Lekkere Hoofdgerecht recepten.

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
7.528
Waarderingsscore
649
Punten
113
Leeftijd
74
Locatie
Een stoplicht op rood.
Aftrap

Sushi-salade 2 personen

  • 150 g sushirijst
  • 1,5 el rijstazijn
  • 25 ml Japanse sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 0,5 -1 tl wasabipasta
  • 0,5 komkommer
  • 1 el sesamzaadjes
  • 0,5 bos radijs
  • 1 avocado
  • 2 norivellen
  • 150 zalmfilet zonder vel
  • 75 g veldsla
- Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Meng voor de dressing de rijstazijn, sojasaus, suiker en wasabi met elkaar.
- Snijd de komkommer in kleine gelijke blokjes. Verwijder eerst de zaadlijst
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat - afkoelen op keukenpapier.
- Snijd de radijsjes in plakjes.
-Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de avocado’s in de lengte in repen.
-Verwarm de norivellen eventueel even boven een gasvlam, snijd de norivellen in stukjes en bestrooi met een beetje zout.
-Snijd de zalm in dunne plakjes.

Serveren

- Verdeel de veldsla over grote borden,
- schep de rijst erop en verdeel de komkommer, radijsjes en avocado erover. - Leg de plakjes zalm erop, lepel de dressing erover en
- bestrooi met norivellen en sesamzaadjes.

Bron 24 kitchen.
 
Laatst bewerkt:
Fish pie - 2 personen
Ingrediënten:
400 gram kruimige aardappelen
80 gram Roomboter ongezoute
40 gram Geraspte kaas jong, belegen wat je het lekkerste vindt
450 ml Melk
1 Ui
1 teen Knoflook
40 gram bloem
125 gram Kabeljauwfilet
125 gram Zalm
150 gram Doperwten
Peterselie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de aardappelen tot deze gaar zijn, zo’n 12-15 minuten.
3. Stamp de aardappelen samen met 40 gram boter, de geraspte kaas en 125 ml melk tot een puree.
4. Verhit intussen de overige 40 gram boter in een grote koekenpan, fruit de ui en knoflook.
Voeg de bloem toe en roer een minuut door zodat de bloem kan garen.
Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer stevig door zodat er geen klonten ontstaan.
5. Voeg de vis toe en laat pruttelen totdat de saus redelijk dik is. Voeg op het laatst de doperwten en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
6. Giet de vis vulling in een ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak het geheel 30 minuten af tot de puree mooi goudbruin is.

Eet smakelijk!


PS wij zijn geen nagerecht creators.

En vooral eenvoudig te maken recepten met veel smaak hooguit half uurtje werk.
 
Laatst bewerkt:
Hmm favoriete gerechten in topic "lekkere nagerechten."
@freggel1 bedoelde favoriete nagerechten, maar schreef gerechten.
Voor hoofdgerechten doen we een apart topic.
Dan kunnen we iets maken met hoofd-, voor en nagerechten misschien. Ik heb die van jou verplaatst dus naar een meer geschikt topic. :)
 
Deze week 1 + 1 gratis, verse boerenkool bijvoorbeeld.

2 zakken van 400 gram meegenomen, en 2 kilo geschilde iets kruimige aardappels, speklappen en krib/knabbelspek.

Alles gekookt, boerenkool en aardappels in 2 pannen, de pan waar de boerenkool in zat, gevuld met water, en dan daar boven op een fijne vergiet in de pan gedrukt tot dat het water ook in die vergiet zat,
rauwe boerenkool blijft naar boven komen!

Toen alles gaar was even de ouderwetse stamper in de pan, daarna mosterd en mayonaise een scheut melk en nootmuskaat, en mixen met de handmixer.

Mengen tot dat als mooi egaal is en op smaak...

1 pan teveel, dus naar de buren, zijn bijna altijd aan het werk dus weinig tijd om een lekkere pot klaar te maken, niet verteld wat er doorgemend was in de stamppot. ;)
 
Een tip is om de aardappels en de boerenkool in één pan te koken, zodat de smaak van de boerenkool in de aardappelen trekt.
Kook het geheel door totdat de boerenkool een donkere kleur krijgt, uiteraard ook wanneer de aardappelen zacht zijn wat logisch is, en kook het nog even door totdat het vocht bijna is verdwenen.
immers, met het afgieten spoel je ook veel vitamines weg.
Regelmatig omroeren tegen eventueel aanbranden.

Het is iets meer werk, maar je hebt meer smaak.
Lekkere pittige mosterd doe ik er ook altijd doorheen en natuurlijk lekkere doorgebakken spekblokjes of reepjes er doorheen roeren!
Deze geven een extra ziltige smaak en zijn verdere smaaktoevoegingen, zoals peper, eigenlijk niet meer nodig maar dat is smaak afhankelijk..
 
Tja vergeten, maar morgen staat er Thais op het menu, ik zal er aan denken.
 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan