satnews

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.663
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
"Ze bederven het imago van de stad." De ontmanteling van parabolische antennes uit huizen gaat door in Dushanbe

De afgelopen week hebben de autoriteiten van de hoofdstad tientallen parabolische antennes verwijderd uit huizen langs Rudaki Avenue.

ant.jpg


Hierdoor kunnen veel inwoners van de stad hun favoriete buitenlandse programma's niet bekijken. Onder hen is Ali Valiev. “Ons werd verteld dat de antennes op de daken het aanzien van de stad bederven. Er zijn nog vier kanalen om naar te kijken ”, zegt hij.

"Antennes bederven het imago van de stad"
Op 21 mei begonnen werknemers van de huisvesting en gemeentelijke diensten van het grootstedelijk gebied Ismoili Somoni satellietantennes te ontmantelen van de daken van woongebouwen. Volgens hen handelen ze in opdracht van de burgemeester van de hoofdstad. "Antennes bederven het mooie uiterlijk van de stad, dus ze moeten van de daken van woongebouwen worden verwijderd", aldus medewerkers van huisvesting en gemeentelijke diensten.

Sommige bewoners zeiden dat het ontmantelen van de antennes hen nieuwe financiële kosten kost en aan de andere kant hun toegang tot informatie beperkt.

“Onze mening werd niet gevraagd, we kregen simpelweg te horen dat de antennes de schoonheid van de stad bederven. We kochten antennes, gaven geld uit aan de installatie ervan, we moesten deze stap compenseren door toegang te bieden tot kabeltelevisie ”, zei een van onze gesprekspartners op voorwaarde van anonimiteit.

"Orde van de burgemeester"
Turamurod Shukurov, een medewerker van huisvesting en gemeentelijke diensten, vertelde Radio Ozodi dat de bewoners een tijdslimiet kregen om de antennes te ontmantelen. Toen de bewoners niet aan deze eis voldeden, begonnen ze volgens hem zelf de antennes te verwijderen. Shukurov merkte op dat ze de afgelopen dagen ongeveer 150 antennes hebben gedemonteerd van 3-4 woongebouwen aan Rudaki Avenue.

“Daarom beval de burgemeester dat er geen antennes mogen komen op de daken van huizen langs de hoofdstraat van Rudaki, die zijn opvallend voor de gasten van de stad. We moeten ons houden aan de regels om in de hoofdstad te wonen. We hebben afgelopen herfst ongeveer 800 antennes verwijderd uit de huizen van "Kairakkum" en de huiseigenaren sloten op kabel-tv aan ", zei hij.

Rudaki Avenue loopt door het centrum van Dushanbe; deze straat is een protocolsnelweg en wordt vaak gebruikt door de auto's van presidenten en andere hooggeplaatste gasten die aankomen in Tadzjikistan. Blijkbaar besloot het kantoor van de Dushanbe-burgemeester om de antennes te verwijderen om de stad aantrekkelijker en moderner te maken in de ogen van buitenlandse bezoekers.

Medewerkers van huisvesting en gemeentelijke diensten haalden schotelantennes van de daken van woongebouwen en legden ze neer voor het gebouw van de regionale politie. De huisvesting en de gemeentelijke diensten zorgden ervoor dat bewoners op elk moment hun antennes konden opnemen, maar op alternatieve televisie moesten aansluiten. Hoewel sommige bewoners zeggen dat hun antennes van de daken rechtstreeks op de grond werden gegooid, waardoor ze onbruikbaar werden.

Volgens advocaten hebben huiseigenaren het recht om de daken van huizen te gebruiken, ook voor de installatie van paraboolantennes. Het optreden van de autoriteiten kan naar hun mening echter niet onwettig worden genoemd.

Shodkom Makhsumov, een advocaat bij de Consumentenbond van Tadzjikistan, zei dat het besluit om satellietschotels te verwijderen op een manier had moeten worden genomen die de rechten van huiseigenaren niet zou schenden. Als de antennes het aanzien van de hoofdstad echt vertroebelen, zou het stadsbestuur volgens hem een gepaste beslissing of bevel moeten nemen. Alleen dan kunnen de antennes worden verwijderd.

Vorig jaar begon de ontmanteling van satellietschotels uit huizen in de hoofdstad. Sommige inwoners klagen dat satelliettelevisie een van de weinige mogelijkheden is om alternatieve informatie te verkrijgen in Tadzjikistan, en dat de acties van de autoriteiten hun recht op toegang tot informatie beperken. De autoriteiten accepteren dergelijke beschuldigingen niet en stellen dat bewoners de mogelijkheid hebben om kabeltelevisie en internetkanalen te gebruiken.

ozodi.org
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.663
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega

Movistar + geeft de tp. Astra 1KR terug​

Het Spaanse satellietplatform Movistar+ heeft een aantal kanalen in Standard Definition SD verschoven naar een andere Astra- transponder op 19,2° Oost . Op deze manier bereidt de Telefónica- operator zich voor om één tp. in DVB-S-standaard.Neox , Stingray Classica , Paramount Network en Disney+ verlieten de frequentie 11.686 GHz, pol. V (SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK). De multiplex zendt geen zenders meer uit, alleen testitems met blackboards die op elk moment kunnen worden verwijderd. Door deze handeling kan Telefónica de transponder volledig uitschakelen.

Het is vermeldenswaard dat tp. 32 beheerd door Movistar + heeft altijd problemen veroorzaakt met satellietontvangst, waardoor interferentie in het DECT draadloze systeem wordt veroorzaakt.

Nieuwe technische parameters:
Astra 1L (19,2 ° E)
tp. 42 (11.097 GHz, pol. V, SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK)
Codering: Nagra MA

Technische parameters van de vrijgegeven tp.
Astra 1KR (19,2 ° E) mp
. 32 (11,686 GHz, pol.V, SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK)

Bron: satcesc.comSuper RTL verandert naam in TOGGO

26 jaar na de start van de uitzendingen verdwijnt het merk Super RTL van de Duitse tv-markt nadat Mediengruppe RTL Deutschland met succes de resterende 50 procent overneemt . aandelen van BVI Television Investments, Inc. , een dochteronderneming van The Walt Disney Company .

Super RTL zendt sinds 2001 een kinderprogramma uit onder het merk Toggo

Het programma van de zender kent zijn doelgroep al vele jaren onder het merk Toggo , dat sterk en populair is. We beschouwen Toggo als de belangrijkste troef van Super RTL en zullen dit merk blijven gebruiken als de mededingingsautoriteiten groen licht geven , zegt Bernd Reichart, CEO van Mediengruppe RTL Deutschland .Disney gaat door met het sluiten van kanalen

- We hebben 30 kanalen gesloten in 2020. We zijn van plan om er in 2021 100 te sluiten, zei Bob Chapek, CEO van The Walt Disney Company . - Het overgrote deel van deze inhoud wordt overgebracht naar Disney+. De beslissingen die we nemen in individuele kanalen en in individuele markten, evenals de deadlines voor de implementatie ervan, worden in zekere zin bepaald door de bestaande afspraken [...]. Maar zoals u kunt zien, is dit een basisstrategie voor ons, aangezien we op weg zijn om de consument rechtstreeks te bereiken.Bibel TV blijft op Astra in HD- en SD-resolutie

Bibel TV Foundation breidde zijn samenwerking met Luxemburg satelliet operator SES (Astra) satellietcapaciteit voor de distributie station Bibel TV in HD en SD-resolutie door de belangrijkste satellietsysteem Astra positie van 19,2 ° E .

Dankzij een nieuwe meerjarige overeenkomst kan de Duitse christelijke televisie Bibel TV 24 uur per dag uitzenden in HD- en SD-resoluties voor Duitstalige huishoudens op de Astra-satelliet op 19,2 ° E.

“ Tijdens een pandemie en in tijden van sociale afstand zoeken mensen steeds meer toevlucht en stabiliteit in hun geloof. Bibel TV levert de grootste kerkdiensten van Duitsland rechtstreeks in de huiskamers en geeft mensen de mogelijkheid om actief hun geloof te praktiseren, zelfs als ze de dienst fysiek niet bij kunnen wonen. We zijn verheugd dat met de voortdurende distributie van ons programma via SES 'ASTRA-satellieten, veel mensen toegang zullen hebben tot ons tv-kanaal ”, zegt Beate Busch, programmadirecteur en plaatsvervangend CEO van Bibel TV.
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.663
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Het commerciële tv-station Lider TV, dat uitzendt vanuit Azerbeidzjan, moest zijn activiteiten stopzetten. Vanaf 1 juni dit jaar wordt het station niet meer uitgezonden op de Azerspace-1- satelliet (46 ° E) . De verzending vond plaats in onversleutelde vorm (FTA) in een sterke Europese bundel.

Het besluit werd op 24 mei dit jaar bekendgemaakt. tijdens de vergadering van de Nationale Televisie- en Radioraad van Azerbeidzjan (NSTR). De toezichthouder hield er rekening mee dat het faillissement van Lider TV və Radio-Azərbaycan door een rechterlijke uitspraak was goedgekeurd. Zo moesten de tv- en radio-uitzendingen op 1 juni 2021 worden opgeschort.

Bron: report.az

freeSAT opent twee nieuwe transponders op Thor.

Klanten van de Tsjechisch-Slowaakse satelliet pay-tv -platform Freesat, de Luxemburgse media operator M7 Group (Canal + Luxemburg), wordt verwacht dat ze een aantal programma's in de komende weken opnieuw in moet stellen in verband met de beëindiging van de simulcrypt met Slovak Telekom en de lancering van hun eigen distributie van eerder gesimuleerde stations.

" Om deze reden zullen in de nabije toekomst twee nieuwe satelliettransponders in gebruik worden genomen. Daarom zullen de uitzendparameters van sommige freeSAT-televisieprogramma's worden gewijzigd ", zei de platformexploitant. " De overgrote meerderheid van freeSAT-klanten zullen deze wijzigingen helemaal niet opmerken, omdat hun transmissieparameters zichzelf updaten dankzij de automatische afstemfunctie van FastScan ", voegt de freeSAT-operator eraan toe.

Het opnieuw
afstemmen van programma's is alleen van invloed op klanten die hun eigen tv of settopbox gebruiken zonder de FastScan-functie. Daarom zullen de programma's handmatig moeten worden afgesteld door de onderstaande parameters in te voeren.

De nieuwe freeSAT-transponders werken op 12,207 GHz, H-positie en 12,284 GHz, H-positie op Thor 7 (0,8 ° W). Momenteel worden de transponders nog steeds gebruikt door Telenor Satellite ( TSBc ) voor betaaltelevisie in Noord-Europa. Na hun release zullen de M7 Group-bedrijven worden gebruikt voor de behoeften van de Tsjechische en Slowaakse markten. Beide nieuwe transponders zijn uiterlijk vanaf 25.6.2021 FREE SAT beschikbaar. Evenals andere programma's op nieuwe frequenties.

Gelijktijdige distributie van stations op oude en nieuwe parameters zal plaatsvinden tot 1.7.2021. Vanaf 1.7.2021 zijn stations alleen beschikbaar met de nieuwe parameters
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.663
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

Canal Digitaal gaat het tijdelijke 4K Ultra HD-kanaal NPO 1 4K van 11 juni tot en met 11 juli via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost verspreiden.

Canal+ Luxembourg gaat NPO 1 4K aanbieden via de uitzendfrequentie 11.895 GHz V – 29900 – 3/4 – DVB-S2 – 8PSK. In de zenderlijst van Canal Digitaal is NPO 1 4K op voorkeuzepositie 36, bij TV Vlaanderen op 34.

bron: totaal tv
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.663
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

De M7 verandert zijn logo door de woorden "A CANAL + COMPANY" toe te voegen. Deze aanpassing maakt de verbinding van de M7 met het moederbedrijf CANAL+ zichtbaarder. De overname van M7 door de CANAL + Group vond plaats in 2019 .

90676.jpg

Nieuw TRT Diyanet-kanaal komt eraan​

In Turkije wordt een nieuwe kinderzender TRT Diyanet Çocuk opgericht . Voorzitter van de Directie Religieuze Zaken (Diyanet), prof. Ali Erbaş en TRT- CEO İbrahim Eren ondertekenden de relevante overeenkomst. Het is een uitbreiding van de samenwerking die is begonnen met het organiseren van religieuze programma's bij TRT vanaf de jaren '80 en de daaropvolgende ontwikkeling van de activiteit als Diyanet Televizyon , waarbij wordt geprofiteerd van de ervaring van TRT
De TRT Diyanet Cocuk-transmissie moet onversleuteld (FTA) beschikbaar zijn vanaf de Türksat- satellieten (42,0 ° E) . Merk op dat op 12.380V (SR 27500, FEC 3/4; DVB-S / QPSK) Diyanet TV HD wordt uitgezonden in samenwerking met TRT .

BULSATCOM
de laatste dagen zijn van deze zendergroep diverse zenders tijdelijk fta (geweest) en wel om deze reden:
Op 8 juni, als gevolg van een brand in de collectorschacht van het elektriciteitsdistributiebedrijf aan de Tsarigradsko Shosse Blvd. in Sofia, werden de belangrijkste kabelroutes van Bulsatcom getroffen. Later die dag, tijdens de reparatiewerkzaamheden, werd de gereserveerde route van de operator onderbroken, waardoor bijna alle diensten in het hele land werden onderbroken.
Dankzij alle technische teams van Bulsatcom die 's nachts in zware omstandigheden van stortregens werkten, en de hulp van de reparatieteams van het elektriciteitsdistributiebedrijf, kon de operator een alternatieve kabel naar het uplinkstation trekken om de diensten te herstellen. Satelliet-tv was binnen 4 uur hersteld en het hele land duurde 15 uur.

BUSAT_OPTIKA.jpg

https://satellietsupport.nl/index.php?/topic/8445-satnews/&do=findComment&comment=20871
 

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
5.663
Waarderingsscore
49
Punten
48
Leeftijd
60
Locatie
nijega
hoi,

20.7 - De ARD-radiostations veranderen van frequentie

Nieuw:

Transponders 39 (frequentie 11.053 H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 - 8PSK) en 61 (frequentie 10.891 H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 - 8PSK).

Volgens InfoDigital-informatie starten de ARD-radiostations van BR, NDR, RB, SR, SWR en WDR op transponder 39. De programma's van HR, MDR en RBB starten in simulcast-modus op transponder 61

Conversie naar DVB-S2 - distributie in de toekomst met audiocodering AAC-LC

De AAC Low Complexity Code staat voor zeer goede kwaliteit bij lage bitsnelheden.

In de loop van de omschakeling start ook de radiozender "Bremen Next" nieuw op Astra, die voorheen niet via de satelliet beschikbaar was. In totaal zullen dan 64 zenders van de ARD-omroepen op Astra beschikbaar zijn.

De uitzending via de eerder bekende transponder 93 (frequentie 12.266 H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S - QPSK) wordt uiterlijk eind 2021 stopgezet.SR televisie (SD)

SR televisie (SD) wordt verschoven naar een andere frequentie naar de de Astra-transponder 101, frequentie 12.422 H, SR 27500, FEC 3/4.ARD alpha beëindigt SD-distributie

De zender ARD-alpha in SD-kwaliteit, die ook via transponder 93 wordt uitgezonden, is de eerste ARD-zender die aan het eind van het jaar stopt met SD-uitzendingen via satelliet wanneer de transponder wordt uitgeschakeld. Vanaf volgend jaar is de zender alleen nog in HD-kwaliteit via de satelliet te zien. ARD-alpha HD wordt gedistribueerd via transponder 39, frequentie 11.053 H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 - 8PSK, waar sinds 9 september 2019 in hoge resolutie wordt uitgezonden via de satelliet.

bron: https://www.infosat.de/radio/astra-192-ost-ard-h-rfunkprogramme-ziehen-um
 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan