Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Ovenvers!

Recommended Posts

En zelf gemaakt, zijn ze toch het lekkerste, maar wel een beetje warm. :D 

 

Wat??? 

 

 

saucijzenbroodjes.jpg

  • Like 1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Ja jij kunt dat zelf, dat scheelt, heerlijk!! Zien er lekker uit! :banaan:


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Dat kun jij ook hoor! 

 

Bladerdeeg en gehakt, en een eitje voor de bovenkant te laten glimmen. ;)


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Dat kan jij ook BT.

Hier doen we dit ook vaak.

Laaste keer met kip gehakt, geen aanrader, maar je probeert wat.

Edited by janblues
  • Like 1

Vr.gr. Janblues

 

Humax 5100 c

Share this post


Link to post

@janblues, ik doe dit eerlijk gezegd veel te weinig! 

 

Het is mijn ouwe vak, dus ik denk dat ik de draad weer eens op ga pakken,

en ieder weekend weer iets lekkers ga bakken, ipv kopen. :D 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
53 minuten geleden, janblues zei:

Dat kan jij ook BT.

Ik zou 't niet weten Jan, maar het zou best kunnen.

Misschien toch maar eens proberen, receptje opzoeken (of van freggel1 krijgen) en dan gewoon de stoute schoenen aantrekken en proberen. :)

M'n appel- en abrikozenflappen waren ook erg goed gelukt dus zal dit niet veel moeilijker zijn.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Dat recept kun je zo krijgen hoor. ;)

 

Ik mag aannemen dat je de pakjes bladerdeeg kent die in de vriezer liggen in de supermarkt.

 

Verwarm de oven op 220 graden.

 

1 of 2 pakjes van 10 plakjes bladerdeeg.

1 pond gekruid half om half gehakt.

50 gram paneermeel en 2 eieren.

1 pot Mosterd.

Pak 15 bladerdeeg plakjes en leg deze op de aanrecht, en laat het plastiek er nog op liggen.

En laat deze ontdooien

 

Meng intussen het gehakt met 50 gram paneermeel en 1 ei.

Weeg daarna 15 stukjes gehakt af a 40 gram, en maak van ieder stuk een worstje.

 

Haal de folie van de plakjes bladerdeeg, en leg in het midden een worstje, en vouw het plakje dicht.

Leg de broodjes op de bakplaat, en klop het andere ei even los in een beker, en smeer daarna een laagje ei

met een kwastje op de bovenkant van het broodje, en bak ze dan ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.

 

Pak de pot mosterd, en een warm saucijzenbroodje....

 

 

  • Thanks 1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Daar gaat het zeker mee lukken, dank je wel!

 

Maarreh... de mosterd laat ik fijn in de kast staan. :) Ieder zijn smaak.

Ik heb ze het liefst gewoon lekker puur zonder iets er op.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Dat is idd ieder zijn smaak, ik doe er ook niet altijd mosterd op.

 

Maar vindt het soms wel lekker.

 

En ohja, dit recept is gebaseerd op de ruimte die ik in de oven heb op 1 plaat, en daar passen in mijn geval 15 broodjes op... 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Volgende week weer eens een lekkere roomboter appeltaart bakken, en de bodem voor een slagroomtaart...

 

foto's en recepten volgen. [ik heb nog een leuke webshop, bouwhuis dot kom, waar ik deze spullen kan bestellen nu ik niet naar bepaalde winkels kan...]

Edited by freggel1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Oh goed dat je het even zegt, dat zal dan ook hetzelfde zijn voor mijn grote oven lijkt me.

Moet ik het alleen evt. aanpassen als ik van plan ben het in de hete luchtoven te make want die is een stuk kleiner.

Daar zullen er maar een stuk of 8 a 9 op staan denkelijk, maar dat komt wel goed.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Zitten we tegelijk te typen. 

 

Als ik teveel gehakt heb dan draai ik er meestal gehaktballen voor in de soep van,

niet nodig, dan doe ik ze in de diepvries. ;) 

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Ja ik zag het.

Wat is nu het verschil met worstenbroodjes? Want die zijn wat kleiner en ronder. Dit is het recept van saucijzenbroodjes zo te zien.

 

Maar dat ei, moet dat gewoon geklopt, dus de dooier niet scheiden? Want als ik bijv. ei heb om de appelflappen te bestrijken dan moet die dooier gescheiden zijn van het eiwit. Dat hoeft nu dus niet begrijp ik?

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Nou vraag je me wat, het verschil tussen worstenbroodjes en saucijzenbroodjes?

 

Uh, ik doe deze even kort...

 

Worstenbroodjes de gewone Brabantse worden gemaakt van gerezen [gluten]deeg, ook de gewone kadetjes, en puddingbroodjes bijvoorbeeld.

 

Saucijzenbroodjes worden gemaakt van ongerezen bladerdeeg, het meest gebruikt is het Franse bladerdeeg, dit is een deeg zonder gist,

en wordt opgebouwd door het uitrollen van het deeg en het iedere keer weer in 3-en op te vouwen.

 

Komt er nog eentje bij, van gerezen bladerdeeg maak je bijvoorbeeld Belgische worstenbroodjes, en de zoetere versie daarvan maak je Deense koffiebroodjes.

 

klik

 

 

De vraag die je stelt over dat ei, gewoon dooier en al in een mok of beker, ff loskloppen en dan met een kwastje 1 of 2 keer over het deeg.

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Bestrijken met : ei-dooier en eiwit en een pietsie melk loskloppen aldus een zoon van een ouderwetse bakker. 

Edited by the matrix
  • Like 1

groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Aanstaande vrijdag wordt weer een dag om lekkere dingen te gaan bakken! 

 

Zaterdag hebben we weer een BBQ met de buren, maar eerst een lekker bakkie koffie met slagroomgebak of roomboterappeltaart! 

 

Foto's volgen. :D


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

"ikke 193 hoog en ongeveer 110 kilo."

 

Op naar de 200cm 😂

 

 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Volgens mijn hoorde dit bij de koffie 😀

Ik hoefde voorlopig niet meer naar de HA voor controle.

Mijn waardes waren perfect.


Vr.gr. Janblues

 

Humax 5100 c

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Ovenverse appeltaart...

 

 

appeltaart.jpg

 

En de basis voor de slagroomtaart:

 

slagroomtaart.jpg

slagroomtaart2.jpg

Edited by freggel1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

De appeltaart ziet er lekker uit, maar is compleet mislukt! 

 

Ik had Golden Delicious  gebruikt, en alvast wat droge koek er door gemengd, maar na dat de taart gaar was

droop het vocht van de appels er uit, en werd de bodem compleet snot. 

 

Het kunnen in mijn geval 2 dingen zijn, verkeerde appels, of de oven want ik vermoed dat de thermostaat kapot is en de oven warmer wordt dan de ingestelde waarde??? 

 

Wordt vervolgd, en komt zeker weer goed!


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.