satnews

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

De eigenaar van canal digitaal streeft ernaar om de de M6-groep te kopen​

De Franse mediagroep M6 is in verkoop. De grootste eigenaar, RTL Group, houdt zich bezig met potentiële bieders. De prijs van M6-aandelen steeg vrijdag 7,55% tot 19,38 euro nadat bieders hun bod hadden uitgebracht op de aankoop van een commerciële televisie- en radiogroep.

Volgens het dagblad Les Echos zijn onder meer Vivendi (Canal +, eigenaar van de M7 groep), TF1, Xavier Niel (Le Monde, Nice-Matin) en Daniel Křetinský (CMI Frankrijk) potentiële kandidaten voor de aankoop van de groep. Ook de Italiaanse bedrijven Mediaset en Altice hebben interesse in de groep.

De M6-groep bestaat uit het belangrijkste entertainmentkanaal M6 en 6ter, kinder- en muziektelevisie Gulli, Canal J, W9, MCM, RFM TV en radiostations RTL, RTL2 en Fun Radio.

RTL Group verwacht ongeveer 1,5 miljard euro terug te verdienen uit de verkoop van haar 48 procent belang.

De M6-chef is van plan de M6-mediagroep als geheel te verkopen, niet in termijnen.

bron: geavanceerde televisie
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,


MEV-2 verlengt de levenstijd van de Intelsat 10-02-satelliet

Intelsat 10-02 , de telecommunicatiesatelliet van de Amerikaanse satellietoperator Intelsat, krijgt een tweede leven, waardoor de levenstijd op de 1 ° W-positie aanzienlijk zal toenemen . Op 24 maart zal een speciaal Northrop Grumman MEV-2- apparaat op deze satelliet worden aangesloten om de bedrijfstijd aanzienlijk te verlengen. De Intelsat 10-02-satelliet zendt kanalen uit voor klanten van vele platforms: Magio Sat, Nová Digi TV SK, freeSAT, Telly en T-Mobile SAT.De Intelsat 10-02-satelliet is aan het einde van zijn verwachte levensduur.
De satelliet is bijna 17 jaar geleden gelanceerd. Hoewel de satelliet nu verouderd is, besloot satellietoperator Intelsat vanwege zijn uitstekende staat hem aan te sluiten op het MEV-2 (Mission Extension Vehicle-2) dockingstation , dat zal dienen als de volgende motor van de satelliet. Het wordt het tweede project van dit type door Northrop Grumman .

Bedenk dat het eerste MEV-1-apparaat met succes is verbonden met de Intelsat 901-satellietdie terugkeerde van de "satellietbegraafplaats" naar een geostationaire baan en het overnam van een andere satelliet. Deze stap zorgde voor de continuïteit van de dienstverlening in de C- en Ku-banden, inclusief de distributie van BBC- en ITV-kanalen. Als gevolg hiervan was het signaal aanzienlijk verbeterd na het verbinden van de Intelsat 901-satelliet met MEV-1.

Nu staat Intelsat voor een andere uitdaging: verbind de tweede versie van MEV-2 met een andere satelliet.
Het verschil in dit geval is dat het een telecommunicatiesatelliet zal zijn die opereert en diensten levert aan klanten over de hele wereld via capaciteit in de C-band en in Centraal- en Oost-Europa en het Midden-Oosten in de Ku-band, dwz DTH-platformdiensten. , distributie en videogegevensoverdracht.

Begin maart zou de verbinding tussen MEV-2 en de Intelsat 10-02-satelliet gereed zijn.
Helaas is deze datum meerdere keren uitgesteld en volgens de laatste informatie staat deze manoeuvre gepland op woensdag 24 maart 2021 om 18:15 uur CET. Maar de datum kan nog veranderen! Binnen 60 minuten na het begin van de manoeuvre kan de signaalkwaliteit enigszins verslechteren. Een lichte afname van het signaal hangt samen met de geplande verbinding van MEV-2 met de satelliet. Het zal een complex proces zijn dat van invloed is op veel variabelen.

De werking van MEV-2 voegt nog eens 5 jaar orbitaal werk toe voor Intelsat 10-02. Hierdoor kan de operator nog vele jaren vanaf deze satelliet diensten verlenen na de oorspronkelijk ontworpen levensduur. Voor de satellietindustrie is dit weer een geweldig project gericht op het verlagen van de kosten voor het lanceren en onderhouden van de satelliet.

De Intelsat 10-02-satelliet werd in juni 2004 gelanceerd door de Russische Proton M.
De satelliet is uitgerust met 70 C-band en 24 Ku-band transponders. Voor 4 GHz-transponders biedt het wereldwijde dekking, hemibundel en zonebundel. Voor de Ku-band biedt het stralen die zijn gemarkeerd als Spot1, Spot2 en Spot3 . De derde Sport3-bundel wordt gebruikt om zenders te distribueren in de landen van Centraal- en Oost-Europa. Dit zijn transponders die werken in de 12,5 tot 12,75 GHz-band.
bron: auteur: Janusz Sulisz | bron: Intelsat / parabola
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

8 HD-kanalen van de Oekraïense Inter​

De Oekraïense mediagroep Inter Media Group heeft met succes 8 HD-kanalen gelanceerd op de Astra 4A- satelliet (4,8 ° OL) , die tot dusver alleen in SD-kwaliteit heeft uitgezonden. Het upgraden van de afbeelding naar een hoge resolutie is van toepassing op commerciële stations Inter , K1 , K2 , NTN , Mega , Enter Film , Zoom en Pixel .


Alle high definition kanalen werden op een tp geplaatst. B37 met een frequentie van 12.437 GHz, pol. V (SR: 30000, FEC: 2/3; DVB-S2 / 8PSK) . Ze worden parallel uitgezonden met de SD-versies, die na verloop van tijd zullen worden uitgeschakeld. Alle inhoud wordt uitgezonden in het Verimatrix-systeem voor abonnees van de platforms Viasat Ukraine en Xtra TV.

Volgens recent vrijgegeven informatie komt er ook een niet-versleutelde HD kanaal voor het buitenland Inter + .

Voorlopig blijft het in de SD-versie.naast de fta zender BET zal ook het gecodeerde vice eind april stoppen in engeland

https://tbivision.com/2021/04/01/ex...ear-channel-eyes-distribution-avod-potential/
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
uit de nieuwe cds nieuwsbrief van 1 april 2021

ZENDERWIJZIGING​
Vanaf 29 april is MTV Music niet meer beschikbaar. De andere MTV-kanalen blijven wel gewoon beschikbaar zoals je gewend bent​
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

VRT stapt uit BVN: NPO gaat op minder satellieten verder

Op satellietzender BVN zijn vanaf 1 juli alleen nog programma’s te zien die van de Nederlandse publieke omroep NPO afkomstig zijn.

De satellietdistributie voor midden en zuidelijk Afrika via SES-5 satelliet vervalt op 1 mei. Daarna gaat op 1 juli het BVN-signaal uit via de satellieten AsiaSat 5 (Azië), Optus D2 (Oceanië) en Galaxy 19 (Canada en Verenigde Staten). Als laatste staakt BVN op 1 november de satellietverspreiding via het platform Multichoice/DStv in zuidelijk Afrika. In deze regio’s blijft BVN wel via internet beschikbaar.

Voor Nederlandstalige tv-kijkers wereldwijd biedt BVN vanaf komende zomer een volledig uit NPO-programma’s bestaand aanbod, niet alleen overal via internet, maar ook via satellietontvangst. De 113WA-Eutelsat-satelliet zorgt bijvoorbeeld voor ontvangst van BVN in de overzeese gebieden die tot het Nederlands Koninkrijk behoren, maar ook in Zuid- en Midden-Amerika en een groot deel van de Verenigde Staten. Daarnaast blijft BVN ook te ontvangen via de Astra 1-satelliet in heel Europa en het aangrenzende gebied in Noord-Afrika en Zuidwest-Azië. Na het vertrek van VRT uit BVN blijft de naam van de zender gelijk. De afkorting wordt alleen gewijzigd van Beste van Vlaanderen en Nederland naar Beste Van NPO gewijzigd.

https://www.totaaltv.nl/nieuws/vrt-stapt-uit-bvn-npo-gaat-op-minder-satellieten-verder/


Ook de ongecodeerde satellietverspreiding op de Astra1-satelliet van de zenders VRT Radio 1 en VRT Radio 2 wordt vanaf 1 juli gestaakt.
Beide VRT-zenders blijven wel in het zenderaanbod van Canal Digitaal. TV Vlaanderen en Joyne beschikbaar.

https://www.totaaltv.nl/nieuws/satelliet-in-beweging-vrt-staakt-satellietdistributie-astra1/
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Oekraïne: de president zal kijken naar de versleuteling van kanalen op de satelliet

Zelensky wil de kwestie van het coderen van kanalen op de satelliet heroverwegen

De president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, heeft aangekondigd dat hij de kwestie van het versleutelen van Oekraïense kanalen op de satelliet wil heroverwegen. Hij sprak erover op het All-Ukrainian Forum “Ukraine 30. Culture. Media. Toerisme "

Hij zei dat hij de minister van Cultuur en Informatiebeleid, Oleksandr Tkachenko, de taak had gegeven om reclame te maken voor Oekraïne in het buitenland. - Als we onze verklaring uitbreiden, moeten we er reclame voor maken. Dit is directe reclame.

Eerder waren er ontmoetingen met de leiders van de grootste mediagroepen. Tijdens de gesprekken zijn de partijen overeengekomen dat betrouwbare informatie over Oekraïne moet worden uitgebreid, anders zou iemand anders het op een oneerlijke manier doen.

Bedenk dat de beste Oekraïense tv-stations gestopt zijn met het uitzenden van FTA op de Astra 4A (4,8 ° E) en Amos 3 (4 ° W) -satellieten in de nacht van 28 op 29 januari 2020, overschakelen naar DVB-S2-capaciteit en versleutelen van uitzendingen in de systemen Verimatrix en VideoGuard. Op dat moment waren 22 kanalen niet langer fta.

Vervolgens moesten de omroepen gratis versies van kanalen lanceren voor Oekraïense kijkers die satelliettelevisie ontvingen. Zo werden Inter + en 1 + 1 International fta en werd een nieuw ICTV Ukraine- kanaal gecreëerd .

Bron: telesat-news.net
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

MEV-2 met Intelsat 10-02-satelliet​

De verbinding van het apparaat MEV-2 (Mission Extension Vehicle-2) met de telecommunicatiesatelliet

Intelsat 10-02 van de Amerikaanse satellietoperator Intelsat werd herhaaldelijk uitgesteld .

De docking zou de afgelopen maand plaatsvinden. De deadline is vaak uitgesteld en MEV-2 zal naar

verwachting eind april bij Intelsat 10-02 komen.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
OUDERE MEDIAGUARD-CODERINGEN​
Canal Digitaal maakt al geruime tijd gebruik van nieuwere versies van decoderen. Daarom worden met ingang van februari 2022 aan aantal oudere versies niet meer ondersteund.

Het gaat om de volgende coderingen:​
•​
De CI-module versie 2.0 (zwarte sticker met wereldbol).​
•​
Alle decoders waarbij gebruik wordt gemaakt van een directe kaartinlay (bv. VU+, een aantal modellen van Reebox en Dreambox, maar met uitzondering van apparatuur die direct door Canal Digitaal geleverd is zoals de SAT801 én de Philips 71- en 81-serie).​
•​
Aston- en PowerCam-modules.​

Satelliet-tv is in Birma verboden​

In verschillende steden in Birma (Myanmar) in Zuidoost-Azië hebben de autoriteiten het gebruik van satelliet-tv verboden en begonnen ze satellietschotels in beslag te nemen, meldde US Associated Press , onder verwijzing naar lokale bronnen.Naar verluidt vroegen lokale autoriteiten in de steden van de Irrawaddy-delta ten zuidwesten van de grootste stad van Birma, Yangon, met behulp van voertuigen met luidsprekers om de overdracht van satellietschotels aan politiebureaus. Bovendien controleert de politie winkels die antennes verkopen en deze opeisen.

Soortgelijke berichten komen ook uit Mon County in het zuidoosten van het land.

Bovendien is het mobiele internet in het land vrijwel volledig geblokkeerd.
Toegang tot televisie via glasvezel wordt periodiek uitgeschakeld. Daarnaast is de toegang tot sociale netwerken zoals Facebook , WhatsApp , Instagram of Twitter beperkt .

Op hun beurt werden op 1 februari 2021, op de dag waarop de noodtoestand werd uitgeroepen, de verbinding tussen mobiele communicatie en vaste telefonie verbroken. Het internet werkte ook met tussenpozen.

Vanaf 7 februari begonnen de verbindingen gedeeltelijk te worden hersteld, maar met de intensivering van de massaprotesten op 14 februari werd de internettoegang weer afgesloten.

De vraag is:
ik vraag me af wat er zal gebeuren met het Birmese CANAL + Myanmar-platform, dat 3 Thaicom 6-transponders gebruikt op 78,5 ° Oost?

Bron: tele-satinfo.ru rossaprimavera.ru

9 Oost: Multistream broadcast-extensie in 16APSK​Reeds twee transponders op de Eutelsat 9B ( 9 ° OO ) -satelliet worden gebruikt voor distributiedoeleinden in de multistream-modus met hogere 16APSK-modulatie. Naast de originele IT5-transponder werkt ook de IT1-transponder in de nieuwe modulatie.De IT5-transponder (freq. 12,265 GHz) werd min of meer gebruikt voor technische tests van de multistream met 16APSK-modulatie. Dit blijkt uit het feit dat de individuele muxes op deze transponder vaak werden uitgeschakeld en gewijzigd.

Momenteel worden twee streams 1 en 2 uitgezonden op de IT5-transponder. De eerste zijn de La7-programma's in HD en SD, terwijl de tweede kleinere Italiaanse regionale en lokale SD-stations bevat.

De IT1-transponder (freq. 12,111 GHz) werkt nu met 16APSK-modulatie. Het verspreidt drie streams 1, 3 en 4. Op de eerste zijn SD- en HD-programma's La7, op de stream 3 muziek SD-kanalen, betaalstations (CA Nagra + Videoguard) en Donona Shopping TV, Sportitalia en Tele Padre Pio. Ten slotte zijn er op Stream 4 kleinere thematische stations van Mediaset en andere omroepen - met name Boing Italia, Cartoonito Italia, 20 Mediaset, TOPcrime, Focus Italia, Cine34, Food Network Italia en QVC Italia.

Beide transponders opereren in de Italiaanse bundel - het belangrijkste dekkingsgebied is daarom gericht op de Italiaanse gebieden met een lichte overlap naar de omringende landen. De IT5-transponder met multistream-tests in 16APSK kan ook worden afgestemd met grotere satellietschotels (ongeveer 150 cm) in Tsjechië. De tweede transponder (IT1) vanwege interferentie - een actieve transponder NB1 in de Noord-Oost-straal op dezelfde frequentie - kan bij ons in Tsjechië niet worden ontvangen.

De meer geavanceerde 16APSK-modulatie, die signaalintensiever is, wordt gekozen met het oog op het verkrijgen van meer capaciteit voor distributietelevisiemultiplexen, die vervolgens worden gebruikt voor terrestrische zenders in Italië.Distributiemultiplex op 12.265 GHz frequentie met een grotere schotel is ook in Tsjechië te ontvangen. Een settopbox met ondersteuning voor multistream-modus en 16APSK-modulatie is vereist.

technische parameters:

• Eutelsat 9B (9 ° E), frequentie 12,111 GHz, pool V, SR 31400, FEC 3/4, DVB-S2 / 16APSK, multistream, stream 1/3/4

• Eutelsat 9B (9 ° E), frequentie 12,265 GHz, pool V, SR 31400, FEC 3/4, DVB-S2 / 16APSK, multistream, stream 1/3/4

bron: vl.info
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

MEV-2 met Intelsat 10-02-satelliet​

De verbinding van het apparaat MEV-2 (Mission Extension Vehicle-2) met de telecommunicatiesatelliet

Intelsat 10-02 van de Amerikaanse satellietoperator Intelsat werd herhaaldelijk uitgesteld .

De docking zou de afgelopen maand plaatsvinden. De deadline is vaak uitgesteld en MEV-2 zal naar

verwachting eind april bij Intelsat 10-02 komen.
hoi,

DULLES & MCLEAN, Va. – April 12, 2021 – Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) and the company’s wholly-owned subsidiary, SpaceLogistics LLC, have successfully completed the docking of the Mission Extension Vehicle-2 (MEV-2) to the Intelsat 10-02 (IS-10-02) commercial communications satellite to deliver life-extension services.

IS-10-02-from-MEV-2-1.png


A photo of Intelsat 10-02 taken from MEV-2.

meer info:

https://www.intelsat.com/newsroom/n...extension-vehicle-to-extend-life-of-satellite
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega

Dalga TV onderbreekt satellietuitzending​

De entertainmentzender Dalga TV heeft om technische redenen de gratis uitzending op de Azerspace 1- satelliet (46 ° E) stopgezet . Kijkers van de populaire Azerbeidzjaanse zender moeten geduld hebben - de omroep werkt eraan om deze situatie op te lossen. Dergelijke informatie wordt gepubliceerd op sociale netwerken, bijvoorbeeld op Facebook.

Technische parameters: Azerspace 1 (46 ° E) tp. 9K (11,135 GHz, pol.H, SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK) ID: DalgaTV PID V: 44 (MPEG-4 / SD) PID A: 45 (aze) PID PCR: 44 SID: 7 PID PMT: 43 Provider: Teleradio Codering: geen (FTA)Channel 10 Norge zendt uit in HD

Vanaf 9 april dit jaar. Het Noorse Kanal 10 Norge van de Thor 5- satelliet (0,8 ° W) wordt uitgezonden in high definition. De beeldkwaliteit van de huidige SD werd verbeterd in de Telenor- multiplex op de frequentie van 11.357H. Het kanaal werd al uitgezonden in MPEG-4.

Hoewel Kanal 10 Norge officieel in HD is, blijft het zusje Kanal 10 Sverige , uitgezonden op de Astra 4A- satelliet (4,8 ° E) , in SD- en MPEG-2-kwaliteit.De eerste Nagra-decoders in Skylink komen binnenkort, met 4K-ondersteuning

In de komende weken zal het Skylink-satellietplatform de eerste settopboxen aanbieden die het Nagra MA-coderingssysteem (CAID 181D) ondersteunen . Op zijn beurt staat voor deze zomer de marktintroductie van meer geavanceerde Nagra-modellen en -modules gepland. De informatie is afkomstig van een interview met Jaromír Glisnik, lid van de raad van bestuur van M7 Group (CANAL + Luxemburg) Skylink-platform, verleend aan parabola.cz.


Wat zal het genoemde basismodel van de Nagra MA- decoder voor het Skylink- platform worden gekarakteriseerd ?

- Het wordt een betaalbare HD-ontvanger met één kop en de mogelijkheid om via USB op te nemen. Dergelijke ontvangers zijn altijd het populairst. Het ondersteunt ook alle huidige uitzendformaten, evenals H.265 1080p60, informeert Jaromír Glisník (van parabola.cz).

Zullen klanten ook meer geavanceerde settopboxen zien (meer heads, toegang tot Skylink Live TV, enz.)?

- Halverwege het jaar introduceren we een hybride ontvanger die 4K ondersteunt , met geïntegreerde Skylink Live TV en Wi-Fi. We plannen dit jaar geen meervoudige ontvangers. Klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in dergelijke HDD-apparaten, hebben meestal nieuwe smart-tv's met satelliettuner en Skylink Live TV. CAM is dan de perfecte oplossing, voegde Jaromír Glisník eraan toe.

of deze ontvangers ook in nederland beschikbaar komen voor CDS is afwachtennieuwe duitse fta tv zender start binnenkort

Het nieuwe station moet vrij te ontvangen zijn onder de naam BILD via kabel, satelliet, IPTV en OTT. Een hiervoor benodigde uitzendvergunning wordt aangevraagd bij de Staatsdienst voor de Media Berlin-Brandenburg (MABB).

https://www.dwdl.de/nachrichten/82282/nicht_nur_online_axel_springer_macht_bild_zum_fernsehsender/
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

CGTN​

Het verhaal met de Chinese tv-zender CGTN gaat verder . Nadat de Britse mediaregulator Ofcom het station in februari heeft afgesloten vanuit de Astra 2G van SES (28,2 ° Oost), wordt er druk uitgeoefend op Eutelsat om CGTN ook van zijn satellieten uit te schakelen. Dit verklaart echter dat de uiteindelijke beslissing bij de Franse CSA-regulator ligt .

Eutelsat-communicatieverklaring over CGTN-kanaaldistributie:

Eutelsat Communications distribueert wereldwijd meer dan 6000 kanalen via zijn satellietvloot. Na een open brief van de ngo Safeguard Defenders herhaalt Eutelsat dat het niet verantwoordelijk is voor het evalueren van de inhoud en het opschorten van de uitzending van de gecontracteerde zender zonder een bevel van de bevoegde autoriteit. In het geval van niet-Europese kanalen ligt de verantwoordelijkheid voor het controleren van hun inhoud bij de regulator van het land waar de uplink zich bevindt of waarvan de gebruikte satellietcapaciteit afhangt. Met betrekking tot de uitzending van CGTN in Europa ligt deze verantwoordelijkheid dan ook bij de CSA, die ook de mogelijkheid heeft om juridische stappen te ondernemen.

Klachten tegen CGTN worden onderzocht door CSA; Eutelsat zal onmiddellijk gevolg geven aan eventuele latere beslissingen van de CSA of de Franse rechtbanken, zoals het systematisch heeft gedaan.

De Franse CSA- regulator al op 3 maart van dit jaar. bevestigde dat hij, en niet Ofcom, nu verantwoordelijk was voor het beoordelen van CGTN in het kader van de naleving van de Europese wetgeving.


- In overeenstemming met haar missie zal de CSA bijzondere aandacht besteden aan het verzekeren van de naleving door CGTN van deze wettelijke vereisten - de toezichthouder heeft destijds geïnformeerd.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.612
Waarderingsscore
45
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
turksat 5A

Touting to Turksat 5A, a Turkish satellite successfully launched in January, the minister said it has so far completed about three-fourths of its trip. "Our satellite will settle into an orbital slot at 31 degrees East in the first week of May," he said. When Turksat 5A is put into service, it will cover Europe, the Middle East, North Africa, Midwest and South Africa as well as the Mediterranean, Aegean and Black seas.
 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan