Corona Virus

Toch blijft het vreemd dat iemand die altijd zeer actief is geweest zo'n terugslag kan krijgen in zijn gezondheid door dit covid-19 virus. Door een mindere longfunctie gaat er ook minder zuurstof naar de spieren wat er weer voor zorgt dat er al snel vermoeidheid ontstaat.

@MAS3, misschien zou je in een zuurstof rijke omgeving zoals het bos moeten gaan oefenen waardoor je misschien minder snel vermoeid raakt, wel rustig opbouwen?

Een paar maanden geleden ben ik in de duinen gaan modelvliegen en iemand verloor zijn modelzwever. Ik dus met andere opzoek gegaan naar zijn model maar na jaren weer door die duinen struinen dat viel echt tegen. Toch niet opgegeven en na af en toe even op adem te zijn gekomen merkte ik aan het einde van de dag dat ik weer meer energie had.     

Trouwens binnen mijn kennissenkring hoor ik dat de laatste tijd dat er steeds meer besmettingen plaats vinden en dan vooral onder jongeren die hun ouders besmetten, gelukkig blijft het bij lichte symptomen.
 
Longfunctie wordt altijd vergeleken met een gezond persoon met dezelfde lengte gewicht en postuur en leeftijd.
Maximaal is 120 % bij inademen zetten je longen namelijk uit, maar dit betreft dan een gezond jong persoon.
Longfuncties boven 80 % worden als normaal gezien.
Na verloop van tijd gaat jouw lichaam ook wennen aan minder zuurstof en zul je zien dat je weer steeds meer kan ook met een lagere longfunctie. Ik moet het al heel lang doen met iets minder als 40%, ook daarmee valt te leven.
 
@Mas3 Inderdaad off-topic maar ik vroeg er inderdaad naar omdat ik me wel wat bezorgd maakte over je en dat blijkt helaas terecht te zijn.
Inmiddels is het ziekenhuis er klaar mee, en is mij te kennen gegeven dat ik zo'n 36 % van mijn longfunctie kwijt ben.
Geloeiende zeg, dat is behoorlijk. :(
Als er verbetering is met terugval en de terugval is weiniger dan de verbeternig, dan is er gelukkig nog verbetering maar wel erg vervelend dat het zo langzaam gaat.
In elk geval bedankt dat je bereid was dit met ons te delen en het nogmaals duidelijk maakt hoe voorzichtig men moet zijn met Covid-19.
Alvast heel veel sterkte en beterschap gewenst de komende tijd!!
 
MAS3 zei:
Even een update omdat er naar gevraagd werd
Potjandorie dat betekent dus dat je net geen 2/3 van je longcapaciteit hebt. Dat is nogal wat. De vraag hierbij is of er kans is dat die "verdwenen" 36% weer terug kan komen of dat deze definitief weg is. Het feit dat je schrijft "het ziekenhuis is er klaar mee", doet ons vermoeden dat die 36% definitief weg is. We hopen voor je dat lichaam geen verdere schade heeft opgelopen.

Duitse onderzoekers hebben afgelopen zomer ontdekt dat coronapati?nten vaak littekens hebben op hun hart. Bij bijna twee derde van de honderd onderzochte pati?nten was op MRI-beelden littekenweefsel te zien dat is ontstaan als gevolg van een ontsteking. Zo heeft hoogleraar cardiologie Folkert Asselbergs van het UMC Utrecht verklaart dat een infectie het hele lichaam ziek maakt. Het is dus niet vreemd dat er na een virusinfectie ontstekingen in het lichaam ontstaan en daarbij doet het hart ook mee. Hij leidt het onderzoek en de belangrijkste vraag is of het hart hier op de lange termijn schade aan overhoudt. Ontwikkelen zij klachten? Heeft het invloed op hun kwaliteit van leven en levensverwachting? Dat moet vervolgonderzoek uitwijzen, aldus de hoogleraar.

We nemen aan, dat de dames en heren specialisten in de ziekenhuizen dit bij coronapatienten ook onderzoeken en behandelen. Hopelijk blijven jou deze "bijwerkingen" bespaard en blijf vooral vooruit kijken en blijf je focussen op de dingen die je wel kunt of in de toekomst weer kunt doen. Ga hierbij niet te snel, want haastige spoed is zelden goed en zeker niet bij zulke vitale organen.

We wensen jou veel beterschap, voorspoed en sterkte!

Overigens, wat een feit is dat covid-19 vooral impact heeft op de longen, maar waar we (nog) weinig over lezen is de mogelijkheid over een longtransplantatie. Het is een pandemie met vele besmettingen waarbij het aantal zeer ernstig zieke personen natuurlijk veel hoger is dan het beschikbare aantal gezonde longen, maar toch.
 
Juist omdat covid-19 een enorme schade kan aanrichten in ons lichaam vind ik het teleurstellend om te zien hoe men hier in Nederland omgaat met de beperkingen. Bij sommige valt het kwartje blijkbaar nog steeds niet en wat de gevolgen zijn voor onze gezondheid.
 
..tja 40 jaar bezuinigingen op het onderwijs door PVDA/CDA doet nogal wat in de samenleving.. :biggrin:
 
Ja die hebben er tenminste nog 40 jaar over gedaan. 10 jaar VVD hebben ons helemaal aan de afgrond gebracht als lage inkomens en chronisch zieken.

En daarvoor is Balkenellende en de pvda ook nog fors bezig geweest, maar het meest kwam met de eerste 2 kabinetten Rutte.
 
Grappig hoe een topic over het coronavirus uitmond in het uiten van onvrede over de politiek.
En over de politiek gesproken, wat zou een alternatief kunnen zijn voor Rutte? (nog steeds geen 1000 euro gekregen van hem, jullie wel?)
 
Ik zie het liever gebeuren dat deze centen naar de noodlijdende ondernemers en werknemers gaan en volgens mij heeft de zorg de eerste prioriteit. ;)

 
Maar wat is jullie mening over het 'dringende' mondkapje advies? Ik zie een mondkapje als een medisch hulpmiddel en moet het dus aftrekbaar zijn middels de belastingaangifte.


 
Mondkapjes als medisch hulpmiddel? Tja, dat is iets zeg.. Je doet een mondkapje om om jezelf te beschermen en natuurlijk om een ander te beschermen tegen uitgeademde bacillen...of slechte adem :biggrin:
Wanneer het buiten koud is dan doe je ook een jas aan en in dat context is mijn mening dat die paar euro niet direct terug te vorderen zijn.
In feite mogen mondkapjes dus best tegen leveringskosten in de supermarkt liggen, omdat de leverancier geen financiele schade hoeft te lijden.

Het blijft toch even wennen met die mondkapjes. In Duitsland, Belgie en Luxemburg waar ik regelmatig kom, daar is het normaal en algemeen geaccepteerd, alleen die hersenloze nederlanders met hun te grote ego moeten weer dwars zijn, met als gevolg dat het in de supermarkt vreemd aanvoelt.
Dat komt ook weer door dat achterlijke slappe beleid in Nederland.. Piemeltje Rutte moet gewoon de vuist op tafel slaan en die dingen verplicht stellen, of afschaffen!
 
Dr.Z zei:
Dat komt ook weer door dat achterlijke slappe beleid in Nederland.. Piemeltje Rutte moet gewoon de vuist op tafel slaan en die dingen verplicht stellen, of afschaffen!

Pas op het is verkiezingstijd. Je bek houden als supporter was al teveel van het goede. :)
 
En over de politiek gesproken, wat zou een alternatief kunnen zijn voor Rutte? (nog steeds geen 1000 euro gekregen van hem, jullie wel?)
We hebben ook het kwartje van Kok nog altijd niet terug. Alternatief voor Rutte? Geen idee, in elk geval geen pvd, cda, vvd of pvv.
SP ook niet helemaal.... Misschien een combinatie van FvD met SP of zoiets, zijn nog nooit aan de macht geweest en met de grote partijen weten we wel dat het weer verder achteruit gaat.

Mondkapjes aftrekbaar van de belasting? Nee. Eerder gratis verstrekking. De VVD heeft al bijna alles afgepakt wat aftrekbaar was voor chronisch zieken en mogelijkheden om nog het eigen risico te betalen (waar nu dus het vakantiegeld aan op gaat), dus dat gaan ze nooit doen.
Als je dat met belastingaangifte gaan doen wordt er teveel mee geknoeid en dat moeten wij weer met z'n allen opbrengen. Dan inderdaad gratis of tegen kostprijs.

