Jump to content

denktenk

Moderators
 • Content Count

  1,386
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About denktenk

 • Rank
  Addicted Member
 • Birthday 04/10/1956

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De Koreaanse settopbox-fabrikant CubeRevo Digital (voorheen DGStation) is gestopt. Tegenvallende verkoopcijfers wegens de economische crisis hebben het bedrijf de nek omgedaan.
 2. Het antwoord komt wat laat, maar beter laat dan nooit;) Kijk even welke image (software) er in de box zit. Dan kunnen we je wat gerichter helpen.
 3. Het is eigenlijk een DGStation Cubecafe 250, maar met een andere sticker erop. Er is aardig wat software voor te krijgen: DGStation's eigen images, Enigma's en Neutrino's. Op denktenk.com (engelstalig) is veel te vinden over deze ontvangers.
 4. Misschien een ontevreden klant? zie ook: http://www.derwesten.de/nachrichten/staedte/luenen/2009/3/25/news-115387111/detail.html
 5. Bericht verplaatst naar DGS forum, omdat deze box hetzelfde is als de DGstation CubeRevo mini. Nee, je kan er geen Dreambox enigma inzetten, omdat deze box een andere processor heeft. Men is wel bezig met enigma voor deze box, maar die is nog in een beta stadium.
 6. IPbox is een OEM ontvanger die door DGStation wordt gemaakt en door ABcom als IPbox in Europa wordt verkocht. Voor de 250s zijn ook diverse enigma's verkrijgbaar, dus ziet de OSD op de 250 er precies zo als op een dreambox. Ook heeft DGStation zijn eigen firmware. Voordeel hiervan is dat timeshifting perfect werkt. Ook zijn er "hobby"-images van deze firmware, zodat op beide "smaken" CS prima werkt. Mijn ervaring is dat de DGS/Ipbox betere hardware heeft en de boxes goedkoper zijn dan de dreams.
 7. DGStation heeft de eerste linux-HDTV box uitgeleverd in europa. Voorlopig alleen onder de naam IPbox HD9000. Eind april komt de box onder DGS' eigen naam de CubeRevo. Ik heb de box al een aantal maanden om beta images te testen. Ik moet zeggen dat de huidige software super stabiel is. Alle beloofde functies zijn nog niet aanwezig, maar een emu draait al wel;) Met PnP twin tuner support, Sata HDD, HDMI neemt de box gelijk een flinke voorsprong op de concurrentie;)
 8. Voor alle DGS boxen is Basic Enigma v.4 uit. Nu ook voor de nieuwe Cubecafe Prime. Deze PVR-ontvanger heeft verwisselbare tuners voor Kabel/digitenne/Sat. De enigma herkent de ingestoken tuner en geeft het bijbehorende scan venster. Ik heb hem getest met Digitenne tuner en de KPN kaart werkt prima met CCcamd. Ook de Cable tuner werkt prima met @home digitale kabeltelevisie en decodeert de Irdeto2 kaart met o.a. mgcamd en CCcamd (werkt ook met CS)
 9. Er zijn nieuwe Basic Enigma's voor de modellen 200s,250s en 400s uitgebracht. Nieuwe uboot, nieuwe drivers en een aantal verbeteringen http://denktenk.com
 10. Dat lijkt me sterk, omdat het hier om een serieproductie-box gaat;) Maar inderdaad is de pixellatieproblematiek zo goed als opgelost. Signalen uit de developers-hoek doen vermoeden dat het binnenkort helemaal is opgelost. Inmiddels is er ook een nieuwe enigma versie uit voor alle DGS boxen, gebaseerd op linux kernel 2.6.17, die zeer stabiel loopt.
 11. DGStation komt binnenkort met een aantal nieuwe ontvangers. Allereerst de CubeCafé Prime, een cubecafe met verwisselbare PnP tuners voor sat, cable en terrestrial. En dan de CubeRevo: HDTV ontvanger met sata en PnP tuners zie ook http://denktenk.com/news.htm
 12. Basic Enigma for CubeCafe-s uitgebracht http://www.denktenk.com/enigma/cubecafe_s/cube_cafe_basic_enigma.zip
 13. DGS images 2.14 voor 200s, 400s, cubecafe uitgebracht. JonDoe Editor 1.2.42 en Neumo 2.13 uitgebracht http://denktenk.com en als alles meezit morgen een paar enigma's voor Cubecafe sat;)
 14. Nieuwe verbeterde basic enigma versie ( 1.08 ) voor Mutant 200s features: - Gebaseerd op kernel 2.6.17 - Streaming OK (VLC working OK) - Nieuwe Satellites.xml - lipsync ok - pmtserver included - verbeterde support voor emu's - kernel patch voor 3th party developers Meer info in the readme file in the zip-file Download hier: http://www.denktenk.com/enigma/200/mutant_200_enigma_2617.zip
 15. Ik ben bang dat dat niet gaat lukken. Bij de meeste twin tuners met HDD kan men inderdaad via tuner1 kijken en via tuner2 een ander kanaal op de hdd opnemen. Alleen wordt het "actieve" kanaal, dus het kanaal waarna je lijkt naar de scart gestuurd. Je kan dus wel dat kanaal opnemen via je DVD recorder. Maar wil je echt naar Ned1 kijken en Ned2 opnemen, zal je een HDD moeten hebben in je ontvanger.
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.