Even compleet off(satelliet)topic. 
Ik ben eens benieuwd wat jullie met de kerst eten en wat er allemaal zelf klaargemaakt wordt?
Het zou leuk zijn dat er hier een aantal lekkere recepten komen te staan.
Ikzelf houdt nogal van lekkere toetjes, en eentje daarvan zet ik even hier weg, hoe deze te bereiden.
Afhankelijk van het aantal personen, in dit geval 4.
De volgende ingredi?nten:
4 zachte Appels,
2 zachte Peren,
500 gram bruine basterdsuiker,
500 gram roomboter,
Kaneel,
Vanilleijs,
een reep melkchocolade,
slagroom.
Haal om te beginnen met een appelboor de pitten uit de appel, laat de schil om de appel zitten, snijdt de appel in schijven.
Schil de peren, en haal de pitjes eruit, en snijdt deze in 4 parten.
Als dit klaar is zet dan de koekenpan op het vuur,en doe daar de 500 gram roomboter in, en smelt deze.
Als de roomboter gesmolten is, voeg dan de bruine basterdsuiker, en een mespuntje kaneel toe, en breng dit aan de kook. ( let wel dat suiker een hoger kookpunt heeft als water, en dus erg warm is! )
Als dit kookt doe dan de appels en de peer in de koekenpan, en carameliseer de appels en de peren tot deze bijna gaar zijn...
serveer de appels en de peren met een paar bolletjes ijs en schaafsel van de melkchocoladereep
(met een kaasschaaf).

Ik ben eens benieuwd wat jullie met de kerst eten en wat er allemaal zelf klaargemaakt wordt?
Het zou leuk zijn dat er hier een aantal lekkere recepten komen te staan.
Ikzelf houdt nogal van lekkere toetjes, en eentje daarvan zet ik even hier weg, hoe deze te bereiden.
Afhankelijk van het aantal personen, in dit geval 4.
De volgende ingredi?nten:
4 zachte Appels,
2 zachte Peren,
500 gram bruine basterdsuiker,
500 gram roomboter,
Kaneel,
Vanilleijs,
een reep melkchocolade,
slagroom.
Haal om te beginnen met een appelboor de pitten uit de appel, laat de schil om de appel zitten, snijdt de appel in schijven.
Schil de peren, en haal de pitjes eruit, en snijdt deze in 4 parten.
Als dit klaar is zet dan de koekenpan op het vuur,en doe daar de 500 gram roomboter in, en smelt deze.
Als de roomboter gesmolten is, voeg dan de bruine basterdsuiker, en een mespuntje kaneel toe, en breng dit aan de kook. ( let wel dat suiker een hoger kookpunt heeft als water, en dus erg warm is! )
Als dit kookt doe dan de appels en de peer in de koekenpan, en carameliseer de appels en de peren tot deze bijna gaar zijn...
serveer de appels en de peren met een paar bolletjes ijs en schaafsel van de melkchocoladereep
(met een kaasschaaf).