- Lid sinds
- 28 okt 2007
- Berichten
- 7.890
- Waarderingsscore
- 890
- Punten
- 113
- Leeftijd
- 75
- Locatie
- Een stoplicht op rood.
Aftrap
Sushi-salade 2 personen
- Meng voor de dressing de rijstazijn, sojasaus, suiker en wasabi met elkaar.
- Snijd de komkommer in kleine gelijke blokjes. Verwijder eerst de zaadlijst
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat - afkoelen op keukenpapier.
- Snijd de radijsjes in plakjes.
-Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de avocado’s in de lengte in repen.
-Verwarm de norivellen eventueel even boven een gasvlam, snijd de norivellen in stukjes en bestrooi met een beetje zout.
-Snijd de zalm in dunne plakjes.
Serveren
- Verdeel de veldsla over grote borden,
- schep de rijst erop en verdeel de komkommer, radijsjes en avocado erover. - Leg de plakjes zalm erop, lepel de dressing erover en
- bestrooi met norivellen en sesamzaadjes.
Bron 24 kitchen.
Sushi-salade 2 personen
- 150 g sushirijst
- 1,5 el rijstazijn
- 25 ml Japanse sojasaus
- 1 tl suiker
- 0,5 -1 tl wasabipasta
- 0,5 komkommer
- 1 el sesamzaadjes
- 0,5 bos radijs
- 1 avocado
- 2 norivellen
- 150 zalmfilet zonder vel
- 75 g veldsla
- Meng voor de dressing de rijstazijn, sojasaus, suiker en wasabi met elkaar.
- Snijd de komkommer in kleine gelijke blokjes. Verwijder eerst de zaadlijst
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat - afkoelen op keukenpapier.
- Snijd de radijsjes in plakjes.
-Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de avocado’s in de lengte in repen.
-Verwarm de norivellen eventueel even boven een gasvlam, snijd de norivellen in stukjes en bestrooi met een beetje zout.
-Snijd de zalm in dunne plakjes.
Serveren
- Verdeel de veldsla over grote borden,
- schep de rijst erop en verdeel de komkommer, radijsjes en avocado erover. - Leg de plakjes zalm erop, lepel de dressing erover en
- bestrooi met norivellen en sesamzaadjes.
Bron 24 kitchen.
Laatst bewerkt: