Regering gelukkig gevallen!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.861
Waarderingsscore
1.033
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Gelukkig is die flut regering gevallen.

Die smiecht van een Verhagen gaf wel meteen Wilders de schuld en haalde flink naar hem uit. Maar ondanks dat ik diverse zaken van Wilders ook niet mag (met name het schofferen van Moslims en de Turkse premier), heeft hij hier inderdaad een goede actie gedaan.

Men wilde weer hoofdzakelijk de armere bevolking pakken want wie raak je anders het hardst met deze maatregelen?
1.) Lage b.t.w. omhoog van 6 naar 7%
2.) Hoge b.t.w. omhoog an 19 naar 21%
3.) De ergste... voor ELK recept van de dokter 9 euro eigen bijdrage.
4.) Korten op de AOW.

Dan was er nog de aow leeftijd.

Maar dus niks een percentage... gewoon op elk recept van de dokter 9 euro eigen bijdrage.
Daarmee raak je dus keihard de mensen met de lagere inkomens en de chronisch zieken, die niet anders kunnen dan medicijnen halen omdat die gewoon broodnodig zijn.:grrr:

Nu kan Verhagen wel uithalen naar Wilders, maar ik vraag me toch enorm sterk af, waar hier het Christelijke van het CDA uit bestaat als de minst draagkrachtigen weer de zwaarste lasten voor hun kiezen krijgen. Er zijn zat alternatieven!

Wat ik ook niet begrijp is dat de VVD zo gestegen is in de peilingen, want die zijn in hoofdzaak schuld aan dit beleid.

Dat er bezuinigd moet worden begrijpt iedereen, maar wel naar rato en niet op deze manier. Dat schijnt de VVD in elk geval niet te kunnen en het CDA niet te willen.

Ik ga weer op m'n oude vertrouwde partij stemmen, degenen die sociaal denken, hopelijk lukt het ze deze keer eens. Hopelijk gaat die halve zool van een Rutten nu niet met een andere minderheidsgroep verder.
Die doet nog niet eens zelf zijn was, hoe moet die eeuwige student nu weten wat er daadwerkelijk speelt in het land? Dat kan alleen ieman die eens echt de handen uit de mouwen gestoken heeft en echt gewerkt, ook in de lagere inkomensgroepen. Dan weet je pas waar je over praat. Helaas weet de meerderheid in Den Haag dat niet eens.

Slecht voor het land? Nee hoor, Nederland overleeft dat wel, het is allemaal zo enorm opgeklopt. En een nieuwe regering krijgt het ook wel gefixed. Die kon er ook veel sneller komen als niet zo nodig iedereen 2 maanden met zomerreces moest van onze belastingcenten!
 
Ik snap alleen niet waarom ze alleen op de armen moeten bezuinigenen niet op mensen met een hele hoge inkomen zoals de ministers zelf.

Er zijn directeuren/radiodj's,en veel meer gasten die vele malen meer in de maand verdienen dat een normale arbeider
 
kjonker;222312 zei:
Ik snap alleen niet waarom ze alleen op de armen moeten bezuinigenen niet op mensen met een hele hoge inkomen zoals de ministers zelf.
Ze hebben niet zo lang geleden onder Bak met ellende, het salaris zo flink verhoogd dat je het nu niet opeens kan terug draaien.
(zie onderstaande tekst)
Als je dan weet dat er mensen zijn die maar 1% loonsverhoging krijgen waarvoor ze dan ook nog keihard hebben moeten knokken,
dan snap je natuurlijk wel dat je voor een verhoging 40% nix hoeft te doen.

Premier Balkenende krijgt binnenkort een salarisverhoging van 40 procent.
Zijn ministers en staatssecretarissen moeten het met 30 procent doen.
Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft een wetsontwerp hiervoor dinsdag naar de kamer gestuurd.
Het kabinet volgt hiermee de aanbeveling op van de onderzoekscommissie onder leiding van voormalig VVD-politicus Hans Dijkstal.

Een minister verdient nu 9422 euro per maand, dat gaat uiteindelijk ruim 12000 euro worden.
Premier Balkenende krijgt hier vanwege zijn bijzondere positie nog eens 10 procent bovenop.

In totaal gaat het de schatkist jaarlijks bijna een miljoen euro kosten.
bron:planet.nl
 
Heel heel lang geleden mocht ik voor het eerst stemmen voor de tweede kamer, in dat jaar was er ook een nieuwe partij gestart "Demokraten '66", he dacht ik een teken aan de want, dus kregen zij mijn stem. Dat werd trouwen in in dank afgenomen in mij directe familie, dat waren echte PvdAers. maar nu naar vele jaren kennis genomen te hebben wat er alemaal gebeurd, geloof ik steeds meer dat wij in een Dictatuur leven waarbij wij, al we pech hebben, een keer in de vier jaar mogen stemmen. Helaas heb ik de laatste jaren mijn stem gedrag verandert en dat ga ik nu weer volhouden bij de volgende verkiezingen ik stem SP.
 
De oudjes worden dubbel gepakt,
1) door de maatregelen van de regering
2) door de pensioenfondsen die de uikeringen met procenten gaan korten.
AOW naar 66 invoeren in 2015 (over 2,5 jaar!!!) ipv 2020 wat levert dat in 2013 en 1214 op????

Leuk als je in 2015 65 wordt en je dan plotsleing nog 1 jaar langer moet doorwerken terwijl je je al ingesteld hebt op 65......... 2020 is wat verer weg en daar kun je nu al aan wennen ....

En die crisis is die niet alleen maar ontstaan doordat NL zonodig alle noodleidende landen en banken met onze Miljarden moesten gaan steunen?.

Zo kan ik het ook. Ik geef 150 euro aan steun en ik vraag mijn baas 200 euro opslag omdat ik noodleidend ben.

die 150 euro komt ooit weer terug met woekerrente en levert me dan 200 euro op.
 
De oudjes worden hoe dan ook gepakt.
De pensioenfondsen krijgen het nu zwaar, die zullen ongetwijfeld lager gaan uitkeren.
De rente op de staatsschulden zullen ook flink omhoog gaan doordat het kabinet is gevallen.
Ik zeg iedereen die boven modaal zit 100 euro per maand inleveren voor de oudjes.
Over die 100 euro per maand kom ik ook wel heen. Geef de ouderen waar ze recht op hebben, een onbekommerde oude dag.
 
Dat krijg je nou met dat ge?mmer over die 3% begrotingstekort.

Dat is geen wetmatigheid maar puur een willekeurig gekozen getal dat is afgesproken.
Mogelijk dat het funktioneert als de economie goed funktioneert maar niet in geval van crisis.
Die afspraak gold al langer maar daar werd niet zo nauw op toegezien.
Maar de regering althans Rutte en de Jager gaan luid roepend als schoolmeesters dat als norm verheffen in het buitenland dat het niet zo erg kon waarderen.
Dat getal had net zo goed 3,5 of 4 kunnen worden als gekozen waarde.
Nu gaan die landen zeggen 3% is 3% anders had je maar niet zo'n grote mond moeten hebben.

Hetzelfde verhaal met de bezuinigingen die Rutte zo belangrijk vond en vindt.
Hier komt hij zichzelf weer tegen want elke bezuiniging heeft automatisch tot gevolg dat de economie minder groeit of zelfs krimpt, en groei is juist weer nodig om meer inkomsten te hebben.
Die krimp of mindere groei krijg je ook omdat er minder besteed wordt, weer een gevolg omdat Rutte steeds bleef roepen dat we bezuinigen moeten, hetgeen de mensen dus ook deden.
Dus op die manier heeft hij zich in zijn eigen been geschoten.
Wat je moet doen is zorgen dat er genoeg groei is zodat de mensen ook genoeg uitgeven en de belastinginkomsten ook evenredig zijn.

Ja, BTW verhogen is ook een kromme maatregel.
Het komt onder de noemer bezuinigingen maar het is toch gewoon een belasting verhoging dus meer inkomsten voor de staat.

Resum?, Rutte heeft zijn eigen keuzen gemaakt en krijgt nu daarvan de rekening.

Grtz.
 
Wij zijn ook blij dat dit minderheidskabinet is gevallen. Wilders heeft wel gelijk maar is niet volledig met zijn uitspraak over de AOW'ers. Deze zouden inderdaad met de nieuwe bezuinigingen er op achter uit gaan, wat dat betreft heeft Wilders gelijk, maar hij vermeldt niet dat indien die bezuinigingen er niet komen de AOW'ers er nog meer op achteruit gaan.

Dus de AOW'ers zijn er nu nog slechter aan toe als er niet snel iets gebeurd. De rente op de staatsleningen zal inderdaad stijgen indien er deze week niet iets gebeurd. De pensioenfondsen zullen inderdaad meer offers moeten brengen. Kortom iedereen is slechter af indien er deze week dus niets gebeurd.

Het is de hoogste tijd dat alle partijen nu over hun eigen partijprogramma heen stappen en het landsbelang vooropstellen zodat deze week aan de Europese eis van max. 3% begrotingstekort voor 2013 e.v. kan worden bereikt. En degenen die het met Wilders eens zijn om uit Europa te stappen die weten niet goed wat de consequenties zijn en moeten eens beter nadenken en/of juiste/alle informatie inwinnen (er is genoeg over te vinden).
 
En degenen die het met Wilders eens zijn om uit Europa te stappen die weten niet goed wat de consequenties zijn en moeten eens beter nadenken en/of juiste/alle informatie inwinnen (er is genoeg over te vinden).
Ik heb hier ook al specialisten over gehoord en het is gewoon koffiedik kijken. Men verwacht de grootste problemen maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Hoe lang zitten Denemarken en Zwitserland niet al met goed resultaat buiten Europa?
Europa is geen slechte zaak maar ze drijven het te ver door, er gaat teveel vanuit Brussel besloten worden en dat moet niet. Tuurlijk gaat het in het begin in je nadeel werken als je uit Europa stapt, maar dat kan nadien weer goed komen.
Van de andere kant is het ook goed om er in te blijven, maar dan moet er minder macht naar Brussel. Zij hoeven niet te besluiten over interne zaken zoals uitkeringen etc.
Samenwerking op gebied van justitie en handel en dan zou het moeten ophouden.

Ik ben het met Eendenteam eens dat bezuinigingen nu in het landsbelang zijn en zeer noodzakelijk. Ook dat partijen moeten samenwerken, maar niet met maatregelen zoals door Rutte cs voorgesteld werden.

In eerste instantie ging Wilders daar ook nog mee akkoord, dus mijn statement in eerste instantie dat Wilders zijn rug recht hield klopt niet. Heeft hij in het begin zeker ook niet gedaan met de 65 jaar grens.

Ja Bert50 ik stem ook weer SP. Het moet toch een keer lukken.

Verhagen van het CDA roept dat de PVV 16 miljoen Nederlanders in de steek heeft gelaten maar vergeet daarbij:
a.) Dat het geen 16 miljoen is want een groot deel is blij dat deze regering gevallen is en ook de oneerlijke bezuinigingen op deze manier niet door hoeven gaan.
b.) Dat het CDA zijn christelijke insteek is vergeten/verloren.
c.) Dat het CDA samen met de VVD mede bijna de helft van de kiezers in de steek heeft gelaten. Want de VVD had 31 zetels, de PVDA 30. Een minderheidskabinet met gedoogsteun is kiezersbedrog. Dan hadden ze eerst de Pvda (ook al is dat mijn partij niet) moeten laten proberen een meerderheidskabinet voor elkaar te laten krijgen.
Niet vanwege de PVDA maar juist omdat er maar 1 zetel verschil in zat.

De CDA heeft echter aan dat minderheidskabinet meegewerkt, in plaats van bij zichzelf te rade te gaan, te zorgen voor hun eigen achterban en niet aan deze onzin mee te doen. Velen wisten al dat dit niet goed zou zijn voor het land en dat is ook wel gebleken.
Verhagen is sowiezo een smiecht, dat hadden we wel gezien met wat hij uitgespookt heeft als achterbaks truukje met de PVDA over die brief van Afghanistan, wat achteraf aan het licht kwam.
Kan best dat er nu ook zoiets speelde, want verkiezingen zijn voor het land en het cda niet goed, maar voor Verhagen wel want nu kan hij eindelijk partijleider en lijsttrekker worden zoals hij altijd al wilde.

Die afspraak van 3% is niet erg, maar ze moeten het niet in 1 jaar willen halen maar uitstrijken over vele jalren, net zoals ze dat doen met zaken die ze in Brussel aannemen die gunstig zijn voor de burger.
Dat doen ze ook niet snel dat duurt ook vaak jaaaren.
Bezuinigen en financien op orde krijgen, natuurlijk. Maar wel redelijk en niet zoals nu, met b.t.w verhogen en iedereen laten betalen voor elk recept.

Hopelijk zal een nieuwe regering, liefst eens zonder cda en vvd hier verbetering in kunnen brengen. Doch ik ben bang dat al die lui weer op de vvd gaan stemmen en die weer gaan winnen.
Mensen met oogkleppen op, want wat is er nu in die jaren gebeurt voor het land? Niet veel, hoofdzakelijk uitstel, uitstel, overleg, overleg, en zaken in Brussel tekenen waar hier een groot deel van het land het nog niet eens mee eens is.
 
Ja, alle partijen zouden nu aan het landsbelang moeten denken.

Maar vergeet niet dat Rutte een meerderheidskabinet met links bewust heeft laten mislukken door onmogelijke eisen te stellen, omdat hij het niet wilde.
Het is gewoon niet waar dat Rutte zei dat het niet mogelijk is.
We hadden dan niet in zo'n spagaat gezeten als nu omdat de economie wel zou groeien.

Dat het wel goed mogelijk is zien we aan Belgi? waar een regering is gevormd onder de Waalse (Franstalige) socialist Elio Di Rupo van de PS.
De formatie duurde wel lang maar dat kwam mede door de lastige BHV kwestie.
Ze hebben het klaar gekregen om het begrotingstekort onder de 3% te krijgen en de pesioenleeftijd blijft op 65 jaar staan dus dat kan ook goed hier.
De regering bestaat uit 6 partijen te weten de PS, de CD&V (Vlaamse christen democraten, de Open Vld (Vlaamse liberalen), de sp.a (Vlaamse socialisten), de MR (Waalse liberalen), en de cdH (Waalse christen democraten).
Het blijkt dus wel degelijk mogelijk om partijen van diverse pluimage aan de tafel te krijgen en afspraken te maken.
Misschien wordt het tijd dat Rutte de Belgen eens gaat bezoeken.

De bijdrage voor een recept is inderdaad belachelijk.
Je hebt notabene een ziektekosten verzekering die de kosten moet vergoeden.
En die verzekeringen zijn dus geen staatsbedrijven.
Het betekent gewoon een nieuwe belasting die we maar recepten belasting moeten noemen.

Grtz.
 
Het is gewoon niet waar dat Rutte zei dat het niet mogelijk is.
Nee dat klopt, Rutte wilde gewoon het meeste van de eigen plannen doordrukken. Dat ging voor een deel niet lukken met links, omdat die meer kijken naar de lagere inkomens.
Iets wat de VVD wel zegt te doen, maar feitelijk nooit doet.

Het is allemaal belastingen.
Je bent verplicht te betalen voor je pensioen, dat wil ik nog geen verzekering noemen dan voor deze keer.
Maar je betn ook verplicht te betalen (en je werkgever ook) voor je werkloosheidsverzekering en wao verzekering. Je betaald er premie voor dus zijn dat ook gewoon verzekeringen. En wat al zo vaak gebeurt is, is dat de regering de polisvoorwaarden gewoon wijzigt, terwijl de burger niet de verzekering kan opzeggen en voor een andere (of liever gezegd een eigen) verzekering kan zorgen.

Als een gewone verzekering de polisvoorwaarden wijzigt kun je per onmiddellijk er vanaf en ergens anders naar toe.
Zorgverzekering.... hetzelfde... zit ook het woord "verzekering" in, maar is feitelijk ook gewoon een belasting.
En wil je een beetje gezondheidszorg moet je aanvullend verzekerd zijn.
Dus da's met partner altijd met 2 dus 285 euro in de maand verzekering, 440 euro eigen bijdrage.... als je niets van het CIZ terug krijgt ben je mooi genaaid elk begin van elk jaar. En ga zo maar door.
 
en de zorgpremie die je rechtstreeks via je salaris betaald niet te vergeten 7,1 % over maximaal 50.000 dacht ik.

Hoezo is onze zorg gezond? Iemand met een top inkomen is net zoveel kwijt als jan modaal ++
 
7,1% is dan toch inkomensafhankelijk en wordt een hoger bedrag hoe meer je verdient?

Maar goed, bezuiniging door 9 euro eigen bijdrage bij recepten snap ik toch niet.
De overheid betaalt die verzekeringen toch niet maar jijzelf door de verzekeringspremie?

Verder maakt Rutte weer eenzelfde fout door als schoolmeester te dreigen met de 3% norm en als dat niet gehaald wordt er automatisch een boete van een miljard zal zijn.
Hij vergeet hierbij dat veel landen en met name Zuid-Europese niet uit een kudde schoolmeesters bestaan die vingerwijzend naar de ander staan te wijzen.
Vooral Zuid-Europese landen hebben nou eenmaal een andere cultuur en afspraken wordt daar anders mee omgegaan en dat kan hij blijkbaar moeilijk begrijpen.
Bovendien zijn er meerdere Zuid-Europese landen met een groter begrotingstekort en die zullen niet zomaar boetes worden opgelegd van miljarden.
Iedereen weet dat als je die boetes oplegt de landen alleen maar erger in de problemen komen of er helemaal niet meer uitkomen.
Er zal dus uiterst behoedzaam mee worden omgegaan.

Grtz.
 
De 3% eis voor 2013? In de schuldhulpverlening is er niet voor niks gekozen om aflossing van schulden over 3 jaar te verspreiden i.p.v. 1 jaar juist om de schuldenaar veel ellende te besparen. Als die persoon nog eens zijn inkomen kwijtraakt valt er helemaal niks meer te halen. Voor de economie geleden dezelfde regels. Je kan wel 32 miljard gaan bezuinigen, maar als er 8 miljard minder aan inkomsten binnenkomt dan zou je dus 40 miljard moeten gaan bezuinigen om effectief te zijn met je bezuinigingen wil je de 3% halen.

En dat wordt van kwaad tot erger. De VVD is tegen allerlei reperaties en bureaucratie maar de oudjes, chronische zieken en de laagste inkomens leggen geheid het loodje. Die miljard reserve gingen zij echt niet gebruiken om het inkomen van de laagst betaalde te repareren, dat was naar eventuele tegenvallers gegaan.

Daarbij de oplopende werkloosheid en dat veel werklozen waarschijnlijk niet meer aan hun financi?le verplichtingen kunnen voldoen en hun huis niet kunnen verkopen en kinderen nu hun ouders moeten gaan onderhouden, en kijk Nederland verdwijnt langzaam richting Griekse toestanden. Eens kijken of de financi?le markten nog voldoende vertrouwen hebben in ons Land?
 
7,1% is dan toch inkomensafhankelijk en wordt een hoger bedrag hoe meer je verdient?
Nee want The Matrix sprak over de top inkomens:
Iemand met een top inkomen is net zoveel kwijt als jan modaal ++
Dus het bedrag wordt wel hoger naar mate je meer verdiend, maar dat stopt dus bij 50.000. Al die rijken met top-inkomens, dus boven 50.000 (vele die een ton of meer verdienen), betalen dus niet naar rato maar gewoon evenveel als iemand met een inkomen van 49.995 euro.
Dat is dus niet zoals het hoort je moet daar geen grens aan stellen.

Ik hoorde vandaag dat ze de besloten bezuinigingen toch gaan proberen door te drukken door hier en daar in de kamer meerderheden er voor te gaan zoeken. Hopelijk steekt de Kamer daar morgen een stokje voor.
 
Dan vrees ik het ergste BT.

Sap van Groen Links dreigt zich weer te laten inpakken door Rutte als perfecte colporteur zoals al eerder is gelukt.
Dat betekent het einde van Groen Links dan want daar heeft de kiezer geen boodschap meer aan.
En Pechtold staat te springen om mee te kunnen doen.
Vroeger was dat een links intellectuele partij opgericht door van Mierlo maar dat is nu onder Pechtold een rechts partijtje geworden met markt economie op de eerste plaats.
Jarenlang moeizaam bevochten rechten door de vakbeweging vindt hij ouderwets en die maar afgeschaft moeten worden.
SGP staat ook weer te dringen om mee te doen, maar wat mij betreft moet die verplicht worden "Life of Brian" te bekijken, haha!

Kortom het ziet er slecht uit en ik denk dat de enige optie voor mij is ook maar op de SP te stemmen.

Grtz.
 
Sap van Groen Links dreigt zich weer te laten inpakken door Rutte als perfecte colporteur zoals al eerder is gelukt.
En die dreiging heeft zich waar gemaakt, ze heeft zich inderdaad laten inpakken. Samen met die meeloper van D'66 en nog een andere kleine partij.

Er is nu een virtueel akkoord. Gelukkig een aantal van de allerslechtste bezuinigingen niet erbij. Het is me alleen nog niet duidelijk of die 9 euro per recept bijdrage ook van de baan is, maar er zit nog zat vervelende rommel in.

Waarom een virtueel akkoord? Het is een zogenaamd "over de eigen schaduw stappen" wat in feite maar een houdbaarheidsdatum heeft tot 12 september.
De genoemde partijen gokken er dan op dat ofwel de VVD weer wint, ofwel het samenstellen van een coalitie langer duurt dan 1 januari zodat deze overeenkomst vanzelf van kracht wordt/blijft.

En dan staat zo'n Jolande Sap in de kamer ook nog eens te vertellen (weet niet meer precies op welk punt), dat zo gauw de verkiezingen voorbij zijn als ze de kans krijgt dat bepaalde in het akkoord z.s.m. weer terug te draaien.
Ja trut, ga er dan nu ook niet mee akkoord als je het toch niet wilt!!!

Dus het akkoord is virtueel en Sap heeft zich mooi laten kennen op deze manier. Handig die extra spreektijd in verkiezingstijd om het akkoord toe te lichten. Heb vanavond zitten kijken, misschien jullie ook, naar het debat. Ik weet niet hoe vaak er hetzelfde gezegd werd door Sap wat ze toch voor elkaar hadden gekregen en verantwoordelijkheid genomen etc. etc. terwijl het hele akkoord een wassen neus is om Brussel te paaien. Hetgeen ook blijkt aan het feit dat ze dat herhaaldelijk extra ontkennen.

Want voor dit land hebben ze niets gedaan er is 0 maar dan ook echt 0 zekerheid dat een nieuwe regering niet de hele zooi terug gaat draaien, ook al is het na 1 januari 2013.
Het is gewoon een voorlopige oplossing, speciaal gezocht met de kleine partijen omdat ze wisten dat ze het anders er niet door kregen.
 
Klopt BT.

Mogelijk kunnen we Groen Links beter Groen Rechts gaan noemen.
En D66 i.p.v democraten 66 de demagogen 66, haha!

Tjonge, tjonge, wat een gejammer in de naam van het Vaderland!
Ter meerdere eer en glory van de nieuwe verkiezingen.

De enigen die de rug recht hielden waren SP en pvda.

Grtz.
 
@BT
"Het is me alleen nog niet duidelijk of die 9 euro per recept bijdrage ook van de baan is"

Deze bijdrage is voorlopig van de baan.
 
@Crazymotha: Ja ik hoorde het gelukkig ook gisteravond op het nieuws. Hopelijk blijft dat zo want daar pak je met name de chronisch zieken mee.

Wat me verbaast is dat in de peilingen de VVD nog steeds meer zetels heeft als bij de verkiezingen in 2010. Ben benieuwd wat de verkiezingen 12 september gaan opleveren.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan