Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Ovenvers!

Recommended Posts

freggel1

Lang over getwijfeld, maar toch een nieuwe oven en afzuigkap gekocht. 

 

De tweedehands wordt in het afdak geïnstalleerd.

 

787x1200.jpg

 

1006x1200.jpg

 

En als extra een Pizzarette. :banaan: 

 

 

Edited by freggel1
typfoutje
  • Like 1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

Nou da's wel een hele mooie moet ik zeggen.Daar kunnen jullie weer jaren mee vooruit. Hartstikke mooi! (Y)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Sodeju wat een joekel. 6 pits en een knots van een oven. Wel mooi hoor🤩

Hoeveel freggels lopen er rond. 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger
3 minuten geleden, the matrix zei:

6 pits en een knots van een oven.

Tiet veur 'n verrekijker. Zijn 5 pitten. :D


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Het is idd een 5-pits, maar er lopen hier normaal niet veel Freggels rond, maar ik wil mijn hobby verder uit gaan breiden @Matrix. 

 

Ik had al een tweedehands gekocht, maar die was minder dan dat ik er van verwacht had, en wordt dus buiten geplaatst bij de BBQ, dit alles om nog meer lekkere gerechten klaar te kunnen maken.

 

Beenham honing-mosterd ligt al klaar voor as zondag.


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
the matrix

Tiepvoutje zag 5 knoppen en ik tik op de 6 dat krijg je na veel tiepen dan wordt de wijsvinger wat platter en dus breder..

Ik hou het maar bij mijn airfryer xl .

Zalm op huid perfect gaar, gehaktballen zeer sappig en vetarm, ossenhaascen varkenshaas topklasse , kipkrokant eindelijk krokant . Gepofte.aardappels en uiteraard friet. Krijg ikin de oven of inductie niet voor elkaar. 

 

 

 

Edited by the matrix

groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger

Tja er lijkt toch wel wat verschil tussen die airfryers te zitten.

Gehaktballen heb ik nog niet gedaan maar wel kip, die veel langer moest dan aangegeven. Dan was ie wel lekker overigens.

Friet ben ik niet van gecharmeerd, heb ook ovenfrites geprobeerd, ook langer, maar qua smaak voldoet het niet voor mijn gevoelige smaaksnaren. :)

Overigens was ik wel een liefhebber van fricandellen, nu een stuk minder, maar die hele goedkope ovenfricandellen zijn in 8 minuten gaar en ook echt lekker.

Daarnaast natuurlijk ook ovenkroketten en ovenbitterballen die best goed smaken.

 

Eigenlijk moet er meer in het ding gebeuren, maar vrouw heeft er geen geduld voor. Terwijl koken van e.e.a. net zo lang duurt. Kip bakken in de fritesketel duurt korter, ja klopt, maar als ze hem bakt is ze ook al van de avond tevoren aan het voorbakken. Dus als je dan 30 a 45 minuten in de airfryer moet bakken valt dat best mee.

Nadeel is wel dat we hier meestal met 3 of 4 zijn en dan is het apparaat wel te klein eigenlijk.
 

Maar zoals gezegd, wij hebben dan ook geen XL van Philips.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Heb je frites van aviko supercrunch al eens geprobeert,  de oven variant of airfryer variant. Die zijn gewoon super. 

Maakt niet uit of dit in de standaard of XL of Xxl gebakken wordt. 

 

Elk ander merk laat te wensen over. 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger
7 uren geleden, the matrix zei:

Heb je frites van aviko supercrunch al eens geprobeert

Nog niet, misschien eens proberen. Maar zal eenmalig worden want zo'n 1,99 voor een zak van 750 gram is veel als je het vergelijk met het feit dat we normaliter een zak van 2,5 kilo kopen voor hetzelfde geld of ook wel 1,5 kilo voor minder geld. :)

 

Aviko vond ik vroeger trouwens ook altijd al lekker. Toen ik nog op mezelf woonde vele jaren geleden was dat ook het enige merk wat er in kwam.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Vandaag lekker aan het klussen geweest, en flink aan het slopen geweest om het nieuwe fornuis in te bouwen. 

 

Morgen lekker verder met de achterwand en nieuwe afzuigkap. 

 

Alleen lag ik er bijna uit vandaag, ik had het niet gevoeld, maar ineens liep het bloed uit mijn hand, en meteen een bult bovenop mijn hand. 

 

Waarschijnlijk een ader aangetikt met een ijzerdraad van de oude afvoerslang, maar het stopte gelukkig vrij snel met bloeden. :stom:

 

122570039-722883888307701-33381820355296


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
freggel1

Vandaag lekker verder gegaan met de verbouwing in de keuken, en de eerste gerechten al klaargemaakt op ons nieuwe gasfornuis.

 

Volgende week verder af werken, en dan kan het bakken beginnen! 

 

122916912-794863834640041-37924384398886

 

122664450-1253526145013075-5626206892719

 

122696419-852337178870258-25423886374397

 

122661034-845908899489197-61284338523244

 

122579705-380453636416146-34512610419912

 

122896152-344947946809156-86042396274718

 

122615233-351102395959151-84435491779797

 

122816041-779985446185994-10397724509349

 

 

Next plan:  een digitaal kookboek. 

 

122686395-386385085866443-54391940502495

  • Like 1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ziet er weer puik uit!

  • Like 1

Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Probeer er maar eens van af te blijven!  

 

Waarvan, lekker zelfgebakken saucijzenbroodjes, en ham kaas croissants!  

Ze zijn voor morgen, maar ik kan het niet laten om van dit baksel er een paar in stukken te snijden als zijnde proefstukjes, ondanks dat er een pan snert op de pit staat. :stom:  

 

Ik heb toch een verkeerde hobby vrees ik. :D

 

 

125184626-2764999717072202-4388440682850

125186310-2764999777072196-6742679359131

125304515-2764999837072190-1813389983665


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

Hahaha, volgens mij toch de goede hobby.

Ziet er weer heerlijk uit, had op FB ook al een aantal van die lekkernijen gezien. :)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Vandaag een progrestaart gemaakt, is flink wat werk, en eigenlijk moet je hem een nacht in de koelkast laten staan om het schuim een beetje zacht te laten worden om hem goed te kunnen snijden. ;)

Recept: 

150 gram opgeklopt eiwit, en 150 gram suiker, daarna 150 gram gemalen hazelnoten, gemengd in 150 gram poedersuiker die door het opgeklopte eiwit gaat.

Daarna lekker warm in de oven op 130 graden...

Intussen botercrème met een vleugje mokka extract maken, en hazelnoten carameliseren...

De slagroom komt op het einde. Ongeveer 750 ml voor de lagen tussen het schuim.

 

En als topping en garnering aan de zijkant nougatines!

 

Let wel op de gaten in de tanden, want het is mierenzoet!!!

 

126481091-2774088146163359-4569973250818

126485400-2774186719486835-6267651356163

126854917-2774088219496685-4148717081799

126858755-2774187459486761-4598500720797

126910362-2774187172820123-4569103240164

Edited by freggel1
  • Like 2

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.