Als we echter voldoende afstand houden hoeven die dingen niet verplicht te worden, dat bleek al genoeg uit de afgelopen "rustige" maanden. Mensen moeten zich gewoon aan de regels houden, dan kost het niks en werkt het ook.
 
Even een reactie van mijn kant. 

Ik hoop echt dat volgende week heel de toko hier op slot gegooid wordt!!!  Maar niet alleen hier, heel Europa, en zeker de grensgebieden, de Belgen hier, en stuur ook alle Oostblokkers terug naar huis.. 


Het aantal besmettingen loopt alleen maar op, en het gaat nergens meer over, ik wordt schijtziek van het dragen van een mondkapje op het werk, bij de therapeut, en zelfs vandaag doen ze een meter terug in stappen terwijl ze achter een plexiglas scherm staan??? 

Het is intussen op mijn werk al zover dat we een offici?le waarschuwing kunnen  krijgen bij het niet correct dragen van het mondkapje of laskap, en ook het niet volgen van de looprichting in de fabriek... [bij 3 keer volgt ontslag].

 
parabolica zei:
Pas op het is verkiezingstijd. Je bek houden als supporter was al teveel van het goede. :)
Met een mondkapje op konden ze zingen wat ze wilden! :biggrin: :biggrin:

freggel1 zei:
Het aantal besmettingen loopt alleen maar op, en het gaat nergens meer over, ik wordt schijtziek van het dragen van een mondkapje op het werk, bij de therapeut, en zelfs vandaag doen ze een meter terug in stappen terwijl ze achter een plexiglas scherm staan??? 
Wat je zegt, die mondkapjes zijn echt een ramp! Was ik vanmorgen bij een prostituee voor orale sex, moest dat weer met een mondkapje op....... het was toch niet hetzelfde.. :biggrin:
 
eendenteam zei:
De vraag hierbij is of er kans is dat die "verdwenen" 36% weer terug kan komen of dat deze definitief weg is.

Die 36 % is 2 keer 20% gestapeld.
De 1e is longinhoud die verminderd is (dus wat Jacob aangaf 20% minder dan het getal wat hoort bij mijn leeftijd, gewicht en afmetingen), en de 2e is dus niet nader verklaard verdwenen.
Er is bijna geen littekenweefsel zichtbaar op de CT scan, maar wanneer longblaasjes verdwenen zijn, dan komen die nooit meer terug.
Littekenweefsel schakelt de blaasjes uit, maar schijnbaar kunnen ze ook op andere wijze verdwijnen.

[quote author=eendenteam]Duitse onderzoekers hebben afgelopen zomer ontdekt dat coronapati?nten vaak littekens hebben op hun hart....
We nemen aan, dat de dames en heren specialisten in de ziekenhuizen dit bij coronapatienten ook onderzoeken en behandelen.[/quote]

Er waren bij mij meer zorgen over het functioneren van mijn hart en daarom is er bij mij veel vaker een hartfilmpje gemaakt dan bij de anderen op de kamers voor zover ik dat heb meegekregen.
De CT scan is bij opname , en na 3 maanden gemaakt.
Dat scant het gebied van de longen, maar dan is er meer zichtbaar.
De technicus heeft alleen een opmerking gemaakt over wat vetafzetting bij het stukje lever dat te zien was.

[quote author=eendenteam]We wensen jou veel beterschap, voorspoed en sterkte![/quote]

Dank je.
Op dit moment gaat het niet goed.
 
Als er iets is wat we voor je kunnen doen, laat het ons weten. Ik weet 100% zeker dat er meerdere mensen hier aanwezig zijn die je op een of andere wijze willen helpen indien mogelijk.
 
Black Tiger zei:
En over de politiek gesproken, wat zou een alternatief kunnen zijn voor Rutte? (nog steeds geen 1000 euro gekregen van hem, jullie wel?)
We hebben ook het kwartje van Kok nog altijd niet terug. Alternatief voor Rutte? Geen idee, in elk geval geen pvd, cda, vvd of pvv.
SP ook niet helemaal.... Misschien een combinatie van FvD met SP of zoiets, zijn nog nooit aan de macht geweest en met de grote partijen weten we wel dat het weer verder achteruit gaat.

Niet alleen het kwartje van Kok, maar wat dacht je van de graai in de kast van het pensioenfonds van het ABP van maar liefst 30 miljard gulden.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan