Ovenvers!

Een tip voor een heerlijk dessert a la Corné!

Men neme 500 gram roomboter, 500 gram bruine basterdsuiker, 5 appels, een flesje rum, flink wat kaneel, slagroom, ijs en 3 lepels custard en een liter melk, en suiker...

De bereiding:

Haal uit de appels het klokhuis, en snij de appels in dikke schijven zonder dat deze geschild zijn!

Doe de roomboter in een braadpan en laat deze smelten, en doe daarna de basterdsuiker en kaneel in de pan en breng deze aan de kook, en doe als de massa kookt de appelschijven in de pan, en een flinke scheut rum, laat dit alles lekker pruttelen, een minuut of 10. [ de appels moeten een beetje hard blijven, geen moes!]

Maak intussen een pan custardvla klaar, 1 liter melk en 3 lepels custard en 4 lepels suiker...

Klop ook de slagroom tijdens het klaarmaken, mag van te voren ook...

Als dit alles klaar is, de appels nog lekker zodat er nog een "bite" inzit, op het bord, de warme vla, en een scheut van de gekaremeliseerde saus van de appels op het bord, een schaaltje slagroom, en dan het ijs op het bord...

En niet te vergeten een lekker likeurtje erbij...

Smullen maar!!!

https://postimg.cc/2LW3PTdR

https://postimg.cc/QVKB9N24

https://postimg.cc/gn9xvFdY

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Recept is doorgegeven aan de vrouw des huizes... Hopelijk volgt hierop een verassing aankomend weekend tijdens de F1. ?

 
Goed bezig @drz.

 
Mijn dochter alleenstaand met drie kids heeft dinsdags een probleem om na haar werk een warme maaltijd te bereiden. 

1) ze moet met 1 van de jongens naar Rugby 

2) daarna moet ze als een speer naar het IVM waar ze een actieve rol heeft.

Dus aangeboden dat ik een makkelijke maaltijd klaarmaak die ze alleen hoeft op te warmen.

Het zijn meestal schotels met een twist, net even iets anders dan uit grootmoeders tijd.

Vandaag moest ik met knikkende knieën naar de tandarts voor een dubbele wortelkanaal behandeling voor een afgebroken kies. 

Vraag ik aan mijn dochter wat wil je vandaag eten en wat denk je.

HUTSPOT. 

GVD de verdoving was nog niet uitgewerkt (ze wist van de behandeling af) WORTELSTAMPPOT. 

Dus een zomerse variant gemaakt met bospeen, aardperen en sjalotten en op smaak gemaakt met Brie. 

Dubbele porties want dat eten wij dus ook. 

De eerste proeverij was uitstekend. 

Straks even half uurtje in de oven met wat kruim en stukjes boter voor een krokantje. 

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Wij hebben het daar dit weekend ook over gehad om binnenkort weer hutspot klaar maken, en ik krijg zelfs al zin in de eerste pan snert!!! 

Maar ik denk dat komend weekend de BBQ nog een keer aan gaat, want er is lekker nazomerweer voorspelt.

 
Wortelrats. Hahaha, dat hebben wij zondag ook gegeten, alleen dan de "normale" versie, dus gewoon wortelen met aardappelen. Speklap en rookworst voor erbij.

Was zondag best weer er voor.

 
Dit topic is niet goed voor de lijn! ??

 
Dat weet ik @drz, maar er komen nog veel meer zoetigheden!!!

Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar op korte termijn ga ik lekker aan de slag met suiker!

 
Ik zou zeggen: "Bring it on!!"  ..zoals de fransen zeggen.. ?

 
Fransen?  Volgens mij zeggen de Duitsers dit. :biggrin:  

Het gaat iig nog een warm klusje worden, de suiker moet onder een infraroodlamp komen te liggen.

Vandaag bij de bouwmarkt toen ik er was voor wat andere spullen alvast een dikke fitting meegenomen om een lamp aan te sluiten. 

Ik weet niet of ik er dit weekend aan toe kom, want de BBQ begint te roepen! 

 
Met suiker werken is erg leuk en creatief totdat je in een onbewaakt moment dat spul op je handen of elders krijgt. 

Het blijft oppassen .

Ik heb me alleen bezig gehouden met stroopsoldaatjes, die zie je nu nergens meer.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Gisteren weer eens iets lekkers gemaakt, Hollandse koffiekoeken op de manier zoals wij het vroeger in de bakkerij maakten.

Ik had nog een pak krentenbrood mix staan, en daar mee aan de slag gegaan.

Resultaat? Zie foto's:

https://postimg.cc/JGyD1MF4

https://postimg.cc/cvyH0YYX

https://postimg.cc/PLMN6xCK

https://postimg.cc/QKFtxJ0n

https://postimg.cc/F1z1ZhNg

https://postimg.cc/phXr3H8v

https://postimg.cc/JD60L2ck

https://postimg.cc/7fT6FXC5

https://postimg.cc/nsxCY7hC

https://postimg.cc/CRGK11sY

https://postimg.cc/9zk0gsf3

 
Dat ziet er goed uit! hoe smaakten ze??

 
Heerlijk @drz! 

Maar ik had ook nog iets anders klaargemaakt afgelopen weekend, Bavaroise met verse aardbeien, echt om je vingers er bij af te likken!!!

Helaas was de schaal te snel leeg om er wat foto's van te maken, maar er volgen nog andere smaken zoals chocolade, en ananas enz... Maar daar ga ik een mooie taart van maken.

Alvast een beetje voorproeven tegen de aankomende feestdagen. :biggrin:  

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Aardbeien bavaroise? Lekker, die bavaroises maakten we vroeger ook op de MHS, diverse smaken.

Deze werden dan voor 50 cent in de kantine verkocht, net als de slaatjes trouwens. Lekker!

 
Het ovenvers topic ligt eventjes een beetje stil, de keuken gaat verbouwd worden, ik heb vandaag een ander gasfornuis en afzuigkap gekocht. 

Het keukenblad [composiet moet doorgeslepen worden, en de betegelde bovenkant even weg om een goede afvoer te maken vanwege de afzuigkap ipv zo'n slang die maar een paar maanden meegaat]

Het is geen nieuwe, maar alles werkt nog goed, even een poetslap er over en de bovenkant van de huidige opstelling verwijderen voor de installatie van de nieuwe  afzuigkap, maar eerst alles goed nakijken en schoonmaken, en waar nodig nieuwe onderdelen in/op de apparaten! 

Er komt ook een all-in-one pc te hangen die ik vorig jaar van @Dr.Z gekregen heb, en dat wordt het digitale kookboek!

Als dat klaar is dan kan Freggel1 meer vlaaien en taarten en worstenbroodjes kwijt in zijn nieuwe opstelling. :biggrin:  

https://postimg.cc/gXDNbSsY

https://postimg.cc/N2jbs6CR

De nieuwe opstelling volgt nog, en dan gaan we volop aan de slag richting de [lock-down] feestdagen. :confused:  

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dat is een heel mooi gasfornuis met oven freggel1, echt een mooi ding.

Is dat nu een elektrische over of een gasoven?

 
De oven is elektrisch @Black Tiger.

Ik ben vandaag een uur of 2 bezig geweest om alles aan de binnen en buitenkant goed te ontvetten en schoon te maken, nu kon ik er nog bij, dus alles staat te blinken.  

Morgen de afzuigkap, en dan wat nieuwe onderdelen zoals filters en buizen bestellen, en dan gaan verbouwen in de keuken. 

Wel even een recept gedownload van Rudolf, in de oude oven dit weekend lekkere Bossche bollen bakken....

 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan