satnews

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

De eigenaar van canal digitaal streeft ernaar om de de M6-groep te kopen​

De Franse mediagroep M6 is in verkoop. De grootste eigenaar, RTL Group, houdt zich bezig met potentiële bieders. De prijs van M6-aandelen steeg vrijdag 7,55% tot 19,38 euro nadat bieders hun bod hadden uitgebracht op de aankoop van een commerciële televisie- en radiogroep.

Volgens het dagblad Les Echos zijn onder meer Vivendi (Canal +, eigenaar van de M7 groep), TF1, Xavier Niel (Le Monde, Nice-Matin) en Daniel Křetinský (CMI Frankrijk) potentiële kandidaten voor de aankoop van de groep. Ook de Italiaanse bedrijven Mediaset en Altice hebben interesse in de groep.

De M6-groep bestaat uit het belangrijkste entertainmentkanaal M6 en 6ter, kinder- en muziektelevisie Gulli, Canal J, W9, MCM, RFM TV en radiostations RTL, RTL2 en Fun Radio.

RTL Group verwacht ongeveer 1,5 miljard euro terug te verdienen uit de verkoop van haar 48 procent belang.

De M6-chef is van plan de M6-mediagroep als geheel te verkopen, niet in termijnen.

bron: geavanceerde televisie
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,


MEV-2 verlengt de levenstijd van de Intelsat 10-02-satelliet

Intelsat 10-02 , de telecommunicatiesatelliet van de Amerikaanse satellietoperator Intelsat, krijgt een tweede leven, waardoor de levenstijd op de 1 ° W-positie aanzienlijk zal toenemen . Op 24 maart zal een speciaal Northrop Grumman MEV-2- apparaat op deze satelliet worden aangesloten om de bedrijfstijd aanzienlijk te verlengen. De Intelsat 10-02-satelliet zendt kanalen uit voor klanten van vele platforms: Magio Sat, Nová Digi TV SK, freeSAT, Telly en T-Mobile SAT.De Intelsat 10-02-satelliet is aan het einde van zijn verwachte levensduur.
De satelliet is bijna 17 jaar geleden gelanceerd. Hoewel de satelliet nu verouderd is, besloot satellietoperator Intelsat vanwege zijn uitstekende staat hem aan te sluiten op het MEV-2 (Mission Extension Vehicle-2) dockingstation , dat zal dienen als de volgende motor van de satelliet. Het wordt het tweede project van dit type door Northrop Grumman .

Bedenk dat het eerste MEV-1-apparaat met succes is verbonden met de Intelsat 901-satellietdie terugkeerde van de "satellietbegraafplaats" naar een geostationaire baan en het overnam van een andere satelliet. Deze stap zorgde voor de continuïteit van de dienstverlening in de C- en Ku-banden, inclusief de distributie van BBC- en ITV-kanalen. Als gevolg hiervan was het signaal aanzienlijk verbeterd na het verbinden van de Intelsat 901-satelliet met MEV-1.

Nu staat Intelsat voor een andere uitdaging: verbind de tweede versie van MEV-2 met een andere satelliet.
Het verschil in dit geval is dat het een telecommunicatiesatelliet zal zijn die opereert en diensten levert aan klanten over de hele wereld via capaciteit in de C-band en in Centraal- en Oost-Europa en het Midden-Oosten in de Ku-band, dwz DTH-platformdiensten. , distributie en videogegevensoverdracht.

Begin maart zou de verbinding tussen MEV-2 en de Intelsat 10-02-satelliet gereed zijn.
Helaas is deze datum meerdere keren uitgesteld en volgens de laatste informatie staat deze manoeuvre gepland op woensdag 24 maart 2021 om 18:15 uur CET. Maar de datum kan nog veranderen! Binnen 60 minuten na het begin van de manoeuvre kan de signaalkwaliteit enigszins verslechteren. Een lichte afname van het signaal hangt samen met de geplande verbinding van MEV-2 met de satelliet. Het zal een complex proces zijn dat van invloed is op veel variabelen.

De werking van MEV-2 voegt nog eens 5 jaar orbitaal werk toe voor Intelsat 10-02. Hierdoor kan de operator nog vele jaren vanaf deze satelliet diensten verlenen na de oorspronkelijk ontworpen levensduur. Voor de satellietindustrie is dit weer een geweldig project gericht op het verlagen van de kosten voor het lanceren en onderhouden van de satelliet.

De Intelsat 10-02-satelliet werd in juni 2004 gelanceerd door de Russische Proton M.
De satelliet is uitgerust met 70 C-band en 24 Ku-band transponders. Voor 4 GHz-transponders biedt het wereldwijde dekking, hemibundel en zonebundel. Voor de Ku-band biedt het stralen die zijn gemarkeerd als Spot1, Spot2 en Spot3 . De derde Sport3-bundel wordt gebruikt om zenders te distribueren in de landen van Centraal- en Oost-Europa. Dit zijn transponders die werken in de 12,5 tot 12,75 GHz-band.
bron: auteur: Janusz Sulisz | bron: Intelsat / parabola
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

8 HD-kanalen van de Oekraïense Inter​

De Oekraïense mediagroep Inter Media Group heeft met succes 8 HD-kanalen gelanceerd op de Astra 4A- satelliet (4,8 ° OL) , die tot dusver alleen in SD-kwaliteit heeft uitgezonden. Het upgraden van de afbeelding naar een hoge resolutie is van toepassing op commerciële stations Inter , K1 , K2 , NTN , Mega , Enter Film , Zoom en Pixel .


Alle high definition kanalen werden op een tp geplaatst. B37 met een frequentie van 12.437 GHz, pol. V (SR: 30000, FEC: 2/3; DVB-S2 / 8PSK) . Ze worden parallel uitgezonden met de SD-versies, die na verloop van tijd zullen worden uitgeschakeld. Alle inhoud wordt uitgezonden in het Verimatrix-systeem voor abonnees van de platforms Viasat Ukraine en Xtra TV.

Volgens recent vrijgegeven informatie komt er ook een niet-versleutelde HD kanaal voor het buitenland Inter + .

Voorlopig blijft het in de SD-versie.naast de fta zender BET zal ook het gecodeerde vice eind april stoppen in engeland

https://tbivision.com/2021/04/01/ex...ear-channel-eyes-distribution-avod-potential/
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
uit de nieuwe cds nieuwsbrief van 1 april 2021

ZENDERWIJZIGING​
Vanaf 29 april is MTV Music niet meer beschikbaar. De andere MTV-kanalen blijven wel gewoon beschikbaar zoals je gewend bent​
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

VRT stapt uit BVN: NPO gaat op minder satellieten verder

Op satellietzender BVN zijn vanaf 1 juli alleen nog programma’s te zien die van de Nederlandse publieke omroep NPO afkomstig zijn.

De satellietdistributie voor midden en zuidelijk Afrika via SES-5 satelliet vervalt op 1 mei. Daarna gaat op 1 juli het BVN-signaal uit via de satellieten AsiaSat 5 (Azië), Optus D2 (Oceanië) en Galaxy 19 (Canada en Verenigde Staten). Als laatste staakt BVN op 1 november de satellietverspreiding via het platform Multichoice/DStv in zuidelijk Afrika. In deze regio’s blijft BVN wel via internet beschikbaar.

Voor Nederlandstalige tv-kijkers wereldwijd biedt BVN vanaf komende zomer een volledig uit NPO-programma’s bestaand aanbod, niet alleen overal via internet, maar ook via satellietontvangst. De 113WA-Eutelsat-satelliet zorgt bijvoorbeeld voor ontvangst van BVN in de overzeese gebieden die tot het Nederlands Koninkrijk behoren, maar ook in Zuid- en Midden-Amerika en een groot deel van de Verenigde Staten. Daarnaast blijft BVN ook te ontvangen via de Astra 1-satelliet in heel Europa en het aangrenzende gebied in Noord-Afrika en Zuidwest-Azië. Na het vertrek van VRT uit BVN blijft de naam van de zender gelijk. De afkorting wordt alleen gewijzigd van Beste van Vlaanderen en Nederland naar Beste Van NPO gewijzigd.

https://www.totaaltv.nl/nieuws/vrt-stapt-uit-bvn-npo-gaat-op-minder-satellieten-verder/


Ook de ongecodeerde satellietverspreiding op de Astra1-satelliet van de zenders VRT Radio 1 en VRT Radio 2 wordt vanaf 1 juli gestaakt.
Beide VRT-zenders blijven wel in het zenderaanbod van Canal Digitaal. TV Vlaanderen en Joyne beschikbaar.

https://www.totaaltv.nl/nieuws/satelliet-in-beweging-vrt-staakt-satellietdistributie-astra1/
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Oekraïne: de president zal kijken naar de versleuteling van kanalen op de satelliet

Zelensky wil de kwestie van het coderen van kanalen op de satelliet heroverwegen

De president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, heeft aangekondigd dat hij de kwestie van het versleutelen van Oekraïense kanalen op de satelliet wil heroverwegen. Hij sprak erover op het All-Ukrainian Forum “Ukraine 30. Culture. Media. Toerisme "

Hij zei dat hij de minister van Cultuur en Informatiebeleid, Oleksandr Tkachenko, de taak had gegeven om reclame te maken voor Oekraïne in het buitenland. - Als we onze verklaring uitbreiden, moeten we er reclame voor maken. Dit is directe reclame.

Eerder waren er ontmoetingen met de leiders van de grootste mediagroepen. Tijdens de gesprekken zijn de partijen overeengekomen dat betrouwbare informatie over Oekraïne moet worden uitgebreid, anders zou iemand anders het op een oneerlijke manier doen.

Bedenk dat de beste Oekraïense tv-stations gestopt zijn met het uitzenden van FTA op de Astra 4A (4,8 ° E) en Amos 3 (4 ° W) -satellieten in de nacht van 28 op 29 januari 2020, overschakelen naar DVB-S2-capaciteit en versleutelen van uitzendingen in de systemen Verimatrix en VideoGuard. Op dat moment waren 22 kanalen niet langer fta.

Vervolgens moesten de omroepen gratis versies van kanalen lanceren voor Oekraïense kijkers die satelliettelevisie ontvingen. Zo werden Inter + en 1 + 1 International fta en werd een nieuw ICTV Ukraine- kanaal gecreëerd .

Bron: telesat-news.net
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

MEV-2 met Intelsat 10-02-satelliet​

De verbinding van het apparaat MEV-2 (Mission Extension Vehicle-2) met de telecommunicatiesatelliet

Intelsat 10-02 van de Amerikaanse satellietoperator Intelsat werd herhaaldelijk uitgesteld .

De docking zou de afgelopen maand plaatsvinden. De deadline is vaak uitgesteld en MEV-2 zal naar

verwachting eind april bij Intelsat 10-02 komen.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
OUDERE MEDIAGUARD-CODERINGEN​
Canal Digitaal maakt al geruime tijd gebruik van nieuwere versies van decoderen. Daarom worden met ingang van februari 2022 aan aantal oudere versies niet meer ondersteund.

Het gaat om de volgende coderingen:​
•​
De CI-module versie 2.0 (zwarte sticker met wereldbol).​
•​
Alle decoders waarbij gebruik wordt gemaakt van een directe kaartinlay (bv. VU+, een aantal modellen van Reebox en Dreambox, maar met uitzondering van apparatuur die direct door Canal Digitaal geleverd is zoals de SAT801 én de Philips 71- en 81-serie).​
•​
Aston- en PowerCam-modules.​

Satelliet-tv is in Birma verboden​

In verschillende steden in Birma (Myanmar) in Zuidoost-Azië hebben de autoriteiten het gebruik van satelliet-tv verboden en begonnen ze satellietschotels in beslag te nemen, meldde US Associated Press , onder verwijzing naar lokale bronnen.Naar verluidt vroegen lokale autoriteiten in de steden van de Irrawaddy-delta ten zuidwesten van de grootste stad van Birma, Yangon, met behulp van voertuigen met luidsprekers om de overdracht van satellietschotels aan politiebureaus. Bovendien controleert de politie winkels die antennes verkopen en deze opeisen.

Soortgelijke berichten komen ook uit Mon County in het zuidoosten van het land.

Bovendien is het mobiele internet in het land vrijwel volledig geblokkeerd.
Toegang tot televisie via glasvezel wordt periodiek uitgeschakeld. Daarnaast is de toegang tot sociale netwerken zoals Facebook , WhatsApp , Instagram of Twitter beperkt .

Op hun beurt werden op 1 februari 2021, op de dag waarop de noodtoestand werd uitgeroepen, de verbinding tussen mobiele communicatie en vaste telefonie verbroken. Het internet werkte ook met tussenpozen.

Vanaf 7 februari begonnen de verbindingen gedeeltelijk te worden hersteld, maar met de intensivering van de massaprotesten op 14 februari werd de internettoegang weer afgesloten.

De vraag is:
ik vraag me af wat er zal gebeuren met het Birmese CANAL + Myanmar-platform, dat 3 Thaicom 6-transponders gebruikt op 78,5 ° Oost?

Bron: tele-satinfo.ru rossaprimavera.ru

9 Oost: Multistream broadcast-extensie in 16APSK​Reeds twee transponders op de Eutelsat 9B ( 9 ° OO ) -satelliet worden gebruikt voor distributiedoeleinden in de multistream-modus met hogere 16APSK-modulatie. Naast de originele IT5-transponder werkt ook de IT1-transponder in de nieuwe modulatie.De IT5-transponder (freq. 12,265 GHz) werd min of meer gebruikt voor technische tests van de multistream met 16APSK-modulatie. Dit blijkt uit het feit dat de individuele muxes op deze transponder vaak werden uitgeschakeld en gewijzigd.

Momenteel worden twee streams 1 en 2 uitgezonden op de IT5-transponder. De eerste zijn de La7-programma's in HD en SD, terwijl de tweede kleinere Italiaanse regionale en lokale SD-stations bevat.

De IT1-transponder (freq. 12,111 GHz) werkt nu met 16APSK-modulatie. Het verspreidt drie streams 1, 3 en 4. Op de eerste zijn SD- en HD-programma's La7, op de stream 3 muziek SD-kanalen, betaalstations (CA Nagra + Videoguard) en Donona Shopping TV, Sportitalia en Tele Padre Pio. Ten slotte zijn er op Stream 4 kleinere thematische stations van Mediaset en andere omroepen - met name Boing Italia, Cartoonito Italia, 20 Mediaset, TOPcrime, Focus Italia, Cine34, Food Network Italia en QVC Italia.

Beide transponders opereren in de Italiaanse bundel - het belangrijkste dekkingsgebied is daarom gericht op de Italiaanse gebieden met een lichte overlap naar de omringende landen. De IT5-transponder met multistream-tests in 16APSK kan ook worden afgestemd met grotere satellietschotels (ongeveer 150 cm) in Tsjechië. De tweede transponder (IT1) vanwege interferentie - een actieve transponder NB1 in de Noord-Oost-straal op dezelfde frequentie - kan bij ons in Tsjechië niet worden ontvangen.

De meer geavanceerde 16APSK-modulatie, die signaalintensiever is, wordt gekozen met het oog op het verkrijgen van meer capaciteit voor distributietelevisiemultiplexen, die vervolgens worden gebruikt voor terrestrische zenders in Italië.Distributiemultiplex op 12.265 GHz frequentie met een grotere schotel is ook in Tsjechië te ontvangen. Een settopbox met ondersteuning voor multistream-modus en 16APSK-modulatie is vereist.

technische parameters:

• Eutelsat 9B (9 ° E), frequentie 12,111 GHz, pool V, SR 31400, FEC 3/4, DVB-S2 / 16APSK, multistream, stream 1/3/4

• Eutelsat 9B (9 ° E), frequentie 12,265 GHz, pool V, SR 31400, FEC 3/4, DVB-S2 / 16APSK, multistream, stream 1/3/4

bron: vl.info
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

MEV-2 met Intelsat 10-02-satelliet​

De verbinding van het apparaat MEV-2 (Mission Extension Vehicle-2) met de telecommunicatiesatelliet

Intelsat 10-02 van de Amerikaanse satellietoperator Intelsat werd herhaaldelijk uitgesteld .

De docking zou de afgelopen maand plaatsvinden. De deadline is vaak uitgesteld en MEV-2 zal naar

verwachting eind april bij Intelsat 10-02 komen.
hoi,

DULLES & MCLEAN, Va. – April 12, 2021 – Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) and the company’s wholly-owned subsidiary, SpaceLogistics LLC, have successfully completed the docking of the Mission Extension Vehicle-2 (MEV-2) to the Intelsat 10-02 (IS-10-02) commercial communications satellite to deliver life-extension services.

IS-10-02-from-MEV-2-1.png


A photo of Intelsat 10-02 taken from MEV-2.

meer info:

https://www.intelsat.com/newsroom/n...extension-vehicle-to-extend-life-of-satellite
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega

Dalga TV onderbreekt satellietuitzending​

De entertainmentzender Dalga TV heeft om technische redenen de gratis uitzending op de Azerspace 1- satelliet (46 ° E) stopgezet . Kijkers van de populaire Azerbeidzjaanse zender moeten geduld hebben - de omroep werkt eraan om deze situatie op te lossen. Dergelijke informatie wordt gepubliceerd op sociale netwerken, bijvoorbeeld op Facebook.

Technische parameters: Azerspace 1 (46 ° E) tp. 9K (11,135 GHz, pol.H, SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK) ID: DalgaTV PID V: 44 (MPEG-4 / SD) PID A: 45 (aze) PID PCR: 44 SID: 7 PID PMT: 43 Provider: Teleradio Codering: geen (FTA)Channel 10 Norge zendt uit in HD

Vanaf 9 april dit jaar. Het Noorse Kanal 10 Norge van de Thor 5- satelliet (0,8 ° W) wordt uitgezonden in high definition. De beeldkwaliteit van de huidige SD werd verbeterd in de Telenor- multiplex op de frequentie van 11.357H. Het kanaal werd al uitgezonden in MPEG-4.

Hoewel Kanal 10 Norge officieel in HD is, blijft het zusje Kanal 10 Sverige , uitgezonden op de Astra 4A- satelliet (4,8 ° E) , in SD- en MPEG-2-kwaliteit.De eerste Nagra-decoders in Skylink komen binnenkort, met 4K-ondersteuning

In de komende weken zal het Skylink-satellietplatform de eerste settopboxen aanbieden die het Nagra MA-coderingssysteem (CAID 181D) ondersteunen . Op zijn beurt staat voor deze zomer de marktintroductie van meer geavanceerde Nagra-modellen en -modules gepland. De informatie is afkomstig van een interview met Jaromír Glisnik, lid van de raad van bestuur van M7 Group (CANAL + Luxemburg) Skylink-platform, verleend aan parabola.cz.


Wat zal het genoemde basismodel van de Nagra MA- decoder voor het Skylink- platform worden gekarakteriseerd ?

- Het wordt een betaalbare HD-ontvanger met één kop en de mogelijkheid om via USB op te nemen. Dergelijke ontvangers zijn altijd het populairst. Het ondersteunt ook alle huidige uitzendformaten, evenals H.265 1080p60, informeert Jaromír Glisník (van parabola.cz).

Zullen klanten ook meer geavanceerde settopboxen zien (meer heads, toegang tot Skylink Live TV, enz.)?

- Halverwege het jaar introduceren we een hybride ontvanger die 4K ondersteunt , met geïntegreerde Skylink Live TV en Wi-Fi. We plannen dit jaar geen meervoudige ontvangers. Klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in dergelijke HDD-apparaten, hebben meestal nieuwe smart-tv's met satelliettuner en Skylink Live TV. CAM is dan de perfecte oplossing, voegde Jaromír Glisník eraan toe.

of deze ontvangers ook in nederland beschikbaar komen voor CDS is afwachtennieuwe duitse fta tv zender start binnenkort

Het nieuwe station moet vrij te ontvangen zijn onder de naam BILD via kabel, satelliet, IPTV en OTT. Een hiervoor benodigde uitzendvergunning wordt aangevraagd bij de Staatsdienst voor de Media Berlin-Brandenburg (MABB).

https://www.dwdl.de/nachrichten/82282/nicht_nur_online_axel_springer_macht_bild_zum_fernsehsender/
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

CGTN​

Het verhaal met de Chinese tv-zender CGTN gaat verder . Nadat de Britse mediaregulator Ofcom het station in februari heeft afgesloten vanuit de Astra 2G van SES (28,2 ° Oost), wordt er druk uitgeoefend op Eutelsat om CGTN ook van zijn satellieten uit te schakelen. Dit verklaart echter dat de uiteindelijke beslissing bij de Franse CSA-regulator ligt .

Eutelsat-communicatieverklaring over CGTN-kanaaldistributie:

Eutelsat Communications distribueert wereldwijd meer dan 6000 kanalen via zijn satellietvloot. Na een open brief van de ngo Safeguard Defenders herhaalt Eutelsat dat het niet verantwoordelijk is voor het evalueren van de inhoud en het opschorten van de uitzending van de gecontracteerde zender zonder een bevel van de bevoegde autoriteit. In het geval van niet-Europese kanalen ligt de verantwoordelijkheid voor het controleren van hun inhoud bij de regulator van het land waar de uplink zich bevindt of waarvan de gebruikte satellietcapaciteit afhangt. Met betrekking tot de uitzending van CGTN in Europa ligt deze verantwoordelijkheid dan ook bij de CSA, die ook de mogelijkheid heeft om juridische stappen te ondernemen.

Klachten tegen CGTN worden onderzocht door CSA; Eutelsat zal onmiddellijk gevolg geven aan eventuele latere beslissingen van de CSA of de Franse rechtbanken, zoals het systematisch heeft gedaan.

De Franse CSA- regulator al op 3 maart van dit jaar. bevestigde dat hij, en niet Ofcom, nu verantwoordelijk was voor het beoordelen van CGTN in het kader van de naleving van de Europese wetgeving.


- In overeenstemming met haar missie zal de CSA bijzondere aandacht besteden aan het verzekeren van de naleving door CGTN van deze wettelijke vereisten - de toezichthouder heeft destijds geïnformeerd.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
turksat 5A

Touting to Turksat 5A, a Turkish satellite successfully launched in January, the minister said it has so far completed about three-fourths of its trip. "Our satellite will settle into an orbital slot at 31 degrees East in the first week of May," he said. When Turksat 5A is put into service, it will cover Europe, the Middle East, North Africa, Midwest and South Africa as well as the Mediterranean, Aegean and Black seas.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega

De Canal + Group boekt stabiele rendementen​In het eerste kwartaal van 2021 bedroegen de opbrengsten van de CANAL + -groep, die tot de Franse groep Vivendi behoort, 1,357 miljard EUR - nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020.Russische militaire satelliet is afgebrand boven Antarctica

Uit de gegevens van de Amerikaanse luchtmacht blijkt dat op 23 april de Russische militaire satelliet "Meridian" , die in 2009 in een baan om de aarde werd gelanceerd, de atmosfeer van de aarde binnendrong en boven Antarctica verbrandde.

Volgens de Amerikaanse strijdkrachten werd de Russische satelliet "Meridian" in een baan om de aarde gevolgd en kwam hij op 23 april de atmosfeer van de aarde binnen. 6:48 CET boven Antarctica - ongeveer op de coördinaten 59,7 graden zuidelijk en 147,1 graden oosterlengte. Tegelijkertijd is niet gespecificeerd of er onverbrande fragmenten van de satelliet het oppervlak van Antarctica hebben bereikt of dat de satelliet volledig is verbrand. De Meridian-satelliet werd in mei 2009 vanuit de Pleseck-ruimtehaven gelanceerd door een Sojoez 2.1-draagraket. Vanwege de inconsistentie van de vluchtmissie van de raket en de bovenste trap, werd het apparaat in de verkeerde baan geplaatst, maar werd het toch gebruikt zoals bedoeld. De geplande levensduur van de Meridian-satelliet in een baan om de aarde was 7 jaar.

bron: space-track.orgBelintersat 1 .

Tsjechische televisieprogramma's zijn teruggekeerd naar de Slowaakse satellietdistributie en DTH-dienst Fotelka. Na minder dan twee weken hervatte de operator de distributie van ČT24 HD-, ČT3 HD- (beide FTA ) en ČT Sport HD-stations, evenals de gastronomische stations van Discovery's Food Network HD.

FTA zijn ČT24 HD en ČT3 HD Voor deze stations heeft de kijker geen toegangskaart of abonnement nodig. De ČT Sport HD- en Food Network HD-stations zijn gecodeerd door de Irdeto ( CAID 0604) en PanAccess (CAID 4AFC) -systemen, vergelijkbaar met de meeste programma's uit het Fotelka-menu.91.7 ODERWELLE geht am 30. April 2021 auf Sendung

Am Freitag, den 30. April 2021 um 12:00 Uhr wird Frankfurts Oberbürgermeister René Wilke den Startknopf für das neue Lokalradio der Oderstadt drücken.

May be an image of text that says 'Telekommunikation, Bundesnetzagentur für Elektrizität, Gas, Post und Eisenbahnen Gemaß deridem Frequenzzuteilung des Telekommunikationsgesetzes (TKG) wird hiermit Funkhaus Oderturm GmbH Logenstraße Frankfurt (Oder) 15230 unter der die Frequenz Zuteilungsnummer: 33952137 UNSER UNSERFRANKFURT. FRANKFURT, UNSER SENDER. für den Sender: 91,7 91,7MHz MHz 917 FRANKFURTS ODERWELLE STADTRADIO Frankfurt Oder Oderturm zur eigenen Nutzung fur den ODERWELLE.D Rundfunkdienst'


Ebenso ist die Verbreitung über das Kabelnetz (in Kürze) und Satellit geplant.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Een van de toonaangevende aanbieders van kabeltelevisie in Oekraïne stopt met de distributie van commerciële kanalen die worden uitgezonden door vooraanstaande mediagroepen in het land. Vanaf 1 mei 2021

Lanet moet zijn aanbod wijzigen in verband met de vroegtijdige beëindiging van distributieovereenkomsten voor tv-kanalen van vier mediagroepen (1 + 1 Media, Media Group Ukraine, StarLightMedia, Inter Media Group).Gepland uitschakelschema:

StarLightMedia (ICTV, Nowyj kanal, STB, M1, M2 OCE) - vanaf 1 mei 2021

Media Group Ukraine (Oekraïne telekanal, NLO TV, Indigo TV) - vanaf 5 mei

1 + 1 Media (1 + 1, 2 + 2, TET, Plus Plus, Bigudi, Unian TV) - vanaf 19 mei

kanalen gedistribueerd door 1 + 1 Media (Kvartal TV, Bolt, Star Family, Star Cinema, FilmUA Drama, Kus-Kus, 36.6) vanaf 19 mei

Inter Media Group (Inter, K1, K2, NTN, Mega, Enter Film, Piksel, Zoom) - vanaf 21 mei

bron: mediasat.info

op 9 april melde ik het volgende:

Oekraïne: de president zal kijken naar de versleuteling van kanalen op de satelliet
Zelensky wil de kwestie van het coderen van kanalen op de satelliet heroverwegen
nu stopt dus ook de grote kabelnetwerk met het door geven van die zenders, wat dit betekend voor het terug draaien van de codering is afwachtenBMT heeft zijn contract voor de Astra 19,2 ° Oost-capaciteit verlengd​

Bayerische Medien Technik GmbH (BMT) heeft zijn samenwerking met de SES-operator uitgebreid bij het gebruik van satellietcapaciteit op de orbitale positie van 19,2 ° Oost. We hebben het over twee transponders die worden gebruikt om Beierse lokale tv-kanalen in HD-resolutie uit te zenden. BMT is een dochteronderneming van Bayerische Landeszentrale für neue Medien (BLM), de toezichthoudende autoriteit in Beieren, en Bayerischer Rundfunk (BR), de Beierse omroepvereniging.

BMT zal financiering blijven ontvangen van de Beierse autoriteiten, waardoor het 14 gratis televisiekanalen (FTA) , waaronder lokale zenders uit München en Neurenberg, kan uitzenden naar kijkers in heel Beieren. - Het groeiende aantal kijkers en de hoge populariteit van de huidige programma's in de afgelopen twee jaar laten zien hoeveel kijkers betrouwbare informatie uit hun regio waarderen, vooral in tijden van pandemie. Door lokale tv-programma's uit te zenden via de Astra-satellieten van SES, kunnen we effectief een zo breed mogelijk publiek bereiken en hun favoriete inhoud in HD-kwaliteit leveren, aldus Siegfried Schneider, President van BLM . - De samenwerking van SES met BMT benadrukt het groeiende belang van regionaal tv-aanbod en de waarde die lokale inhoud biedt aan kijkers die op zoek zijn naar een kijkervaring op maat. Met onze beste satellieten op 19,2 ° Oost zorgen we voor de consistente levering van lokale programma's aan miljoenen kijkers in Beieren met de beste beeld- en geluidskwaliteit, aldus Christoph Mühleib, algemeen directeur van Astra Deutschland GmbH .
bron: SES
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Turksat 5A

Türksat 5A bereikt binnen een paar dagen 31,3 ° Oost

Huidige cruisegegevens tonen dat tussen 5 en 10 mei deze satelliet aankomt op 31,3 ° Oost .Daarna worden er tot eind mei testen uitgevoerd en vanaf 1 juni wordt deze satelliet voor commerciële doeleinden ingezet.astra 28 oost

Rupert Murdoch slams brakes on News UK TV channel, clearing the path for GB News

Rupert Murdoch has scaled back ambitions for his new TV venture after an internal review found that launching a rolling news station was “not commercially viable”.

Alan Sugar and Piers Morgan had been touted as faces of the News UK TV service, which was to have delivered opinion-led news and entertainment programming via streaming. A flagship evening show had already been announced.

But in an email to staff, Rebekah Brooks, CEO of News UK, which owns The Times and The Sun newspapers, said the company had reduced the project’s scope after rejecting plans for a rolling news service.

The move sweeps away a rival for GB News, the forthcoming Andrew Neil-fronted channel, which promises a right-of-centre alternative to the BBC, targeting viewers in “left behind, Red Wall” towns.

The retreat suggests that Mr Murdoch is losing the appetite for the type of buccaneering interventions in the media landscape which defined his career. Ms Brooks is believed to have dissuaded the billionaire from investing heavily in the new venture.

Ms Brooks said that former CBS President David Rhodes, who was leading the News UK TV venture, would step down in June, signally an end to the project’s grand ambitions.

She wrote in a memo: “Whilst there is consumer demand for alternative news provision, the costs of running a rolling news channel are considerable, and it is our assessment that the payback for our shareholders wouldn’t be sufficient.”

News UK will continue with a more modest project producing live and on-demand content to be delivered via streaming platforms and through its established media brands.

The new TV division will now be folded into the company’s Wireless audio division, which produces the Times Radio and talkRADIO stations.

Insiders said the budget for News UK TV had been slashed to a quarter of its original level some months ago, indicating Murdoch’s nervousness about its prospects.

“Twenty years ago Rupert would have chucked £100m at this if he thought it would work. Rebekah was never convinced and she’s won the day,” said a friend of the media mogul.

Murdoch was initially excited by the challenge of launching a British version of Fox News, 32 years after creating Sky News. After initial discussions with some of the team behind GB News, he tasked Brooks with creating a cheaper in-house alternative.

Staff recruited for the TV platform from prominent adverts will be transferred to the company’s Wireless audio team, producing clips from talkRadio, podcasts as well as new video shows.

bron: https://inews.co.uk/
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Op 1 augustus wordt VH1 omgetoverd tot MTV 00's​Op 1.8.2021 wordt VH1 (Video Hits One) omgedoopt tot MTV 00s . Onder de nieuwe naam zal de zender zich richten op de muziek van het eerste decennium van het nieuwe millennium.MTV 00's vanaf augustus in plaats van VH1


bron: dtvnews.hu
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Turksat 5A

deze satelliet is nu bezig met testen met diverse pal signalen en met test in de nieuwe extended Ku-Band. die deze satelliet aan boord heeft. (12.75 - 13.75 Ghz)

hiervoor moet men een lnb hebben die deze band aan kan zoals op onderstaande foto van moonbase

1319884655_ExtendedKu-BandLNBp2.thumb.jpg.c6a4ca4d77216b6b1c68b4e492be5b57.jpg
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

per 25 mei krijgen de sony kanalen in engeland een nieuwe eigenaar en naam

Sony Channel: wordt Great! TV
Sony Movies: wordt Great! Movies
Sony Movies Action: wordt Great! Movies Action
Sony Movies Classic: wordt Great! Movies ClassicFox sluit in engeland per 30 juni

Disney has confirmed plans to close down the Fox channel in the UK at the end of June.

"On 30 June the Fox channel in the UK will close," a spokesperson confirmed to Broadcast. "Many titles will become available on Star on Disney+ and will be announced in the near future.

bron: https://amp.mediamole.co.uk/enterta...s/fox-to-close-down-uk-tv-channel_447914.htmlGB News studio sneak peek
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.690
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

28.2E: GB News HD nieuw FTA-nieuwsstation voor lancering​

Op de Britse markt is een nieuwe nieuws- en informatietelevisie GB News in opkomst. Technische FTA- tests in high definition ( HDTV ) -satelliet werden gelanceerd op Astra 2F op positie 28,2 ° OL .

Momenteel wordt er een korte videoloop uitgezonden zonder een specifieke startdatum van het programma. De promolus linkt naar de gbnews.uk-website, waar meer gedetailleerde informatie over het project nog niet beschikbaar is.

GB News HD - opgenomen vanaf een ontvangend station
GB Nieuws HD FTA-bord mei 2021 760px.jpg


Spike ( Oekraïne en Kazachstan ) stopt met uitzenden op 1 juni​

Spike, het entertainmentkanaal van ViacomCBS Networks International, stopt met zijn uitzending op 1 juni 2021. ViacomCBS informeerde de Tsjechische mediaregulator RRTV over de datum van de sluiting van het station, waardoor het een Tsjechische uitzendvergunning kreeg.Het Spike-programma wordt met een Tsjechische licentie in het Russisch uitgezonden op het grondgebied van Oekraïne en Kazachstan. Volgens de licentievoorwaarden is het een televisieprogramma gericht op internationale, vooral Amerikaanse amusementsprogramma's, series en films. Het station zendt 24 uur per dag uit.

De Tsjechische licentie voor satellietuitzending van het Spike-programma werd verkregen door ViacomCBS (toen MTV Networks) op 24 oktober 2017. De exploitant van de Tsjechische regulator informeerde over zijn voornemen om de exploitatie van het Spike-station op 11 mei 2021 te beëindigen.

Het einde van Spike hangt samen met een grote transformatie van de ViacomCBS-groep en een rebranding van programma's. In Tsjechië en Slowakije is het MTV Dance-station tot dusverre omgedoopt tot MTV-club, het VH1 Classic-programma in de MTV 80's en MTV Rocks in de MTV 90's. Vanaf juni zendt NickMusic uit in plaats van MTV Music 24 en vanaf augustus verdwijnt het merk VH1 van de markt. De plek van dit station zal ingenomen worden door MTV 00's .

Spike Italia 760


De nieuwe Turkse sportzender TRT Spor Yildiz HDTRT Spor Yildiz, een nieuw sportkanaal in Turkije, is begonnen met uitzenden na de transformatie van TRT Spor 2. Het station kan in heel Europa worden ontvangen in FTA HD-resolutie via Eutelsat 7C (7 ° E) en Türksat 4A (42 ° E) satellieten .

Ibrahim Eren, President en CEO van TRT, presenteerde de eerste details van het nieuwe project.

RT Spor Yildiz
stationbegon haar activiteiten op 19 mei 2021 op de nationale dag van jeugd en sport en de Ataturk Memorial Day. Deze dag is erg belangrijk voor de hele Turkse natie. Het is gebaseerd op de gebeurtenissen van 1919, toen de Turkse regering voor onafhankelijkheid, geleid door Mustafa Kemal Atatürk, begon. Op verzoek van de leider stond deze dag ook in het teken van de jeugd en wordt gevierd als Dag van de Jeugd en Sport. 19 mei is een nationale feestdag in Turkije en er zijn verschillende optochten, concerten, sportwedstrijden en optochten door het hele land.

Het nieuwe kanaal, gecreëerd door de rebranding van TRT Spor 2, zal naar verwachting grote steun bieden aan Turkse stersporters en olympische amateurs. "Yildiz" in de stationsnaam betekent "Ster".

Het station zal onder meer de komende Olympische Spelen in Tokio dekken. Daarnaast heeft het verschillende sporten te bieden - van atletiek, via wedstrijden, zwemmen tot volleybal, tennis, wielrennen, basketbal, gewichtheffen en nationale en internationale sportcompetities. TRT Het Yildiz-geschil ontstaat in samenwerking tussen het directoraat-generaal TRT en het ministerie van Jeugd en Sport. Kijkers krijgen het programma gratis aangeboden. De hoofdzender, TRT Spor, zal zich richten op voetbal.

Technische parameters van TRT Spor Yıldız:
Eutelsat 7C (7 ° E)
tp. A6 (10,804 GHz, pol.V, SR: 30000, FEC: 5/6; DVB-S2 / QPSK)

ID: TRT SPOR2 HD
PID V: 2508 (MPEG-4 / HD)
PID A: 3580 (tur)
PID PCR : 2508
SID: 8509
PID PMT: 1056
Provider: Digital Platform
Codering: geen (FTA)

Türksat 4A (42 ° E)
tp. 3 (11,958 GHz, pol.V, SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK)

ID: TRT SPOR2
PID V: 1525 (MPEG-4 / HD)
PID A: 1625 (tur)
PID PCR: 1525
SID: 10525
PID PMT: 7004
Codering: geen (FTA)

afbeelding
Reorganisatie van Beierse kanalen vanuit Astra 19,2 ° Oost​Bayerische Landeszentrale für neue Medien (BLM) , de Duitse mediawaakhond in Beieren, versterkt de lokale televisie in de regio. De BLM- commissie adviseerde unaniem wijzigingen in de satellietdistributie. Vanaf 1 juli 2021 mogen 14 lokale tv-zenders niet meer uitzenden vanaf twee transponders, maar slechts via één tp. Satelliet Astra 19,2 ° .

BLM stärkt Lokal-TV mit neuem Konzept: Weniger Satellit, mehr Qualität - In einigen Regionen Transponderwechsel nötig


Auszug aus Pressemitteilung der BLM vom 19.5.21:

Zum 1. Juli sollen die 14 Lokal-TV-Programme nicht mehr über zwei, sondern nur noch über einen Satellitentransponder laufen.

Die drei fränkischen Programme Franken Fernsehen, TV Oberfranken und TV Mainfranken teilen sich künftig einen Programmplatz mit der Bezeichnung „Franken plus HD“.

Die beiden Angebote aus der Oberpfalz TVA Ostbayern und Oberpfalz TV senden künftig ebenfalls auf einem Programmplatz mit dem Namen „OTVA HD“.

Unverändert bleibt die Zusammenstellung der drei niederbayerischen Angebote Niederbayern TV Deggendorf-Straubing, Passau und Landshut unter der Programmbezeichnung „Niederbayern TV HD“.

Diese drei neuen Programmplätze, „Franken plus HD“, „OTVA HD“ und „Niederbayern TV HD“, werden derzeit mit einer Tafel auf dem verbleibenden Transponder angezeigt und sind dort ab dem 14. Juni als Bewegtbildangebot empfangbar.

Die Angebote aus dem Regierungsbezirk Schwaben a.tv, sowie allgäu.tv und Regio TV Schwaben schließen sich zum Programm „a.tv HD“ zusammen und werden auf dem bisherigen Kanal von a.tv ausgestrahlt. Unverändert bleibt die Satellitenverbreitung für münchen.tv und tv.ingolstadt.

Für das Regional Fernsehen Oberbayern wird eine neue Ära eingeleitet. Im Rahmen eines Pilotprojektes wird für dieses Programm die Verbreitung über Satellit eingestellt, die Verbreitung über das Internet jedoch forciert und stark ausgebaut.

Alle bayerischen Lokal TV Angebote finden sich künftig auf Transponder 23; ASTRA 1L; 19,2°Ost; 11.552 MHz; horizontale Polarisation; 22 MSym/s; 2/3.
 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan