Auteur Topic: Bug in Windows 10 Oktober (1809) update wist Documenten folder!  (gelezen 179 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Black Tiger

  • Funboard Administrator
  • Administrator
  • Addicted Member
  • *******
  • Berichten: 14.336
    • https://www.satellitefun.org
oewel bugs vrijwel onvermijdelijk zijn bij de release van een nieuwe grote Windows update, is dit nieuw mankement in de Windows 10 October Update toch erg aanzienlijk te noemen met grote gevolgen. Een aantal gebruikers meldt dat de volledige 'Documenten' folder is verwijderd na het installeren van de 1809-versie.

Op Reddit melden tientallen gebruikers dat de Documenten-map helemaal leeg staat, en alle content die er voordien werd opgeslagen is dus verloren gegaan. Het lijkt erop dat deze bug zowel optreedt in "C:\Gebruikers\Documenten" alsook in "C:\Gebruikers\Openbaar\Documenten".

Andere gelijkaardige problemen zijn inmiddels ook opgedoken. Zo klaagt een andere gebruiker op Reddit dat hetzelfde gebeurde met het Bureaublad en de Downloads. Die werden na de update automatisch verplaatst naar een andere harde schijf, maar de originele gegevens gingen helaas wel verloren. Het is gebruikelijk dat 'verwijderde' bestanden na een Windows update in een "C:\Windows.old\" folder terechtkomen, maar ook daar is er bij de getroffen gebruikers niets te vinden.

Op de Reddit-post werd er gespeculeerd dat een verkeerde group policy de oorzaak zou zijn, maar aangezien de bug ook optreedt bij Windows 10 Home gebruikers (zonder group policy), is de oorzaak van de desastreuze fout nog onbekend. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de vele klachten noch heeft het bedrijf bevestigd dat er effectief een bug in de October Update 2018 is gekropen. Wel opmerkelijk is dat deze bug zo'n drie maanden geleden werd gerapporteerd door iemand in het Windows Insider programma.

@Bron: hardware.info
Greetings, Black Tiger

--------------------------------------------
Xtrend ET9000 - VU+Duo

Offline the matrix

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 401
Re: Bug in Windows 10 Oktober (1809) update wist Documenten folder!
« Reactie #1 Gepost op: 06-10-2018 09:25 »
Tering dus snel voor het updaten die folders kopieren , aan de andere kant heb ik een backup van de huidige versie.

Maar helaas is 'weg is weg' wel om rekening mee te houden .

Zeer bedankt voor deze belangrijke informatie

groet,

the matrix

 


Advertenties


Hosting Fun

Nieuwe Downloads

Advertenties

Steun Satellite Fun

Emsisoft Anti Virus

Hosting Fun

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal