Jump to content
Guest flup

Dood van P. Fortuijn.

Recommended Posts

Guest flup

Een schande is het!

Pim was ook maar een mens, hij wilde nederland veranderen,...niet dat alles wat hij deed een zei goed was,...maar waarom moet ie dood,...nederland is een vrij land,..iedereen mag zijn mening geven,...als iedereen dood was omdat hij/zij zijn mening zou geven, zou volgens mij al heel de wereld zijn uitgestorven,...

 

Wat vinden jullie hier nou van?!?

Share this post


Link to post
Guest redneck eyeball

Extreem rechts is niet iets waar ik mij goed bij voel. Racisme en dat soort zaken zijn niet aan mij besteed. Leven en laten leven. Dat geldt ook voor Pim Fortuyn.

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, of ik het daar mee eens ben is een andere zaak.

 

Ik heb hier daarnet ook de beelden zitten volgen ... en nee, dood hoeft voor mij niemand. Ook Pim Fortuyn niet.

 

Innige deelneming

Red

Share this post


Link to post
Guest Wimpie

En waarschijnlijk zal dit weer koren op de molen zijn voor extreem rechts...

Share this post


Link to post
Guest satguy

Diep treurig wat er nu weer in Nederland gebeurt,je hoeft het niet eens te zijn met zijn uitspraken maar dan daarom iemand maar neerschieten?Ben het ook niet altijd eens met uitspraken van mensen over buitenlanders homo's en anderen die volgens velen anders zijn dan zij denken te moeten zijn maar om dan iemand neer te schieten?

Share this post


Link to post
Guest MAS3

Dat geloof ik ook.

Die (extreem rechts) denken nu een "martelaar" te hebben, en zullen dit gaan aangrijpen om onrust te gaan stoken.

Dit is absoluut het slechtste dat kon gebeuren omtrent het hele gedoe om deze man.

Het zal nog lang naklinken.

Share this post


Link to post
Guest bullet

Tis onbegrijpelijk dat dit kan in NL, maar ik denk dat we ons beter met satellite stuff kunnen bezighouden., daar is dit forum voor bedoeld.

 

 

Grtz Bullet

Share this post


Link to post
Black Tiger

Het kletspraat forum is voor kletspraat, dat gaat overal over.

 

Wat mij opvalt is dat mensen Pim steeds vergelijken of toebedelen aan extreem rechts.

Deze mensen luisterden volgens mij niet goed naar wat Pim vertelt. Hij was misschien wel rechts, maar zeker niet extreem rechts.

 

Voorbeelden:

1.) Er waren zwarten en buitenlanders die hem graag wilden hebben

2.) Pim heeft pas nog een uitspraak gedaan dat hij asielzoekers die langer dan 5 of 6 jaar in Nederland waren en dus gesettelt waren een generaal pardon wilde geven, dat is dus echt niets voor extreem rechts want die willen alle buitenlanders buiten.

3.) Fascisme? Waarom? Omdat hij luisterde naar de mensen op straat.

 

Oke, hij was geen echte politicus, te weinig ervaring, maar hij stond wel voor zijn uitspraken.

De zittende politici denken teveel dat ze weten wat er in het volk speelt, maar ze moeten eens minder denken en wat meer luisteren naar het volk. Geen wonder dus dat ze ook steeds zo verbaast zijn als iemand als Janmaat of Pim Fortuyn op staat en dan enorm veel stemmen trekt.

 

Verder had Pim het ook goed voor betreffende buurtverbetering, meer politie op straat.

Hij was helemaal niet zo tegen buitenlanders en asielzoekers, het enige wat hij wilde, is wat wij ook willen, minder economische vluchtelingen.

Veel vluchtelingen komen naar Nederland, maar ze komen wel door Frankrijk of Duitsland, en waarom vragen ze daar niet asiel aan, daar komen ze als eerste langs, dus er zitten nog zat economische vluchtelingen tussen.

 

Zo slecht en extreem rechts was Pim dus helemaal niet, maar je moet wel luisteren naar wat hij te vertellen heeft en niet meteen wat beginnen te roepen.

 

Ikzelf had misschien ook niet op hem gestemd, maar de situatie zoals dat zich voordoet, de hoek waarin hij genoemd wordt (extreem rechts en fascistisch) dat is hem door de media en tegenstanders aangedaan, vanwege een enkele uitspraak en zodoende is er kwaad bloed ten opzichte van hem gekweekt.

 

Persoonlijk vind ik dat we spijtig genoeg een heel markante en aparte persoonlijkheid moeten missen, waarvan ik graag eens gezien had hoe hij het in de politiek gedaan had, ook al was het als kleine partij of oppositie.

 

Het is een zieke, laffe daad geweest en ik kan me niet voorstellen dat dit hier een zieke geest geweest moet zijn.

Verschillen van denkwijzen lost een klein beetje redelijk mens niet op met kogels. Zoals al vaker gezegd is, waar gaat het naar toe met dit land. :grr:

 

Pim: rust zacht en in vrede

 

Medestander of tegenstander, dit heeft hij niet verdient, geen enkele politicus verdient zoiets.

We leven toch potdikke niet meer in de tijd van Hitler waar politieke tegenstanders even uit de weg geruimd worden....... bah.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest xgabox

goed gezegd BT !!

 

 

idealen van Pim fortuyn hebben absoluut niets met extreem rechts te maken..

zou het dom vinden van mensen die dit wel beweren, die hebben duidelijk de "boodschap" gemist.

 

geweldig veel respect heb ik voor deze man, een man die opstaat voor de belangen van iedere nederlander,in een land waar de mensen allang genoeg de mond gesnoerd is,door een ieder een mening op te dringen,en dus te laten doen zoals van hogerhand beslist werd.

 

dat is een vertekend beeld van een democratie.

ik hoop echter wel (en ben daar wel positief over) dat de ideen van PIm toch tot grote veranderingen gaan leiden.

 

Nederland is in ieder geval wakker geworden,en zal hier een lering uit gaan trekken .

 

hij gaat in ieder geval de geschiedenis in als een fenomeen..

 

 

 

respect respect !!!!!!

Share this post


Link to post
Guest redneck eyeball

Ik weet niet wat de man in Nederland allemaal vertelde of waar hij precies voor stond.

Maar in de buitenlandse pers (daar reken ik ons klein Belgenland dus ook bij) wordt hij in één adem vernoemd met Le Penn en onze eigen Filip De Winter.

Wat jullie opnoemen als zijn politiek programma trekt verdomd veel op dat van ons Vlaams Blok en dat is hier in ieder geval extreem rechts hoor.

één van de titels die hier enkele weken geleden op de voorpagina van de kranten stond was Nederland heeft nu ook een extreem rechtse partij, die van Pim Fortuyn.

 

Maar zoals ik al schreef, als buitenlander sta ik daar wat verder van af, en krijgen wij hier natuurlijk maar flarden in de pers van wat er bij jullie gebeurd. Dat kan dus best een vertekend beeld zijn...

 

CU

Red

Share this post


Link to post
denktenk

Hij werd door zijn politieke tegenstanders en de media in een bepaalde hoek gedrukt, maar extreem rechts was de man niet.

Hij verwoordde gevoelens, die bij een heleboel mensen onderhuids borrelen, op een politiek zeer incorrecte manier (wat een compliment is).

Hij was een populist die zijn ideeën alleen maar kon spuien omdat de gevestigde politieke orde er gewoon een potje van had gemaakt en het pluche zo lekker voelde.

Zijn meningen waren lang niet altijd de mijne, maar er waaide een frisse, humorrijke wind door politiek Nederland.

En het feit dat iemand wordt vermoord omdat zijn ideeën een gek niet aanstaan, kwam bij mij als een mokerslag aan. Ik heb de hele avond verdwaasd naar de tv zitten kijken.

Dit is een mokerslag voor onze democratie en zal een omwenteling betekenen in de politieke verhoudingen in Nederland. Ik hoop dat deze gebeurtenis de politici doet wakkerschudden.

 

Pim Fortuyn, rust in vrede.


In het land der zwartkijkers is drie-oog koning.

Share this post


Link to post
Guest Ghost

Ik denk maar zo:

Ieder heeft goede en minder goede ideen(wat dat betreft is ieder gelijk).

In Nederland is een democratie dat wil zeggen Vrijheid van meningsuiting.

Als de Vrijhed van meningsuiting niet meer mogelijk is ,is er geen democratie.

 

Gr Ghost.

Share this post


Link to post
Guest ilya

BT ik deel je mening/conclusies.Helaas hebben zijn politieke tegenstanders door hun uitspraken in de afgelopen maanden wel of niet indirect voor de nodige demonisering gezorgd.

 

Wie de politiek de afgelopen maanden heeft gevolgd heeft dit zelf kunnen constateren.

 

Eindelijk ging er weer een frisse wind waaien op het Binnenhof.

 

Pim gaf de mensen weer hoop.

 

De politiek werd weer op de straat bedreven.

 

 

Pim, rust zacht en in vrede.

 

 

ILYA

Share this post


Link to post
sjonnie5

Ik denk dat BT alles wel heeft gezegd.

Er is een man dood, omdat hij voor zijn mening uit kwam, EN dat nog wel in Nederland. HET land van vrijheid van meningsuiting.

 

Dit is een zwarte dag in de Nederlandse Democratie.


___________________

Greetings  Sjonnie5

Share this post


Link to post
Guest Robbie

Het laatste red middel is helaas overleden !!

Zo denk ik er over !!

 

Robbie

Share this post


Link to post
Guest Robbie

Ene Bullet ga jij maar lekker verder met je schoteltje als jij een LEEFBAAR nederland niet belangrijk vind (moest het ff kwijt)

 

Robbie

Share this post


Link to post
Black Tiger

Laten we respekt hebben voor elkaars mening.

Niemand hoeft Pim's meningen te delen.

Een tweede Pen of Jean Marie werd wel geschreven maar was hij zeer zeker niet. Dat zijn mensen die je met Janmaat kunt vergelijken.

 

Pim was niet anti-semitisch, en had zelfs een zwarte aangenomen in zijn partij, ja dat was die zwarte die stond te huilen op tv. Zoiets maak je bij extreem rechts echt niet mee, daar zijn zwarten en buitenlanders taboe.

 

Maar hoe dan ook, zeker had Pim ook verkeerde ideeen, men kan van geen enkele politicus verwachten dat hij 100% alleen goede dingen wil gaan doen.

 

Hij wilde gaan regeren met vvd en cda zoals hij in Rotterdam heeft gedaan, en dan is het toch schipperen en nader tot elkaar komen en hier en daar ook voorgenomen dingen laten vallen.

 

Maar hij was in elk geval een frisse wind met een duidelijke kijk op zaken en zoals denktenk het ook al schreef, hij verwoorde gevoelens en gedachten van het volk.

 

Het is gewoon jammer dat deze frisse wind weg is, en ik ben helaas bang dat de volgende die gaat komen (jazeker want er komen altijd wel nieuwe) weer meer een soort Janmaat gaat worden of een ander extreem rechts persoon.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Satwatcher

Ik was het zeker niet met alles wat hij zei het eens. En zijn mening was soms tegen vele levende gevoelens in de Nederlandse samenleving in maar het was zijn mening. En deze man stond voor zijn mening en hield vast aan zijn woorden ook op momenten dat het voor hem electroraal beter was zich wat bescheider op te stellen. Pim was Pim en zijn mening was zijn mening en bleef zijn mening. De maakte de man tot was hij was.

 

Was inderdaad was.

 

Het is niet te geloven dat dit soort dingen in Nederland allemaal kan. Ik moet terugdenken aan woorden die hij bij Robert Jensen zei. Hij had het daar al over een aanslag en dat vele in de Nederlandse politiek zich in zo geval indirect mede verantwoordelijk zouden zijn in verband met de gemaakte beeldvorming rond zijn persoon. Als je dan hoort van zijn advocaat dat videobanden rond de eerste perikelen rond het taarten van Pim tot twee keer toe zomaar zijn kwijt geraakt bij justitie dan krijg ik een hele wrange smaak in mijn mond.

 

Sorry maar als Nederland dan toch Amerika gaat worden met dit soort dingen laten we dan ook maar op zijn Amerikaans gaan straffen voor wetsovertredingen.

 

Als dit democratie in Nederland moet zijn dan moet ik helaas zeggen dat ik dan liever geen Nederlander meer wil zijn. In mijn visie van democratie praat je namelijk met woorden en niet met kogels.

 

Pim Fortuyn dit had je zeker niet verdient......


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest wizzaerd

De juiste woorden zijn hierboven al geplaatst. Ik vind het diep triest dat dit in ons land kan gebeuren.

 

Laten we hopen dat zijn inzet en dood een positieve invloed hebben op onze samenleving zodat hij in vrede kan rusten.

Share this post


Link to post
Guest flup

Pim was zeker geen extreem rechtse!

Alsie dat was, wat deed dan een buitenlander op #2 in de lijst?

Wat moet ie dan met buitenlandse mensen die achter hem staan?

 

Pim heeft een aantal dingen gezegd, waar we het allemaal mee eens zijn,..maar Pim heeft eveneens ook dingen gezegd waar we het niet mee eens waren!

 

Ook heeft Pim gezegd: "als wat met mij gebeurt, is de politiek daar de schuldige van." Heeft hij nu deels gelijk voor gekregen.

 

Iedereen heeft hier wel een mening, logisch, dit is een vrij land, ieder mag zijn mening geven! Ook Pim,...hij verdiende dit niet. Eingelijk iemand die wat aan de saaie politiek van vroeger deed, eindelijk wat humor! Ik interreseerde me eindelijk eens een keer voor de politiek! Ik stond ook achter Pim (niet op alle punten uiteraard!)

 

Maar wat doe je hier nog aal? Het is gebeurt, er valt toch niets aan te doen! :( :( :( :(

 

Rust in vrede Pim

Share this post


Link to post
Guest PauK

Ik ben het niet eens met de trend van veel van de voorgaande schrijvers. Pim was niet zo makkelijk te classificeren als extreem rechts omdat hij ook een aantal ideeen had die bij die groeperingen niet te vinden zijn - zijn ideeen over bestuurlijke vernieuwing bijvoorbeeld.

 

Aan de andere kant had hij ook een aantal ideeen die bij dit soort partijen ook leven - het gaat dan met name om het hele asielzoekersvraagstuk, en zijn houding tegenover het moslimgeloof. Wat hij hierover riep en uitdroeg kan wat mij betreft echt niet door de beugel, dus ik heb hem in die zin altijd wel als een extreem-rechtse vertegenwoordiger gezien. Geen LePen, geen Haider, maar Flip de Winter zit er tegenwoordig qua uitlatingen niet zover meer vandaan (draagt alleen wel een besmet verleden met zich mee).

 

Het is natuurlijk altijd speculeren naar de oorzaak, maar ik vind het pertinent onterecht om nu naar de politiek en de media te wijzen als de veroorzakers van deze aanslag. Pim heeft bepaalde groepen jarenlang tegen de schenen geschopt met ongenuanceerde denkbeelden, zonder daarbij rekening te houden met de gevoelens van de betrokkenen. Dat hij daarbij de gevoelens van een andere bevolkingsgroep vertegenwoordigde is zeker waar, maar hij heeft zich nooit ingeleefd in wat zijn uitspraken ('Nederland is vol') bij een asielzoeker of overtuigde moslim ('de moslimcultuur is een achterlijke cultuur') los zouden maken. Helaas uiten sommigen hun frustraties en angst niet met woorden maar met daden.

 

Het valt mij op dat ik op de radio en op de overige media veel PF-aanhangers hoorde die als argument hanteerden dat 'De aanslag tegen Pim ook tegen de democratie gericht was, want dat Pim het recht moest hebben om zijn denkbeelden te uiten. En de media en de politiek hadden hem niet in de ultrarechtse hoek moeten duwen, hem genuanceerder af moeten schilderen, dus ze zijn hier mede aan schuldig'. Ik vind dit (a) voorbarig omdat we nog niets weten over de motieven van de vermoedelijke dader, en (b) kan ik de redenering niet volgen - als Pim mag zeggen wat hij vindt (en dat mag hij van mij, laat daar geen twijfel over bestaan), dan mogen andere partijen dat toch ook?

 

Kijk, Pim vond zichzelf niet rechts - maar ik hoorde niets uit zijn mond wat ook maar naar een socialistisch standpunt neigde, dus wat mij betreft was-ie een hele rechtse vertegenwoordiger. De geschiedenis is vol met extreemrechtse vertegenwoordigers die zich niet extreem vonden - en trouwens ook met extreemlinkse vertegenwoordigers die zich ook niet extreem vonden...

 

Ik heb me de afgelopen maanden echt zorgen gemaakt over de opkomst van Pim, de ongenuanceerdheid van de uitspraken die hij deed en het populisme dat hij bespeelde lieten mij echt vrezen voor bepaalde groepen in ons land - ik vond hem echt een gevaarlijke man. Dat een aanslag niet de geeigende methode is om hem te bestrijden staat overigens ook vast.

 

Ik denk niet dat Pim een klassieke racist was. Ik denk wel dat hij zichzelf wou profileren door gebruik te maken van de angst voor vreemdelingen die bij velen leeft. Het aanstellen van een donkere jongen als tweede op zijn lijst was m.i. niet meer dan een gebaar van zijn kant om maar aan te tonen dat hij geen racist was - ik heb die jongen een paar keer op TV zien spreken, en je kan mij niet vertellen dat hij hem voor zijn politieke kwaliteiten heeft uitgekozen.

 

Als we gaan speculeren over de oorzaak van de aanslag denk ik dat Pim bij sommige mensen echt het slechtste bovengehaald heeft door de inhoud en de wijze waarop hij zijn uitspraken deed. Het klinkt wat cru, maar 'wie kaatst kan de bal verwachten', is hier denk ik wel van toepassing. Als hij zijn standpunten met wat meer compassie voor anderen en wat meer empathie geuit had was er misschien niets gebeurd - maar dat zullen we nooit weten.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.