Waarom 19.2 oost,enz.enz?

G

goto

Is er een bepaalde reden of logica dat bv. Astra op 19.2 graden oost en Hispasat op 30 graden west zit.

greetings goto.

 

satelliet

Active member
Special Friend
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
228
Waarderingsscore
0
Punten
0
Deze plaatsen worden door een commissie bepaald.

 
G

goto

Oke dat er een commissie is die die plekken toewijst snap ik maar zijn zal toch geen willekeur zijn.Het zal toch niet zo zijn dat iemand op een maandagmorgen zegt :die nieuwe Sirius plakken we op 13 west,lijkt me wel een leuk plekkie hangt ie gezellig naast de Telstar.

Ik denk dat alle planeten die er zijn op een bepaalde afstand van elkaar staan en dat er een logica inzit dus dat satellieten op een bepaalde afstand van elkaar staan moet ook een reden hebben,maar welke?

greetings goto.

 

satelliet

Active member
Special Friend
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
228
Waarderingsscore
0
Punten
0
Mogelijk is er op internet wel uitleg hierover te vinden, of anderen die er meer van weten. De plaats wordt ook bepaald voor welke landen de transmissie geldt (footprints). Vb men zal geen satelliet boven de breedtegraad van Korea hangen als de uitzending voor West Europa bedoeld is. In een groep zoals bv Astra zweven de satellieten in een kubus van 8km x 8km. Wijken ze hiervan af dan worden deze via de groundcontrol bij gestuurd.

 
V

vlovlo

zou het ook niet iets te maken hebben met de uitgezonden ferquenties, iedereen ken wel het verhaal van de zend amateur in de buurt.

 
R

redneck eyeball

de operatoren vragen aan een commissie of ze hun satjes op een bepaalde plaats mogen hangen. Ze betalen hier meer dan een klein beetje centen voor.

De commissie kijkt dan of er op die bepaalde plaats niets in de weg zit en of dit niet strijdig is met eerder verkochte plaatsen waar nog niets hangt.

De operatoren kunnen verschillende redenen hebben om op een bepaalde plaats te hangen, dicht in de buurt van een populaire concurent bevoorbeeld, zoals Hotbird en Astra. De reden hiervoor is dat mensen dan met een dualfeed zouden kunnen werken.

CU

Red

 
R

redneck eyeball

ik heb het ook maar ergens gelezen hoor, tijdje geleden stond daar in één of ander magazine eens een artikel over ...

CU

Red

 
P

petertje

Kijk voor de grap eens hoeveel (of hoe weinig) plaats er eigenlijk is op de clark belt. Die commissie zal best een beetje werk hebben om alle vogels netjes naast elkaar te "plakken" zonder botsingen.

Het "ophangen" van een geostationaire sat. vergt nogal wat ruimte. vanuit de transferorbit kunnen ze een sat. niet zo maar even direct op de juiste plaats brengen.

Op internet zijn programma's op te halen waarin alle huidige sats te zien zijn, evenals tussenruimtes (berekend). Waar je dit programma kan vinden weet ik ook niet, ik heb het ooit opgehaald om eens naar de communicatie tussen de Mir en de diverse grondstations te kunnen luisteren, en proberen bij mooi weer de Mir eens te zien overfladderen. Als je dan kijkt wat er allemaal rond onze bol suist ! Ongeloofelijk.

Peter.

 
G

goto

oke jongens ik weet weer genoeg,bedankt voor de info!

greetings goto.

 

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
2.597
Waarderingsscore
234
Punten
63
Leeftijd
54
Locatie
Ergens daarzo..
Het is maar wat je weinig ruimte noemt.

Ze hanteren een onderlinge afstand van rond de 200 kilometer tussen de satellieten.

Ok, het is in de ruimte een afstandje van niets maar je zou het heen en weer moeten fietsen iedere ochtend naar je werk.

 
R

redneck eyeball

vandaar ook de reden dat ze redelijk veel centjes moeten betalen om zo'n vogel in de lucht te mogen hangen ...

CU

Red

 
E

edwin

Er staat mij nog iets bij dat Nederland oorspronkelijk een plekje op 19 West was toegewezen. Dat was de Olympus satelliet. Met 19 Oost zijn we dus een beetje verdwaald.

Edwin

 


Kerst 2022Kerst 2022
GamesGames

Advertenties


Kerst 2022Kerst 2022
Bovenaan Onderaan