wat blijft het akelig stil met de wild kaart?

Half nederlandse satkijkers zijn aan het sharen dat komt ook niet ten goede. de druk is van de ketel met deze alternatief.

Voordeel geen gekloot met modules of kaarten e.d
Nadeel van een ander afhankelijk.




mvg.sath.
 
Welke druk is van de ketel? Volgens mij niet want denk maar niet dat C+ en andere providers niet nog steeds bezig zijn oplossingen te zoeken om iets aan dat cardsharen te doen.

Overigens zag ik net op de Wildcardsite dat ze probs met hun database hadden... yeah right.;)
Draaien zeker mysql op een windows bak.:biggrin:
 
zou het cardsharen voorbij zijn als ze ontvanger en kaart aan elkaar koppelen, dus als set geregistreed zijn.

ik geloof zoiets als boxkey en cardkey
 
@ satbird

Denk het niet, dat truukje is bij NDS ook al omzeilt door de emu makers...
 
dus cardsharen zou dus op langer termijn de ondergang van C+ kunnen betekenen.

Dan komen ze vast zelf met een soort koppeling die waarschijnlijk,hetzelfde kan zijn.
Dus cardshare vanuit C+.
waarbij je dus zelf geen kaart meer hebt , maar inlogd staat bij C+ .

zoiets zal het wel worden in de toekomst, c+ zal wel denken , vuur met vuur bestrijden.

Chit ik zit tips voor C+ te verklappen
 
Hahaha, sjonge wat een goed idee...

En denk je dan niet dat je de CW die C+ je dan stuurt niet kunt delen....

Sweet dreams...

GR Fred.
 
Hoe meer er gaan sharen, hoe meer er een abbo af gaan nemen bij c plus... ;)

Maar zeg nou zelf is het aanbod van canal plus nu zo goed dan?

Tja afgelopen weekend twee echte premieres, en dan nog wel kaskrakers die in de prijzen zijn gevallen....:biggrin:

Zaterdag avond lekker kunnen genieten van Basic instinct...

En zondag van de fantastische film Problem Child...

Tjonge wat een aanbod, ik ben benieuwd wanneer First Blood uitgezonden wordt? :biggrin::biggrin::biggrin:
 
Ik denk niet eens dat het zo ver zal komen, zo'n einde van Canal+ of laten we zeggen het einde van satellietproviders in Nederland. De mensen die een shareserver hebben, hebben kaarten, dus in dat geval spreek je toch van reguliere betalende klanten.

Het gemis zijn dus alleen de clients, dat is een beperkte groep want je bent gek als je onbekenden op je shareserver gaat toelaten.
En zelfs dan nog. Betreft het bij de clients toch hoofdzakelijk mensen die zonder share toch geen premium abonnement zouden nemen, hooguit slechts enkelen, en dat aantal is te verwaarlozen.

Ik wil mezelf best als voorbeeld stellen. Ik kijk al naar Anaal+ sinds het digitale tijdperk. Ben voorzien van een officieel geregistreerde kaart en betaal daar ook voor.

Maar ik zou nooit en te nimmer het premium pakket nemen. Ooit heb ik het gehad, vroeger op de kabel, toen je nog paketten kon kiezen (ochtend, middag en nachtpakket) en toen was het nog FilmNet zelfs.
Dat is na een paar jaar opgezegd omdat er altijd maar hetzelfde kwam. Dit is al sinds FilmNet zo en Multichoice en Canal+ hebben ook daar geen verandering in aangebracht.
Het enige wat er nog bij komt wat ik niet op kabel heb is Cartoon Network en sinds kort hebben we dat ook op kabel en dat is dus hoofdzakelijk voor de kids.

Het aanbod is gewoon bagger. Natuurlijk zou het ook weer jammer zijn als er helemaal geen provider meer hier was maar ach, de geldwolven kennende zal dat nooit gebeuren.
Mocht het wel gebeuren, dan regelen ze maar eens in Europa dat je ook een abo kunt nemen op buitenlandse providers, ze willen toch immers 1 Europa? Ze hebben al iets bedacht tegen piraterij wat dit betreft. Als ze dus iets tegen hackers kunnen bedenken, waarom dan niets met eenzelfde snelheid VOOR de bewoners van Europa?

Afijn, ik hou er weer over op, krijg weer zo'n misselijk gevoel in mijn maag.
Het grapje van de ondergang heb ik al te vaak gehoord, als sinds 1989 dat ik met pc's bezig ben en heb er nog nooit een onder zien gaan aan zoiets.
Wel aan het gemis aan service en kwaliteit!
Want DAT is nummer 1 reden dat je klanten weglopen, niet omdat het soms te hacken is wat je uiteindelijk vaak ook veel geld kost op den duur.
 
Ach ze zullen heus wel iets ondernemen tegen kaart sharing maar brein is ook al jaren bezig tegen downloaden wat ook niet 123 lukt ja ze pakken een keer een kofferbak dealer die per dvd 500 euro boete krijgt maar daar lossen ze het ook niet mee op.

En canaal+ zal het sharen ook wel niet alle minuut de kop in kunnen drukken illiegale praktijken via internet daarvan is het einde zoek .

Maar de druk van de ketel wil ik mee zeggen dat er meer mogelijk heden zijn om illiegaal te kijken das neem ik aan dat het kraken van providers daar onder te leiden heeft. de grote jongens laten het afweten.

En wat die wildkaart aangaat tja een luchtje vind ik daar aan zitten.

Ook denk ik dat het tussen de oren zit om een bepaald pakket open te hebben.want wat heb je er aan tijdens het zappen dat er vele pakketen dicht zijn je wild er even beeld op zien maar hoe vaak kijk je er na?

En dat share aanbieders geen onbekenden toelaten is ook al achterhaald de aanbod wordt steeds groter het is al lang geen vrienden /kennissengebeuren meer.

Maar ja elk zoekt zijn mogelijkheden om te kunnen kijken en dat het geld kost moet je voor lief zijn. een hobby kost altijd geld en kat en muis spel blijft het ook.alleen de info over dergelijke dingen zijn op satboards taboe daar hebben ze een vinger in de pap. maar dan gaat het via pm daar zijn de meenste satboards goed in.

mvg.sath.
 
Akelig stil?
Wordt het niet bewust stil gehouden?

Ik doe natuurlijk niet aan illegale activiteiten, maar bij mijn buurman zie ik zijn Opos kaartje nog steeds vrolijk draaien op C+ NL.
 
Het is natuurlijk niet de insteek om Anal+ de nek om te draaien , wat heb je dan als dat gebeurd ? .. die mensen zitten daar ook om geld te verdienen .. werknemers hebben ook een baan en een gezin .. die moeten ook eten !
Nee .. de insteek is om zelf aan de gang te gaan en het 1 en ander te ontdekken ! .. zeg nou niet : Ja hee .. ik ben niet zo slim .. neem de moeite is om wat te ontdekken .. zo moeilijk is het niet hoor .. Nee .. je moet gewoon die kutkaarten blijven kopen en de zogenaamde "Hobbyist" blijven spekken .. dan ben je goed bezig .. Nogmaals het gaat niet om het kijken maar om het open hebben .. toch ? kijken doen we niet .. ja .. zijdelings ..
Blackie .. grote vriend .. ga weer eens aan de slag met je enorme Irdeto kennis , doe weer eens wat met je kennis , wedden dat je het weer ontzettend leuk gaat vinden ? .. Ja .. maar .. ik heb geen tijd .. nee .. kom op hee .. ( Is dat peptalk of niet ) Zooooo ..
Enne Goka .. die is slim zat om wat te ondernemen .. Freggel is buitengewoon bezig , zo hoort het ! ..

Cya boys ..

Groeten van ....
 
Tuurlijk moet we "allemaal" zoals ik hetzelf zeg meer klooien met de funkaartjes, goldkaartjes en titakaartjes en voor sommige wild, opus, knotkaartjes.

Maar het draait volgens mij ook om samenwerking iemand die je het 1 en ander wijs maakt waar je moet beginnen ATR of key's kopieren en vergelijken. En misschien moet je het met elkaar vergelijken waar loop jij op vast. He zegt de ander dan daar heb ik hier deze oplossing voor. Zo kom je veel verder dan dat iedereen het wiel opnieuw moet gaan uitvinden.

Ik zou bv. als ik wat meer tijd heb me graag in de materie willen verdiepen maar daar heb ik verlopig nog geen tijd voor. Komt vast nog wel.

;)
Nr.10
 
" Ik zou bv. als ik wat meer tijd heb me graag in de materie willen verdiepen maar daar heb ik verlopig nog geen tijd voor. Komt vast nog wel. "

Kom op hee ! .. go for it ! .. tijd maken .. geen nachtrust .. nergens voor nodig !

Cya ..
 
Er zijn meerdere mensen die deel uitmaken van iets waar ik me tijd in wil stoppen.

De sat hobby komt voor mij nu even op plaats 2 (daar is het ook een hobby voor)

;)
Nr.10
 
@ The Green Hornet

Tis maar goed dat je geen Pinokkio heet, anders zat je nu met je neus tegen de monitor...:biggrin:

GR Fred.
 
Bij extreem hoge uitzondering een post van mij.

Zie eens aan de secafaq te komen, besteed daar eens tijd aan.
Log dan eens wat er nu gebeurd en vertaal dat.
En svp ga mij nu niet PM-en ik weet niets en zoek ook.
Avensis
 
De Seca faq? Bedoel jij dit:

(ok? het is gejat van een ander board! ) ;)

Met veel plezier is hier dan de lang verwachtte seca2 FAQ:
(Vanwege het vertaalwerk zal deze in gedeeltes geplaatst worden).

Seca2 FAQ
Nader kennis met de ECM/EMM

Als eerste zou ik aan willen geven dat voor het begrijpen van deze FAQ,
allereerst kennis van zaken moet hebben betreffende het seca systeem met behulp van Seca FAQ. Alles wat hier vermeld wordt is uitsluitend bedoeld voor het onderzoek en studie van seca2.


Nieuw in het seca2 systeem

Aan de hand van een log van een ECM is het mogelijk om het eerste karakter-
eigenschap van het nieuwe systeem te realiseren:

C1 3C 01 BE 5C
10 01 CD 99 F1 E7 88 F1 E9 00 50 F9 09 5B 02 43
DD 03 35 39 1B C2 41 97 AF B3 8A A7 F7 9A FA 78
12 C9 BA 23 16 42 99 0E 9A F3 31 72 22 BC B8 C6
62 45 37 F9 7F 68 15 7C BB 7C A7 F2 3D F8 27 82
52 49 54 56 98 0C AB 94 26 95 74 A7 12 B6 83 4D
23 46 03 F1 E1 A5 66 31 05 96 46 48 [90 00]

Bij wijziging van alle bytes, behalve de rode, tussen twee verschillende ECM's, is enig nanocommando onbekend en is er geen spoor van de 'signature' te bekennen: de reden hiervoor is het simpele feit dat de data encrypted is.
Men weet nu dat er bij seca2, twee paren van ecryptie aanwezig zijn:
de SUPERENCRYPTIE (werkt met blokken van bytes) en de SECUNDAIRE SUPERENCRYPTIE (SSE of Envelope), die handelt de data die zijn geintegreerd.
Deze processen van encryptie zijn verplicht voor de data van de ins. 3C/38/40.
Het gebruikte algoritme voor de SSE is vooralsnog onbekend, al verdenkt men dat
er gebruik wordt gemaakt van een decrypt type RSA.
De superencryptie zou anders dan de SSE moeten lijken op die van SECA.



Superencryptie (SECA)

Als men de instructie in zijn geheel neemt (incl. de signature) en deze is
te delen in blokken van 8 bytes, bij elk blok kan men de algoritme van encryptie
met de key aangegeven door P2 toe passen.
Als de bytes die overblijven een nummer minder dan 8 zijn, dan kan de blok niet
compleet gemaakt worden en blijft het gecodeerd.



De structuur van de ins 38/3C/40

De klassieke formulering van SECA is compleet gehandhaafd met respect naar ISO 7816.

C1 38/3C/40 P1S P2 LEN + pakket van data

p1
Bit 0...3 :Aanduiding van de provider naar waar de commando verstuurd wordt.
Bit 4 :Gebruiken van primary key of primary + secundary key.
Bit 5,6 :Geeft begin aan van flashbuffer voor de berekening van de 'signature'
Bit 7 :niet in gebruik.

P2
Bit 0...3 :Aanduiding van de gebruikte key voor decrypten van de SuperEncryptie.
Bit 4 :Betekennis onbekend (moet zijn = 1)
Bit 5,6 :Selecteerd de map voor desencryptie en een eventuele user ALGO (niet actief bij de v7).
Bit 7 :Aanwijzer van de SuperEncryptie (moet zijn = 1)

LEN
Is de lengte van de 'pakketten van de data'

Voorbeeld:

C1 40 01 B1S 5C
10 01 12 08 F5S 56 DE F0 11 12 DOS D8 40 3B 34 7A
EB A5 B7 30 41 50 5F 02 6D B2S 03 ABS 29 2B 29 7A
05 4F AFS 83 18 75 1F 33 49 67 29 0CS C0 22 C7S 44
E3 BA 45 6D 1B 3A F3S 56 07 A9S 89 5D B4S 5E 8A D1
1F 40 F4S 50 D1S 57 D0S 96 88 5B EBS 93 2A 10 CE E8
4D 36 1F 80 A7S 65 A6S 9C 3E 03 78 49


Zoals eerder vermeld, zullen de twee bytes aangegeven in rood, voor alle lengtes van de INS zich hetzelfde handhaven.
Ze vertegenwoordigen enige parameters voor de SSE en 'gedragen' zich verschillend met respect op alle andere data. Ze geven ons de definitie aan van parameters P3 en P4.
Binnen deze data bevind zich een parameter van zeer grote extensie die niet zichtbaar is, vanwege het feit dat deze encrypted is.
Zijn funktie zal ik nader uitleggen, maar als eerste is het genoeg om
zijn extensie, zijn positie (de laatste byte van de data) en de naam (P5)
te weten. Dit wetende kunnen we een nieuwe uitvoering van de structuur
van de INS aangeven:

C1 38/3C/40 P1 P2 LEN P3 P4 + Data Pakket (P5)
 
Proces van executie van de ins.

In grote lijnen heeft het deze logische 'gebeurtennis' (en tijdelijk):

1 - De normale controles van protocol ISO7816 CLA/INS/LEN (mogelijke status error 6D00, 6E00, 6700)

2 - Controle van P1, aanwezigheid van de provider
(status 9004 als niet aanwezig)

3 - Controle van bit 4 van P2 (moet zijn = 1, status 9024 in tegengesteld geval)

4 - Controle van bit 0 van P4 (moet zijn = 1, status 9024 in tegengesteld geval)

5 - Controle van P3



De gereserveerde handeling van P3 is gelijk aan die van een nanocommando,
maar:

- Moet op zijn minst waarde 10 hebben (status 9024 voor inferieure waardes)

- Is volledig onbekend, samen met data geasocieerd naar P3, voor het
volgende proces:

-> Decrypt SSE ( )
-> DECRYPT SE
-> Parsing en executie

("PARSING", letterlijk vertaald w.d.z. "Analyse van de periode", in onze
context betekend het "examinatie van een nanocommando en zijn parameters")

- Behoord tot de data voor berekening van de 'signature'

Om te weten hoeveel data geasocieerd is aan P3, nemen we de klassieke lijst
van de LEN van de nanocommando:

High Nibble / Nano Lenght
---------------------------
0... C / 0... 12 ( belangrijk : 0 is geen acceptabele waarde voor P3)
D / 16 byte
Y / 24 byte
F / 32 byte

Observatie: P4 is de eerste byte van de data voor P3.



Als laatste voor deze controle kan men status 6700 (error LEN) verkrijgen,
omdat nadat de data van de P3, moeten op zijn minst de 5A bytes (90 in decimalen) verschijnen. De reden hiervoor zal verderop toegelicht worden.

6 - Controle van de bits 1,2 van P4 (moeten zijn = 0, status 9036 in tegengesteld geval)
P4 is indicator voor de-SSE, maar de exacte funktie is nog onbekend.

7 - Decrypt SSE (de-SSE of de-envelope)
Gezien het feit dat de algoritme onbekend is, kunnen we aanschouwen dat
men gebruik maakt van verschillende keys voor elk provider (maar hetzelfde
voor alle kaarten) en deze opereerd altijd en alleen bij de laatste 5A byte van de data. De consequenties zijn:

- Een ECM/EMM geadresseerd naar een provider is niet toepasbaar bij een
verschillende provider.
- de data van P3 (neemt geen deel aan de-SSE) moeten vervolgd worden door
tenminste 5A bytes (dit is de verklaring voor de status 6700 gedurende volgorde van P3)
- Mogelijke bytes bij de data van P3 en de laatste 5A byte nemen geen deel
aan de SSE/envelope (belangrijk).

Voorbeeld:
(Note: De getoonde commando is fictief, correspondeerd aan geen enkele log van data)

C1 40 01 B1S 6A
43 51 6E b1 92 0F 87 17 D3 5C 87 47 34 5E 39 79
12 08 F5 56 DE F0 11 12 D0 D8 40 3B 34 7A EB A5
B7 30 41 50 5F 02 6D B2 03 AB 29 2B 29 7A 05 4F
AF 83 18 75 1F 33 49 67 29 0C C0 22 C7 44 E3 BA
45 6D 1B 3A F3 56 07 A9 89 5D B4 5E 8A D1 1F 40
F4 50 D1 57 D0 96 88 5B EB 93 2A 10 E8 4D 36
1F 80 A7 65 A6 9C 3E 03 78 49

Bij deze commandode bytes in het rood aangegeven hebben betrekking op P3
en de relatieve data (High Nibble van P3 =4, dus 4 data bytes).
De bytes in het geel aangegeven hebben betrekking op 5A bytes onder SSE.
De rest zijn bytes buiten de SSE (zichtbare bytes of SuperEncrypted).


Wat vinden we onder een SSE decrypt?

Een groot verschil kunnen we onmidelijk zie ten opzichte van Seca:
De sigature is extern naar de SuperEcryptie en heeft geen vaste positie.
We gaan terug naar het commando aangegeven bij het voorbeeld met de
veronderstelling van een mogelijke de-SSE:

C1 40 01 B1S 6A
43 51 6E B1S 92 0F 87 17 D3 5C 87 47 34 5E 39 79
D7 C6 1A C9 4F E8 40 6C 67 E3 AB 84 4C 29 3F DD
A3 F0 E6 37 86 6D 8A 23 CB 88 55 9D 47 78 B6 71
54 9F 82 D8 85 1C 3E 05 34 36 27 00 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 00 P5 <- ----------------(NU ZICHTBARE P5)

Deze parameter heeft als funktie het aangeven van de positie van nano 82,
dit betekend dat de kaart niet op zoek gaat naar de signature, waarbij
de gehele commando nagaat bij het zoeken naar de nano. Maar het gaat op
"veilige modus" naar de positie aangegeven door P5 . (positie nano 82):

- De signature en lengte van de 8 bytes, het is niet aannemelijk dat
de nano 82 bij de laaste 8 posities van de commando aanwezig is.
- De data voor de berekening van de signature moeten o zijn minst 8 zijn,
en bij andere beeindigigen van nano 82 moeten deze gepaard gaan met op
zijn minst 8 bytes.


8 - Cotrole van de waarde aangenomen door P5

De berekening die de kaart aangaat voor de bepaling va de postitie van
nano 82 is de volgende (berekening a.d.v. 8 bits)

POSITIE 82 = LEN - (P5 +8)

De waardes van P5 tussen 128 en 255 zijn niet geldig (verkrijgt status 9037).
Als P5 = 0 dan verkrijgt men status 9038.
Als P5 de waardes in de rang 1/127 aanneemt verkrijgt men status 9037.

9 - Controle van bit 7 van P2 (moet zijn = 1, status 9035 en tegengesteld geval)

Dit is de bit die de SuperEncryptie aangeeft.

10 - Zoeken naar de key voor de berekening van de signature

Voor de berekening van de signature is de key aangegeven door P2
noodzakelijk; De tweede van de INS geeft aan dat niet alle keys bruikbaar zijn.

INS 40 : Alleen 'richtingaanwijzende' Key (Key Index in rang 0...B) in tegengesteld
geval verkrijgt men status 9013
INS 3C : Alleen Operationele Key (Key Index in rang C...F) in tegengesteld
geval krijgt men status 904A
INS 38 : Enige verbonden data bij bruikbare key.

Hier aangekomen begint het zoeken naar de key in EEPROM, als deze niet
aanwezig is krijgt men status 901D, als men geen primary key vind, of status
901F, als men geen secundary key vind. Eenmaal de key teruggevonden,
gaat men de checksum verifieren, als dit proces faalt dan krijgt men status 9028.



ATTENTIE!!
De status 9028 verktijgt men niet alleen bij het falen van de checksum!!!
Het kan ook tijdens het proces die betrekking heeft op de-SSE verschijnen ,
maar de reden waarom dit gebeurd is op het moment onbekend.
Voor onderscheiding van beide gevallen is het noodzakelijk om een analyse
te doen van de 'respons-tijd'.

9028 pre-SSE : rond de 73000 cyclussen
9028 Key-Checksum : over de 190000 cyclussen



11 - Verificatie van nano 82 en berekening signature

De kaart neemt de waarde van het berekende onder punt 8 en verifieerd of
de nano 82 daadwerkelijk op aangegeven positie bevind.
Als men deze niet vind krijgt men status 9002.
Als nano 82 aanwezig is, dan gaat het met de berekening van de signature verder.
De bytes die afhankelijk zijn van de waarde van de signature verstaan we
allen en alleen de data die betrekking hebben op nano 82 totdat de
inbegrepen P3 gelokaliseerd is.

C1 40 01 B1S 6A
43 51 6E B1 92 0F 87 17 D3S 5C 87 47 34 5E 39 79
D7 C6 1A C9 4F E8 40 6C 67 E3 AB 84 4C 29 3F DD
A3 F0 E6 37 86 6D 8A 23 CB 88 55 9D 47 78 B6 71
54 9F 82 D8 85 1C 3E 05 34 36 27
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 00 P5

Bij dit voorbeeld alle bytes aangegeven in het blauw nemen deel aan de
berekening van de signature.
De key voor berekening van de signature, wordt door de Nibble onder P2
aangeduid, ondertussen de bits 5,6 de tabellen voor gebruik aangeven.
Bit 6 / Bit 5 /
------------------------------------------
0 / 0 / Tabel ROM (zelfde als Seca)
0 / 1 / Tabel EEPROM (A)
1 / 0 / 'Alternatieve' Algoritme
1 / 1 / Tabel EEPROM (B)
[/LIST]

Als (Bit 6, Bit 5) = (1,0) dan is benodigd om de de decrypt middels
een 'alternatieve' algoritme te executeren, memoriserend in de EEPROM van
de kaart. Bij de v7 is zo'n algoritme niet aanwezig: een mogelijke INS
verstuurd met (Bit6, Bit5) = (1,0) zou men status 9034 moeten krijgen.

De analyse van Bit 6,5 wordt onmiddelijk gedaan voordat men begint met
bevestiging van de aanwezigheid van nano 82.

Het momet is aangekomen voor de berekening van de signature: het is interessant
om de lengte van de commando in de gaten te houden, dat deze geen invloed
heeft op betrokken tijd m.b.t. de berekening.
Dit zou aan kunnen geven dat het gerealiseerd wordt middels de hardware (de crypto-processor).
Als de berekende signature verschillend is van de aanwezige bij de commando
dan is de status die men verkrijgt 9002 (ook wel 9002_B of 9002 type 2 genoemd).

9002_A en 9002_B verschillen tijdens respons-tijd: time(9002_B)> de time(9002_A)

12 - Decrypt SuperEncryption (Decrypt SE)

De decrypt SE gebeurd a.d.h. van 'achtsten', acturerend de bytes die tussen
de P3 en de nano 82 zitten.

C1 40 01 B1S 6A
43 51 6E B1 92 0F 87 17 D3 5C 87 47 34 5E 39 79
D7 C6 1A C9 4F E8 40 6C 67 E3 AB 84 4C 29 3F DD
A3 F0 E6 37 86 6D 8A 23 CBS 88 55 9D 47 78 B6 71
54 9F 82 D8 85 1C 3E 05 34 36 27 00 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 00 P5

1- Decrypt SE actueerd verschillend voor de INS 3C, zoals bij Seca ook
het geval was.
2- Anders dan bij Seca, waarbij de incomplete 'achtsten' zichtbaar verschijnen,
hier gebruikt men een proces van psuedo-cryptie van de 8 bytes met
betrekkng op nano 82, om als doel geen enkele data zichtbaar te maken.

13 - Pre-parsing van de 'body' van de INS en executie van de commando

Na de SuperEncryptie moeten we een INS type zoals bij seca, met een
'kanonieke' nanocommando, maar nu heeft het niet dezelfde executie.
Een voorbeeld:

C1 40 01 B1S 5C
10 01 [F0] FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
FF FF FF FF FF FF FF FF FF [22] 1A 3F [21] 1A 7F [90] 5D B9 5D 66 CA DE DF FF 00 45
[90] 5C 55 A8 EE 6F 9F 67 AA 92 [90] 5E EF AB 5A 97 FA BC 6F 91 [82] C9 2D C3S 6C
C4 77 74 8B...... ETC. ETC.

De analyse van de nanocommand gebeurd van links naar rechts....
 
Ik zeg het eerlijk, gemakshalve heb ik dit gekopi?erd van een ander forum, hopelijk mag het want volgens mij is dit in grote lijnen wat @Avensis bedoelt met de Seca faq ;)
 
Da's de seca faq wel geloof ik.:)

Ook denk ik dat het tussen de oren zit om een bepaald pakket open te hebben.want wat heb je er aan tijdens het zappen dat er vele pakketen dicht zijn je wild er even beeld op zien maar hoe vaak kijk je er na?
Klopt ook weer, maar het gaat dan ook meer om de sport. De satelliet is een hobby en het kijken is bijzaak, dat blijkt hier ook uit.
Het is vervelend als er een zwart plaatje tussen zit, dus ga je proberen de techniek te doorgronden om te zien of het zwarte plaatje omgezet kan worden in iets leukers.
Hoe vaak kijk je er dan na? De echte hobbyisten eigenlijk niet of nauwelijks want dan is het niet meer zo interessant en die gaan weer verder zoeken naar iets anders wat zwart beeld geeft.
Probleem is alleen dat de techniek steeds ingewikkelder word en voor steeds minder mensen te begrijpen en doorgronden.

Er zijn er ook die net dat kijken wel het interessants vinden en dat levert die kaartenmakers steeds zo leuk geld op voor een paar dagen beeld.

Nummer10 heeft ook een stevig punt. Het berust ook grotendeels op onderlinge samenwerking. Net zoals je gezamenlijk een board interessant houd, help je elkaar ook onderling met de coderingen.
Bepaalde maatregelen buiten de invloedssfeer hebben ervoor gezorgd dat dit niet meer op elk board mogelijk is, maar er is altijd nog deels wat mogelijk en daarnaast zijn er nog zaken als PM, Chat, Teamspeak, noem maar op.

Gezien de commercie lijkt het er de laatste tijd wel op dat de echte technici steeds minder vrij geven. Als ik dan lees dat iemand nog luster op Opos verder aan het kijken is terwijl anderen op Opos of Wildcard geen beeld hebben dan kan dat maar tot 2 conclusies leiden.
1.) Ofwel het is onzin.
2.) Ofwel het klopt en in dat geval blijkt dus dat er toch nog het nodige nonpublic gebeurd en het angstvallig binnenskamers gehouden word.

Ook daar is natuurlijk iets voor te zeggen, zo vreselijke publiek moet het ook niet worden zoals vroeger, althans da's mijn opinie.
Helaas is het onderlinge vertrouwen zo beschaamd dat de mensen die het evt. dan wel werkend hebben en de techniek weten, te angstig zijn om delen van de kennis verder te verspreiden en da's wel een gemis.
Het hoeft niet op een presenteerblaadje, maar het mag wel meer dan er voorhanden is.
Als dat niet gebeurd kom je met beperkte technische kennis moeilijk verder.

De tijd zal het leren....

Geen nachtrust? LoL, die heb ik nu ook al niet, maar het gaat me gewoon boven mijn pet helaas.:)
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan