Ovenvers!

Nou da's wel een hele mooie moet ik zeggen.Daar kunnen jullie weer jaren mee vooruit. Hartstikke mooi! (Y)

 
Sodeju wat een joekel. 6 pits en een knots van een oven. Wel mooi hoor?

Hoeveel freggels lopen er rond. 

 
Het is idd een 5-pits, maar er lopen hier normaal niet veel Freggels rond, maar ik wil mijn hobby verder uit gaan breiden @Matrix. 

Ik had al een tweedehands gekocht, maar die was minder dan dat ik er van verwacht had, en wordt dus buiten geplaatst bij de BBQ, dit alles om nog meer lekkere gerechten klaar te kunnen maken.

Beenham honing-mosterd ligt al klaar voor as zondag.

 
Tiepvoutje zag 5 knoppen en ik tik op de 6 dat krijg je na veel tiepen dan wordt de wijsvinger wat platter en dus breder..

Ik hou het maar bij mijn airfryer xl .

Zalm op huid perfect gaar, gehaktballen zeer sappig en vetarm, ossenhaascen varkenshaas topklasse , kipkrokant eindelijk krokant . Gepofte.aardappels en uiteraard friet. Krijg ikin de oven of inductie niet voor elkaar. 

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Tja er lijkt toch wel wat verschil tussen die airfryers te zitten.

Gehaktballen heb ik nog niet gedaan maar wel kip, die veel langer moest dan aangegeven. Dan was ie wel lekker overigens.

Friet ben ik niet van gecharmeerd, heb ook ovenfrites geprobeerd, ook langer, maar qua smaak voldoet het niet voor mijn gevoelige smaaksnaren. :)

Overigens was ik wel een liefhebber van fricandellen, nu een stuk minder, maar die hele goedkope ovenfricandellen zijn in 8 minuten gaar en ook echt lekker.

Daarnaast natuurlijk ook ovenkroketten en ovenbitterballen die best goed smaken.

Eigenlijk moet er meer in het ding gebeuren, maar vrouw heeft er geen geduld voor. Terwijl koken van e.e.a. net zo lang duurt. Kip bakken in de fritesketel duurt korter, ja klopt, maar als ze hem bakt is ze ook al van de avond tevoren aan het voorbakken. Dus als je dan 30 a 45 minuten in de airfryer moet bakken valt dat best mee.

Nadeel is wel dat we hier meestal met 3 of 4 zijn en dan is het apparaat wel te klein eigenlijk.
 

Maar zoals gezegd, wij hebben dan ook geen XL van Philips.

 
Heb je frites van aviko supercrunch al eens geprobeert,  de oven variant of airfryer variant. Die zijn gewoon super. 

Maakt niet uit of dit in de standaard of XL of Xxl gebakken wordt. 

Elk ander merk laat te wensen over. 

 
Heb je frites van aviko supercrunch al eens geprobeert
Nog niet, misschien eens proberen. Maar zal eenmalig worden want zo'n 1,99 voor een zak van 750 gram is veel als je het vergelijk met het feit dat we normaliter een zak van 2,5 kilo kopen voor hetzelfde geld of ook wel 1,5 kilo voor minder geld. :)

Aviko vond ik vroeger trouwens ook altijd al lekker. Toen ik nog op mezelf woonde vele jaren geleden was dat ook het enige merk wat er in kwam.

 
Vandaag lekker aan het klussen geweest, en flink aan het slopen geweest om het nieuwe fornuis in te bouwen. 

Morgen lekker verder met de achterwand en nieuwe afzuigkap. 

Alleen lag ik er bijna uit vandaag, ik had het niet gevoeld, maar ineens liep het bloed uit mijn hand, en meteen een bult bovenop mijn hand. 

Waarschijnlijk een ader aangetikt met een ijzerdraad van de oude afvoerslang, maar het stopte gelukkig vrij snel met bloeden. :stupid:

https://postimg.cc/1gWzyzLM

 
Probeer er maar eens van af te blijven!  

Waarvan, lekker zelfgebakken saucijzenbroodjes, en ham kaas croissants!  

Ze zijn voor morgen, maar ik kan het niet laten om van dit baksel er een paar in stukken te snijden als zijnde proefstukjes, ondanks dat er een pan snert op de pit staat. :stupid:   

Ik heb toch een verkeerde hobby vrees ik. :biggrin:

https://postimg.cc/0bDRFBT4

https://postimg.cc/VJwQ8F1k

https://postimg.cc/w1kKTsTc

 
Hahaha, volgens mij toch de goede hobby.

Ziet er weer heerlijk uit, had op FB ook al een aantal van die lekkernijen gezien. :)

 
Vandaag een progrestaart gemaakt, is flink wat werk, en eigenlijk moet je hem een nacht in de koelkast laten staan om het schuim een beetje zacht te laten worden om hem goed te kunnen snijden. ;)

Recept: 

150 gram opgeklopt eiwit, en 150 gram suiker, daarna 150 gram gemalen hazelnoten, gemengd in 150 gram poedersuiker die door het opgeklopte eiwit gaat.

Daarna lekker warm in de oven op 130 graden...

Intussen botercrème met een vleugje mokka extract maken, en hazelnoten carameliseren...

De slagroom komt op het einde. Ongeveer 750 ml voor de lagen tussen het schuim.

En als topping en garnering aan de zijkant nougatines!

Let wel op de gaten in de tanden, want het is mierenzoet!!!

https://postimg.cc/Yj36jdKy

https://postimg.cc/HVvb9jLw

https://postimg.cc/HVkQMbTW

https://postimg.cc/LJrfG7Lh

https://postimg.cc/SnXCTqXw

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Deze week het bakken weer opgepakt.

Morgen lekker rozijnenbrood, met daar op zelfgemaakte speculaas.



En voor bij de koffie: Appeltaart, of een macaronikoek.

 
???? (smileys)

Dat had je nou niet moeten doen. Speculaas!!!!!!
Vroeger toen wij nog een bakkerij hadden moest ik een pasr uur achter de speculaasmolen zwengelen. Een trechter vol met speculaas deeg en maar zwengelen en die speculaas poppetjes op de plaat leggen.
Lekker toch zou je zeggen , deeg is zo al lekker. En vers uit de oven helemaal. Maar om iedere week een paar uur te zwengelen en nuttigen kwam het op een gegeven moment net zo hard weer naar buiten , kotsmisselijk. En sindsdien een gruwelijke hekel aan speculaas en wat met die kruiden allemaal gemaakt is. Als ik het al ruik word ik echt niet goed.
Nu nog steeds na ruim 55 jaar ?????(nog meer smileys)

Kokosmakronen JUMM JUMM ??( nog enkele smileys)
 
Ja die lust ik ook wel!!!!!!!!Maar dan wel vva
 
Er ging iets fout.Ik vind ze het lekkerst van de warme bakker.
 
@Matrix, ik heb dat in de tijd dat in de bakkerij werkte ook moeten doen, eerst dat zware kreng op de werkbank, en dan draaien maar met die rol waar iedere keer 2 koekjes naast elkaar zaten.

Ik bakte er ook meteen een aantal krentenbroden bij, en door de geur van de kruiden die uit de ovenpijp kwam, die toen nog gewoon uit de stoep kwam en ongeveer 20 centimeter hoog was. Man die walm die over straat ging!!!

Helaas mag dit nu niet meer, want je lokt er wel klanten mee. ;)

Ik vindt ze zelf nog steeds overheerlijk!
 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan