satnews

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
"Ze bederven het imago van de stad." De ontmanteling van parabolische antennes uit huizen gaat door in Dushanbe

De afgelopen week hebben de autoriteiten van de hoofdstad tientallen parabolische antennes verwijderd uit huizen langs Rudaki Avenue.

ant.jpg


Hierdoor kunnen veel inwoners van de stad hun favoriete buitenlandse programma's niet bekijken. Onder hen is Ali Valiev. “Ons werd verteld dat de antennes op de daken het aanzien van de stad bederven. Er zijn nog vier kanalen om naar te kijken ”, zegt hij.

"Antennes bederven het imago van de stad"
Op 21 mei begonnen werknemers van de huisvesting en gemeentelijke diensten van het grootstedelijk gebied Ismoili Somoni satellietantennes te ontmantelen van de daken van woongebouwen. Volgens hen handelen ze in opdracht van de burgemeester van de hoofdstad. "Antennes bederven het mooie uiterlijk van de stad, dus ze moeten van de daken van woongebouwen worden verwijderd", aldus medewerkers van huisvesting en gemeentelijke diensten.

Sommige bewoners zeiden dat het ontmantelen van de antennes hen nieuwe financiële kosten kost en aan de andere kant hun toegang tot informatie beperkt.

“Onze mening werd niet gevraagd, we kregen simpelweg te horen dat de antennes de schoonheid van de stad bederven. We kochten antennes, gaven geld uit aan de installatie ervan, we moesten deze stap compenseren door toegang te bieden tot kabeltelevisie ”, zei een van onze gesprekspartners op voorwaarde van anonimiteit.

"Orde van de burgemeester"
Turamurod Shukurov, een medewerker van huisvesting en gemeentelijke diensten, vertelde Radio Ozodi dat de bewoners een tijdslimiet kregen om de antennes te ontmantelen. Toen de bewoners niet aan deze eis voldeden, begonnen ze volgens hem zelf de antennes te verwijderen. Shukurov merkte op dat ze de afgelopen dagen ongeveer 150 antennes hebben gedemonteerd van 3-4 woongebouwen aan Rudaki Avenue.

“Daarom beval de burgemeester dat er geen antennes mogen komen op de daken van huizen langs de hoofdstraat van Rudaki, die zijn opvallend voor de gasten van de stad. We moeten ons houden aan de regels om in de hoofdstad te wonen. We hebben afgelopen herfst ongeveer 800 antennes verwijderd uit de huizen van "Kairakkum" en de huiseigenaren sloten op kabel-tv aan ", zei hij.

Rudaki Avenue loopt door het centrum van Dushanbe; deze straat is een protocolsnelweg en wordt vaak gebruikt door de auto's van presidenten en andere hooggeplaatste gasten die aankomen in Tadzjikistan. Blijkbaar besloot het kantoor van de Dushanbe-burgemeester om de antennes te verwijderen om de stad aantrekkelijker en moderner te maken in de ogen van buitenlandse bezoekers.

Medewerkers van huisvesting en gemeentelijke diensten haalden schotelantennes van de daken van woongebouwen en legden ze neer voor het gebouw van de regionale politie. De huisvesting en de gemeentelijke diensten zorgden ervoor dat bewoners op elk moment hun antennes konden opnemen, maar op alternatieve televisie moesten aansluiten. Hoewel sommige bewoners zeggen dat hun antennes van de daken rechtstreeks op de grond werden gegooid, waardoor ze onbruikbaar werden.

Volgens advocaten hebben huiseigenaren het recht om de daken van huizen te gebruiken, ook voor de installatie van paraboolantennes. Het optreden van de autoriteiten kan naar hun mening echter niet onwettig worden genoemd.

Shodkom Makhsumov, een advocaat bij de Consumentenbond van Tadzjikistan, zei dat het besluit om satellietschotels te verwijderen op een manier had moeten worden genomen die de rechten van huiseigenaren niet zou schenden. Als de antennes het aanzien van de hoofdstad echt vertroebelen, zou het stadsbestuur volgens hem een gepaste beslissing of bevel moeten nemen. Alleen dan kunnen de antennes worden verwijderd.

Vorig jaar begon de ontmanteling van satellietschotels uit huizen in de hoofdstad. Sommige inwoners klagen dat satelliettelevisie een van de weinige mogelijkheden is om alternatieve informatie te verkrijgen in Tadzjikistan, en dat de acties van de autoriteiten hun recht op toegang tot informatie beperken. De autoriteiten accepteren dergelijke beschuldigingen niet en stellen dat bewoners de mogelijkheid hebben om kabeltelevisie en internetkanalen te gebruiken.

ozodi.org
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega

Movistar + geeft de tp. Astra 1KR terug​

Het Spaanse satellietplatform Movistar+ heeft een aantal kanalen in Standard Definition SD verschoven naar een andere Astra- transponder op 19,2° Oost . Op deze manier bereidt de Telefónica- operator zich voor om één tp. in DVB-S-standaard.Neox , Stingray Classica , Paramount Network en Disney+ verlieten de frequentie 11.686 GHz, pol. V (SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK). De multiplex zendt geen zenders meer uit, alleen testitems met blackboards die op elk moment kunnen worden verwijderd. Door deze handeling kan Telefónica de transponder volledig uitschakelen.

Het is vermeldenswaard dat tp. 32 beheerd door Movistar + heeft altijd problemen veroorzaakt met satellietontvangst, waardoor interferentie in het DECT draadloze systeem wordt veroorzaakt.

Nieuwe technische parameters:
Astra 1L (19,2 ° E)
tp. 42 (11.097 GHz, pol. V, SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK)
Codering: Nagra MA

Technische parameters van de vrijgegeven tp.
Astra 1KR (19,2 ° E) mp
. 32 (11,686 GHz, pol.V, SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK)

Bron: satcesc.comSuper RTL verandert naam in TOGGO

26 jaar na de start van de uitzendingen verdwijnt het merk Super RTL van de Duitse tv-markt nadat Mediengruppe RTL Deutschland met succes de resterende 50 procent overneemt . aandelen van BVI Television Investments, Inc. , een dochteronderneming van The Walt Disney Company .

Super RTL zendt sinds 2001 een kinderprogramma uit onder het merk Toggo

Het programma van de zender kent zijn doelgroep al vele jaren onder het merk Toggo , dat sterk en populair is. We beschouwen Toggo als de belangrijkste troef van Super RTL en zullen dit merk blijven gebruiken als de mededingingsautoriteiten groen licht geven , zegt Bernd Reichart, CEO van Mediengruppe RTL Deutschland .Disney gaat door met het sluiten van kanalen

- We hebben 30 kanalen gesloten in 2020. We zijn van plan om er in 2021 100 te sluiten, zei Bob Chapek, CEO van The Walt Disney Company . - Het overgrote deel van deze inhoud wordt overgebracht naar Disney+. De beslissingen die we nemen in individuele kanalen en in individuele markten, evenals de deadlines voor de implementatie ervan, worden in zekere zin bepaald door de bestaande afspraken [...]. Maar zoals u kunt zien, is dit een basisstrategie voor ons, aangezien we op weg zijn om de consument rechtstreeks te bereiken.Bibel TV blijft op Astra in HD- en SD-resolutie

Bibel TV Foundation breidde zijn samenwerking met Luxemburg satelliet operator SES (Astra) satellietcapaciteit voor de distributie station Bibel TV in HD en SD-resolutie door de belangrijkste satellietsysteem Astra positie van 19,2 ° E .

Dankzij een nieuwe meerjarige overeenkomst kan de Duitse christelijke televisie Bibel TV 24 uur per dag uitzenden in HD- en SD-resoluties voor Duitstalige huishoudens op de Astra-satelliet op 19,2 ° E.

“ Tijdens een pandemie en in tijden van sociale afstand zoeken mensen steeds meer toevlucht en stabiliteit in hun geloof. Bibel TV levert de grootste kerkdiensten van Duitsland rechtstreeks in de huiskamers en geeft mensen de mogelijkheid om actief hun geloof te praktiseren, zelfs als ze de dienst fysiek niet bij kunnen wonen. We zijn verheugd dat met de voortdurende distributie van ons programma via SES 'ASTRA-satellieten, veel mensen toegang zullen hebben tot ons tv-kanaal ”, zegt Beate Busch, programmadirecteur en plaatsvervangend CEO van Bibel TV.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Het commerciële tv-station Lider TV, dat uitzendt vanuit Azerbeidzjan, moest zijn activiteiten stopzetten. Vanaf 1 juni dit jaar wordt het station niet meer uitgezonden op de Azerspace-1- satelliet (46 ° E) . De verzending vond plaats in onversleutelde vorm (FTA) in een sterke Europese bundel.

Het besluit werd op 24 mei dit jaar bekendgemaakt. tijdens de vergadering van de Nationale Televisie- en Radioraad van Azerbeidzjan (NSTR). De toezichthouder hield er rekening mee dat het faillissement van Lider TV və Radio-Azərbaycan door een rechterlijke uitspraak was goedgekeurd. Zo moesten de tv- en radio-uitzendingen op 1 juni 2021 worden opgeschort.

Bron: report.az

freeSAT opent twee nieuwe transponders op Thor.

Klanten van de Tsjechisch-Slowaakse satelliet pay-tv -platform Freesat, de Luxemburgse media operator M7 Group (Canal + Luxemburg), wordt verwacht dat ze een aantal programma's in de komende weken opnieuw in moet stellen in verband met de beëindiging van de simulcrypt met Slovak Telekom en de lancering van hun eigen distributie van eerder gesimuleerde stations.

" Om deze reden zullen in de nabije toekomst twee nieuwe satelliettransponders in gebruik worden genomen. Daarom zullen de uitzendparameters van sommige freeSAT-televisieprogramma's worden gewijzigd ", zei de platformexploitant. " De overgrote meerderheid van freeSAT-klanten zullen deze wijzigingen helemaal niet opmerken, omdat hun transmissieparameters zichzelf updaten dankzij de automatische afstemfunctie van FastScan ", voegt de freeSAT-operator eraan toe.

Het opnieuw
afstemmen van programma's is alleen van invloed op klanten die hun eigen tv of settopbox gebruiken zonder de FastScan-functie. Daarom zullen de programma's handmatig moeten worden afgesteld door de onderstaande parameters in te voeren.

De nieuwe freeSAT-transponders werken op 12,207 GHz, H-positie en 12,284 GHz, H-positie op Thor 7 (0,8 ° W). Momenteel worden de transponders nog steeds gebruikt door Telenor Satellite ( TSBc ) voor betaaltelevisie in Noord-Europa. Na hun release zullen de M7 Group-bedrijven worden gebruikt voor de behoeften van de Tsjechische en Slowaakse markten. Beide nieuwe transponders zijn uiterlijk vanaf 25.6.2021 FREE SAT beschikbaar. Evenals andere programma's op nieuwe frequenties.

Gelijktijdige distributie van stations op oude en nieuwe parameters zal plaatsvinden tot 1.7.2021. Vanaf 1.7.2021 zijn stations alleen beschikbaar met de nieuwe parameters
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Canal Digitaal gaat het tijdelijke 4K Ultra HD-kanaal NPO 1 4K van 11 juni tot en met 11 juli via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost verspreiden.

Canal+ Luxembourg gaat NPO 1 4K aanbieden via de uitzendfrequentie 11.895 GHz V – 29900 – 3/4 – DVB-S2 – 8PSK. In de zenderlijst van Canal Digitaal is NPO 1 4K op voorkeuzepositie 36, bij TV Vlaanderen op 34.

bron: totaal tv
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

De M7 verandert zijn logo door de woorden "A CANAL + COMPANY" toe te voegen. Deze aanpassing maakt de verbinding van de M7 met het moederbedrijf CANAL+ zichtbaarder. De overname van M7 door de CANAL + Group vond plaats in 2019 .

90676.jpg

Nieuw TRT Diyanet-kanaal komt eraan​

In Turkije wordt een nieuwe kinderzender TRT Diyanet Çocuk opgericht . Voorzitter van de Directie Religieuze Zaken (Diyanet), prof. Ali Erbaş en TRT- CEO İbrahim Eren ondertekenden de relevante overeenkomst. Het is een uitbreiding van de samenwerking die is begonnen met het organiseren van religieuze programma's bij TRT vanaf de jaren '80 en de daaropvolgende ontwikkeling van de activiteit als Diyanet Televizyon , waarbij wordt geprofiteerd van de ervaring van TRT
De TRT Diyanet Cocuk-transmissie moet onversleuteld (FTA) beschikbaar zijn vanaf de Türksat- satellieten (42,0 ° E) . Merk op dat op 12.380V (SR 27500, FEC 3/4; DVB-S / QPSK) Diyanet TV HD wordt uitgezonden in samenwerking met TRT .

BULSATCOM
de laatste dagen zijn van deze zendergroep diverse zenders tijdelijk fta (geweest) en wel om deze reden:
Op 8 juni, als gevolg van een brand in de collectorschacht van het elektriciteitsdistributiebedrijf aan de Tsarigradsko Shosse Blvd. in Sofia, werden de belangrijkste kabelroutes van Bulsatcom getroffen. Later die dag, tijdens de reparatiewerkzaamheden, werd de gereserveerde route van de operator onderbroken, waardoor bijna alle diensten in het hele land werden onderbroken.
Dankzij alle technische teams van Bulsatcom die 's nachts in zware omstandigheden van stortregens werkten, en de hulp van de reparatieteams van het elektriciteitsdistributiebedrijf, kon de operator een alternatieve kabel naar het uplinkstation trekken om de diensten te herstellen. Satelliet-tv was binnen 4 uur hersteld en het hele land duurde 15 uur.

BUSAT_OPTIKA.jpg

https://satellietsupport.nl/index.php?/topic/8445-satnews/&do=findComment&comment=20871
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

20.7 - De ARD-radiostations veranderen van frequentie

Nieuw:

Transponders 39 (frequentie 11.053 H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 - 8PSK) en 61 (frequentie 10.891 H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 - 8PSK).

Volgens InfoDigital-informatie starten de ARD-radiostations van BR, NDR, RB, SR, SWR en WDR op transponder 39. De programma's van HR, MDR en RBB starten in simulcast-modus op transponder 61

Conversie naar DVB-S2 - distributie in de toekomst met audiocodering AAC-LC

De AAC Low Complexity Code staat voor zeer goede kwaliteit bij lage bitsnelheden.

In de loop van de omschakeling start ook de radiozender "Bremen Next" nieuw op Astra, die voorheen niet via de satelliet beschikbaar was. In totaal zullen dan 64 zenders van de ARD-omroepen op Astra beschikbaar zijn.

De uitzending via de eerder bekende transponder 93 (frequentie 12.266 H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S - QPSK) wordt uiterlijk eind 2021 stopgezet.SR televisie (SD)

SR televisie (SD) wordt verschoven naar een andere frequentie naar de de Astra-transponder 101, frequentie 12.422 H, SR 27500, FEC 3/4.ARD alpha beëindigt SD-distributie

De zender ARD-alpha in SD-kwaliteit, die ook via transponder 93 wordt uitgezonden, is de eerste ARD-zender die aan het eind van het jaar stopt met SD-uitzendingen via satelliet wanneer de transponder wordt uitgeschakeld. Vanaf volgend jaar is de zender alleen nog in HD-kwaliteit via de satelliet te zien. ARD-alpha HD wordt gedistribueerd via transponder 39, frequentie 11.053 H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 - 8PSK, waar sinds 9 september 2019 in hoge resolutie wordt uitgezonden via de satelliet.

bron: https://www.infosat.de/radio/astra-192-ost-ard-h-rfunkprogramme-ziehen-um
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

ShopLC lanceert het Duitse FTA-kanaal​

De Amerikaanse omroep ShopLC , die gespecialiseerd is in telewinkelen, lanceert op 1 juli 2021 een nieuwe tv-zender voor kijkers in Duitsland en Oostenrijk. Het ShopLC- kanaal wordt onversleuteld gedistribueerd vanaf de Astra 1N- satelliet (19,2 ° E) .

De Duitse versie van ShopLC zal op tp het slot van de vrouwen-entertainmentzender Sixx Austria bezetten. 115 met een frequentie van 12.663 GHz, pol. H (SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK). Sixx Austria verhuist naar een andere multiplex in de DVB-S2-standaard. De uplink wordt uitgevoerd door ORS uit Wenen, een technische dochteronderneming van de Oostenrijkse omroep ORF. Kabeldistributie is ook gepland. ShopLC wordt geëxploiteerd door de internationale groep Vaibhav Global , die sieraden en lifestyleproducten over de hele wereld verkoopt, voornamelijk uit eigen productie uit India, Thailand en China. In Groot-Brittannië heeft het bedrijf een telewinkelkanaal van TJC .


Deluxe Music gaat verder in SD en HD op de Astra​

De Duitse omroep High View heeft zijn contract met de Luxemburgse operator SES verlengd voor de huur van satellietcapaciteit voor de zender Deluxe Music. Belangrijk is dat dit muziekstation nog steeds beschikbaar zal zijn vanaf de Astra-satellieten (19,2 ° E) in zowel HD- als SD-kwaliteit, dus ook in de ongecodeerde versie (FTA).

- Ons doel is om kijkers een buitengewone muzikale ervaring te bieden, dus we zijn blij dat we met Deluxe Music een zo breed mogelijk publiek kunnen blijven bereiken, zowel in SD- als HD-kwaliteit. Of het nu voor entertainment, ontspanning of achtergrondmuziek voor werk of spel is, Deluxe Music biedt haar kijkers een breed scala aan hoogwaardig muzikaal entertainment, speciaal ontworpen voor elke gelegenheid. Satellite speelt een sleutelrol in onze distributiestrategie en ik wil SES bedanken voor het zijn van onze jarenlange en vertrouwde partner, zei Alexander Trauttmansdorff, Managing Director van Hight View .

- De meerjarige overeenkomst met Hight View voor de distributie van Deluxe Music bewijst hoe belangrijk satellietdekking is voor omroepen om de waarde van hun inhoud voor een zo breed mogelijk publiek te maximaliseren. In het Duitse tv-landschap is muziek het belangrijkste tv-genre dat het afgelopen uitdagende jaar voor het broodnodige entertainment heeft gezorgd, zegt Christoph Mühleib, Managing Director van Astra Deutschland GmbH .RT Deutsch gaat in december van startDe Russische omroeporganisatie van de wereldnieuwstelevisie RT (voorheen Russia Today) wil een Duitstalige televisiezender oprichten. Op 15 juni 2021 is conform de richtlijn van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie een aanvraag ingediend voor een Europese zendvergunning.


Het programma wordt per satelliet uitgezonden onder de werknaam "RT auf Deutsch". De Duitse dochteronderneming van RT DE Productions GmbH gaat reportages, talkshows en interviews verzorgen voor huishoudens in Duitsland. De redactie van RT wil in december 2021 beginnen met het uitzenden van een 24/7 zender voor Duitsland. Het is mogelijk dat de uitzending beschikbaar zal zijn in het onversleutelde systeem (FTA) van de Astra 19.2° E- satelliet .
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

ARD Hörfunktransponder

over de nieuwe transponders het volgende bericht:


Es sind durchgehend 128 kBit/s LC-AAC netto außer:

NDR Kultur 448 kBit/s AC3 - haben wohl Angst vor der Inkompatibilität des Mehrkanaltons

Bayern 2 - 160 kBit/s LC-AAC stereo

BR Klassik - 160 kBit/s LC-AAC stereo und zusätzlich 320 kBit/s LC-AAC 5.1

BR24live - 96 kBit/s HE-AAC stereo (beide Kanäle identisch, also formal mono)

hr 2 - 256 kBit/s LC-AAC stereo

hr-iNFO - 128 kBit/s LC-AAC stereo (beide Kanäle identisch, also formal mono)

MDR Kultur - 256 kBit/s LC-AAC 5.1

MDR Klassik - 256 kBit/s LC-AAC 5.1

SR 2 Kulturradio - 256 kBit/s LC-AAC stereo

SWR 2 - 256 kBit/s LC-AAC stereo

WDR 3 - 256 kBit/s LC-AAC stereo

Ein heilloses Chaos, zumal manche Receiver AAC-Mehrkanalton nur als mono decodieren.

Zur Audioqualität: MDR war gestern noch völlig kaputt, aber das liegt vor dem Encoder. Es klingt, als wäre da eine Sampleratenwandlung drin, die völlig verklirrt und kaputt ist. Die anderen Programme, so längere Zeit aussetzerfrei anhörbar, liefern bei 128 kBit/s schon eine zumindest für mich unerwartet hohe Qualität, die eher nahe 224 kBit/s MP2 liegt als nahe 192 kBit/s MP2. Das könnte ein Verdienst der neuesten Encoder sein. Für die "Nebenbeihörprogramme" reicht das wohl wirklich völlig aus, teils ist beim Umschalten auf die 320er Versionen vom Hörfunktransponder kaum ein Unterschied zu erkennen.Hallo ,
schade, dass du mit unseren Verbreitungswegen unzufrieden bist. Wir halten natürlich weiter daran fest, unser Programm über Satellit zu verbreiten – in gewohnter Tonqualität, aber mit geringeren Kosten. Die allermeisten Menschen, die unsere Radioprogramm via Satellit nutzen, müssen lediglich einen Sendersuchlauf durchführen. Wenn du noch Fragen zu dem Thema hast, wende dich gerne an unseren technischen Zuschauerservice per Mail, Telefon, oder Post: https://www.ard-digital.de/kontakt/e-mail

Lieben Gruß
Anna (ARD)

bron: https://www.ard-zukunftsdialog.de/node/3205Het Bild-kanaal begint op 22 augustus​

Op 22 augustus 2021 wil de Duitse krant "Bild" van Axel Springer een eigen tv-zender lanceren met dezelfde naam als de krant . Nu heeft de Commissie voor de goedkeuring van en het toezicht op de staatsmedia (UAC) de uitzending van een 24-uurs televisiezender goedgekeurd.BILD , het door advertenties gefinancierde Free Television Channel (FTA), zal zonder encryptie kunnen worden ontvangen - ook in HD - via kabel, satelliet, IPTV en internet, zoals aangekondigd door Axel Springer in Hamburg. De initiële doelstelling is het technische bereik van ongeveer 85% van de Duitse huishoudens.

Het belangrijkste punt van het 24-uursprogramma is het nieuwsprogramma "Bild live" , dat van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur loopt. Moderators bespreken actuele onderwerpen met experts en studiokijkers, en verslaggevers zijn ter plaatse. De show zal tegelijkertijd worden vertoond op N24 Dock , de zusternieuwszender van WELT.

Claus Strunz , programmamanager BILD en lid van de hoofdredacteur:


- Dankzij BILD begint in Duitsland een nieuw type televisie. Live TV 24/7, sterke informatie en meningen, met exclusief nieuws dat live naar buiten komt. Vanaf 22 augustus is BILD niet alleen televisie, BILD is televisie.Saksische lokale televisie kan worden uitgezonden via Astra

De Sächsische Landesanstalt für privaten Rundfunk und neue Medien ( SLM ) in Leipzig riep particuliere lokale tv-zenders uit Saksen, Duitsland op om projectvoorstellen in te dienen voor de distributie van hun zenders via Astra-satellieten (19,2 ° E).

Het satellietsignaal van de Saksische lokale zenders zal voornamelijk de tv-kijkers in Saksen dienen, maar ook als signaalbron voor kabelexploitanten. SLM doneert ongeveer EUR 1 miljoen aan een satellietdistributieproject voor Saksische lokale tv. Satellietdistributie duurt in eerste instantie 3 jaar en zal in de toekomst worden vervangen door uitzendingen op basis van IP.

Saksische tv-operators die geïnteresseerd zijn in het uitzenden van zenders via de satelliet, moeten hun SLM-projecten uiterlijk op 6/08/2021 indienen. De beslissing moet in het najaar vallen.

De Saksische zenders op de Astra zouden dan in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar moeten zijn.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Eutelsat Quantum gelanceerd door Ariane 5-raket​

Arianespace gebruikte Ariane 5 om tijdens VA254 twee Eutelsat Quantum en Star One D2 telecommunicatiesatellieten de ruimte in te lanceren. De eerste zal de Franse satellietoperator Eutelsat bedienen, de tweede de Braziliaanse operator Embratel.

Ariane 5 vertrok op vrijdag 30 juni 2021 om 23.00 uur Midden-Europese zomertijd vanaf de Kourou-ruimtehaven in Frans-Guyana. De scheiding van de satelliet van het draagraket vond plaats na 37 minuten vliegen, en vervolgens werd de ongeveer drie uur durende inspectie van de ruimteapparatuursystemen met succes voltooid.Eutelsat Quantum

De Eutelsat Quantum-satelliet, gebouwd en geleverd door Airbus Defense and Space op het SSTL GMP-T Bus-platform, luidt een nieuw tijdperk in voor commerciële satellietdiensten. De satelliet is uitgerust met volledig herprogrammeerbare functies tijdens orbitale werking en biedt nieuwe flexibiliteitsopties waarmee gebruikers, met name in de overheids- en mobiliteitsmarkten, de prestaties en dekking actief kunnen definiëren door middel van softwareontwerp.

Eutelsat Quantum wordt geparkeerd op 48 ° E en zal in het vierde kwartaal van 2021 commercieel in gebruik worden genomen. Het biedt klanten een uitgebreide dekking van de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) en andere gebieden. De verwachte levensduur van de satelliet is 15 jaar.

De European Space Agency (ESA) en de UK Space Agency hebben de ontwikkeling ondersteund van kerntechnologieën die zijn geïntegreerd in de Eutelsat Quantum-satelliet via een publiek-private samenwerking tussen ESA, Eutelsat en Airbus Defense and Space.

Pascal Homsy, CTO van Eutelsat, zei over de succesvolle lancering van Eutelsat Quantum: "Felicitaties aan de teams van Arianespace en het Guyanese Space Center met de succesvolle lancering van EUTELSAT QUANTUM. De samenwerking van Eutelsat, ESA, de British Space Agency en Airbus Defence and Space aan dit ambitieuze satellietprogramma heeft geresulteerd in wereldleiderschap. EUTELSAT QUANTUM zal diensten leveren met een ongekend vermogen om dekking, frequentie en vermogen in een baan om de aarde te herconfigureren, waardoor een compleet herontwerp van de missie op elke baanpositie mogelijk is. Het is een bewijs van de innovatieve geest en expertise van de Europese ruimtevaartindustrie ."

Eutelsat Quantum was de 36e Eutelsat-satelliet gelanceerd door Arianespace. Het was de 132e satelliet, ontwikkeld door Airbus Defense and Space en gelanceerd door Arianespace.


Ster Een D2

De tweede passagier aan boord van de Ariane 5 was de Star One D2- satelliet voor het Braziliaanse bedrijf Embratel. Star One D2 is een satelliet met hoge capaciteit met capaciteit in de Ku-, Ka-, C- en X-banden met veel missies. Hierdoor kan de exploitant de breedbanddekking uitbreiden naar nieuwe regio's in Midden- en Zuid-Amerika. De satelliet, gebaseerd op het Maxar 1300-platform, werd vervaardigd door Maxar en zal dekking bieden in Midden-, Zuid-Amerika en de Atlantische regio. De levensverwachting is 15 jaar.

bron: parabola.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Afganistan:

Afghaanse tv-zenders geven entertainment op

De Afghaanse publieke omroep Radio Television Afghanistan (RTA) zette zijn werk voort nadat de Taliban op 15 augustus Kabul binnenkwamen en de uitzendingen voortzetten vanuit zijn studiocomplex in de Afghaanse hoofdstad. Op de avond van dezelfde dag stopte hij echter met het uitzenden van nieuwsspots en reguliere programma's en beperkte hij zich tot archiefopnamen.

Vanaf de ochtend van 16 augustus zond hij alleen programma's uit over religieuze onderwerpen uit zijn archieven - voordrachten uit de Koran en toespraken van islamitische geestelijken. Eveneens in de nacht van 15/16 augustus beperkten Afghaanse tv-zenders, zowel particuliere als staatsbedrijven, de vertoning van muziekseries en programma's aanzienlijk (op het gebied van muziek waren ze beperkt tot islamitische recitaties).

Het is waarschijnlijk dat RTA TV in de nabije toekomst zal worden gereorganiseerd en de naam zal veranderen in zoiets als TV Shariat , hoewel het hoogstwaarschijnlijk niet zal sluiten en zal blijven uitzenden. Het is vermeldenswaard dat televisie 20 jaar geleden onder de Taliban werd verboden. Alleen een radiostation opereerde onder hun gezag, omgedoopt tot Radio Afghanistan tot Radio Shariat . Nu zeggen de Taliban dat ze niet langer tegen televisie zijn. In tegenstelling tot het staatsbedrijf RTA bleven particuliere omroepen in Kabul niet alleen actief, maar zonden ook nieuws uit. TOLOnieuws, de populairste privézender van Afghanistan, blijft live uitzenden, maar het nieuws wordt gepresenteerd op een uitgesproken neutrale toon en zonder kritiek op de Taliban. De presentatoren die eerder om veiligheidsredenen niet voor de camera mochten werken, keerden weer terug naar de TOLOnews- antenne .

Volgens bronnen in Afghanistan waren er tot voor kort meer dan 200 lokale en internationale tv-zenders, 96 in Kabul en 107 in andere steden. In 2014 begon Afghanistan over te schakelen op digitale tv-uitzendingen, hoewel veel inwoners van het land nog steeds alleen toegang hebben tot analoge tv.

bron: https://www.cableman.ru/content/afganskie-kanaly-otkazalis-ot-razvlekatelnykh-peredach

Poolse TVN24 heeft een licentie verkregen in Nederland​

TVN Grupa Discovery heeft aangekondigd dat het een zendvergunning heeft verkregen van de Nederlandse mediatoezichthouder voor zijn nieuws- en informatiekanaal TVN24.

De exploitant vroeg in juli een Nederlandse vergunning aan om TVN24 uit te zenden. Volgens de Poolse en EU-wetgeving is een Poolse vergunning niet vereist voor uitzendingen in Polen.Tegelijkertijd benadrukt de omroeporganisatie dat het verkrijgen van een vergunning in Nederland op geen enkele manier het probleem oplost waarmee zij wordt geconfronteerd in verband met de door de Sejm goedgekeurde wijziging van de Poolse Omroepwet, aangezien het alle zenders van de groep betreft, dus ook TVN. Dit is de zogenaamde lex TVN. Volgens het wetsvoorstel zouden zendvergunningen kunnen worden verleend aan televisiestations waarin het aandeel buitenlands kapitaal niet groter is dan 49%. Deze bepaling is niet van toepassing op bedrijven uit de Europese Economische Ruimte. Het raakt rechtstreeks TVN24, dat eigendom is van het Amerikaanse bedrijf Discovery.

De volledige verklaring van de TVN Discovery-groep van 16 augustus 2021:

De belangrijkste missie van TVN24 is om kijkers permanent toegang te geven tot onafhankelijke, op feiten gebaseerde en geverifieerde informatie. Aangezien KRRiT (Poolse mediatoezichthouder - redactionele opmerking) de beslissing om de TVN24-licentie met anderhalf jaar te verlengen onnodig heeft uitgesteld, moeten we voorbereid zijn op alle mogelijke situaties. Daarom is in juli van dit jaar een aanvraag voor een Nederlandse zendvergunning ingediend, die is verleend. Als KRRiT pas op 26 september besluit tot verlenging van de TVN24-licentie, zal de hervatting van de uitzendingen worden toegestaan in overeenstemming met de Poolse wet en EU-wetgeving op basis van een Nederlandse licentie. We zijn echter nog steeds van mening dat we niet zullen worden gedwongen om het te gebruiken. We voldoen aan alle voorwaarden voor het verkrijgen van een licentie in Polen, en daarom vragen we om de onmiddellijke toekenning ervan.

We willen ook benadrukken dat het verkrijgen van een licentie voor TVN24 in Nederland op geen enkele manier het probleem oplost waarmee we worden geconfronteerd in verband met de wijziging van de Omroepwet die is aangenomen door de Sejm. In zijn huidige vorm treft het al onze zenders, inclusief TVN, en schendt het de vrijheid van meningsuiting, de onafhankelijkheid van de media en privé-eigendom. We roepen de autoriteiten nogmaals op om dit schadelijke amendement te verwerpen. We zijn ook volledig toegewijd aan het verdedigen van het recht van onze kijkers en alle Polen op vrije media en vrije keuze.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Equalympische tv-uitzendingen van de Azerspace 1-satelliet (46 ° E).

De nieuwe Oekraïense zender Equalympic TV is begonnen met gratis FTA-uitzendingen op de satelliet Azerspace 1 (46 ° E) . De uitzending werd gelanceerd vanaf de Vector AG- capaciteit op de frequentie 11.095H (DVB-S2) in plaats van de AZ Star TV-zender , die de multiplex verliet na korte tests.

Achter het project staat het tv-bedrijf TRK E-limpik , dat behoort tot de publieke organisatie Sports Federation of the Blind of Ukraine . Het bedrijf verkreeg op 17 juni 2021 een 10-jarige licentie van de Nationale Raad van Oekraïne voor Televisie en Radio. De tv-zender zendt sportprogramma's uit over de Paralympische beweging in Oekraïne en sportuitzendingen van de Paralympische Spelen.

Technische parameters: Azerspace 1 (46 ° E) tp. 7K (11.095 GHz, pol. H, SR: 30000, FEC: 5/6; DVB-S2 / 8PSK) ID: Equalympic TV PID V: 1380 (MPEG-4 / SD) PID A: 1381 PID PCR: 1380 SID: 38 PID PMT: 1379 Provider: Vector AG Codering: geen (FTA)

Express AM33 bedrijfsklaar bij 11° West

De technici van Kosmicheskaya Svyaz (RSCC) hebben met succes de missie voltooid om de Express AM33- satelliet naar een nieuwe baanpositie te brengen. De specialisten volgden de beweging van de satelliet gedurende 4 maanden en corrigeerden zijn baan. Satelliet maakte 120 omwentelingen rond de aarde op een hoogte van 35880 km, waarmee hij de afstand van 31,7 miljoen kilometer overtrof om vanaf de huidige positie van 96,5 ° E te bewegen met een nieuwe 11 ° W . Vanaf 17 augustus 2021 is hij klaar om aan de slag te gaan.

bron: https://releases.ict-online.ru/news/n199300/
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

De eigenaar van M7 wil A1now TV overnemen​

De eigenaar van het satelliet- en internetplatform M7 , Canal + Lucembourg, wil zijn positie op de Oostenrijkse televisiemarkt versterken. Het bedrijf is voornemens om indirect een aanzienlijk deel van A1now TV GmbH, die de A1now TV- streamingdienst in Oostenrijk exploiteert, over te nemen .

De fusie werd op 12 augustus 2021 aangemeld bij het Oostenrijkse Federale Bureau voor Mededinging. Uiterlijk op 9 september zal de lokale mededingingsautoriteit de aangemelde fusie onderzoeken.

De Oostenrijkse telecommunicatiegroep A1 Telekom Austria lanceerde in 2016 de streamingdienst A1now - met tv-zenders, opnames en een video-on-demand (VOD)-dienst.

De Canal+-groep, die behoort tot de Franse mediagroep Vivendi, exploiteert het televisieplatform HD Austria in Oostenrijk via haar dochteronderneming M7 Group , die ook een streamingaanbod omvat.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.730
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,


vanaf woensdag 15 september wordt de naam van RTLplus veranderd in RTL Up

De exploitant van het Duitse mediaconcern RTL bereidt wijzigingen in zijn portfolio voor. De streamingdienst TV Now wordt binnenkort omgedoopt tot RTL+ . Daarom wordt er gezocht naar een naam voor de bestaande lineaire zender van RTLplus.


BBC THREE


January 2022:
BBC Three (HD/SD) returns to TV


for technical reasons CBBC’s end time will be brought forward to 7pm at least two weeks before BBC Three launches as a new broadcast TV channel.
 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan