaan verhogen en onderling prijsafspraken maken.
Ja bijna goed. Het is de concurrentie die de prijzen op drijft, want iedereen wil zoveel mogelijk klanten om zoveel mogelijk te kunnen verdienen. Dus iedereen gaat zoveel mogelijk goede nieuwe series en filmrechten kopen zodat de anderen achter het net vissen. Dat is wat het geld kost en daarom wordt alles duurder ja.
Concurrentiestrijd dus.
Spotify heeft nauwelijks concurrenten, daarom blijft dat nog redelijk.
Het is gewoon jammer dat andere geldwolven het succes van Netflix zagen en toen ook een graantje, of nog liever de hele akker, wilden meepikken, met alle nadelige gevolgen van dien.

En dat blijft ook een kat en muis spel.... zoals met alle bedrijven.
 
@Black Tiger , geheel mee eens en het probleem ligt ook een heel stuk ingewikkelder dan ik schetste.
En het is dat de steampiraterij er is anders zouden de prijzen waarschijnlijk nog veel hoger liggen, terwijl de uitgaven van de streamingsdiensten hetzelfde blijft.
..want iets met vraag en aanbod.

Misschien zouden de tv makers of de sportproducenten eens kunnen beginnen met een maximum salaris voor acteurs of sporters, waarna de prijzen in de gehele lijn kunnen zakken.
Dit gezegd hebbende, misschien zijn wettelijk geregelde maximum salarissen de oplossing voor wereldwijde kloof tussen arm en rijk.
Eventueel kunnen belastingdiensten hier een rol in spelen en wellicht 90% van het salaris innen bij inkomsten van meer dan een miljoen euro/dollar per jaar.
Wanneer een acteur of voetballer geen of weinig belasting wil betalen, dan kunnen zij naar Tanzania of zo vertrekken en wellicht de economie daar spekken. ...wat weer economische vluchtelingen scheelt in de wereld.

...inmiddels klink ik als een voorzitter van het WEF. :biggrin: :biggrin:

Enfin, nog even en wij hebben de wereldproblemen op DuckFun opgelost. :biggrin:
 
Dit gezegd hebbende, misschien zijn wettelijk geregelde maximum salarissen de oplossing voor wereldwijde kloof tussen arm en rijk.
Ja daar zeg je zoiets, maar zie zoiets maar eens geregeld te krijgen. Ze krijgen 1 Europa nog niet eens fatsoenlijk geregeld, laat staan salarissen waar de rijksten der aarden toch alleen maar rijker willen worden.

Het is inderdaad ook goed dat er piraterij is om de machtsposities en prijsafspraken nog wat tegen te kunnen houden. Maar we hebben ook ervaren aan de hand van ervaringen met satelliet piraterij dat het op een gegeven moment ook plots zo ongeveer opgehouden kan zijn als er een overvloed van piraterij ontstaat.

Het zou al heel mooi zijn als die streamingsdiensten wat meer konden samenwerken. Dan konden ze ook beter prijsafspraken maken met de filmmaatschappijen en dan prijzen voor de rechten ook wat drukken en zo de abonnementsprijzen niet meer laten stijgen.
Maar ja, zie maar eens concurrerende bedrijven te laten samenwerken, net als met politiek blijft er altijd gewoon de honger naar macht en winst en dus naar de klant/kiezer.

Maar je haalt wel goede punten aan. Dat een voetballer bijv. zoveel miljoenen moet verdienen is totaal losgeslagen. Een F1 coureur moet fitter zijn en die zit dan ook aan dat soort bedragen. De vraag is of dat wel nodig is, ze kunnen immers na hun carriëre ook gewoon bijscholen. Een F1 coureur kan naar de rallysport of andere race sport (doen er heel veel) of ook een andere carriëre. Een voetballer kan ook gewoon iets anders gaan doen, je bent niet "op" na een sportcarriere dus geen noodzaak om zoveel te verdienen dat je na de feitelijk korte periode met pensioen kan gaan.

Echter zie het maar eens klaar te krijgen. Hahaha ja dan komen er WEF gedachten of communistische gedachten boven water. :)

Enfin, nog even en wij hebben de wereldproblemen op DuckFun opgelost. :biggrin:
Alle kleine beetjes helpen! Wij maken ze wel duidelijk hoe het moet. :biggrin:
 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan